Na vroč stolček Splošne bolnišnice Murska Sobota se bo za naslednja štiri leta usedel Roman Ratkai, dolgoletni izvršni direktor družbe Alta Skladi. Na potezi je ministrstvo.

Kot smo že poročali, je svet zavoda Splošne bolnišnice Murska Sobota po predčasnem končanju mandata sedanjega direktorja Daniela Grabarja decembra razpisal prosto mesto direktorja.

Dosedanji direktor soboške bolnišnice Daniel Grabar se je, kot je pojasnil, iz osebnih razlogov predčasno umaknil iz mesta direktorja, mandat pa mu poteče 31. marca 2023.

Rok za prijavo na prosto mesto direktorja se je iztekel 10. januarja 2023, na razpis pa so se, kot smo prvi razkrili na Sobotainfo, prijavili trije kandidati: Roman Ratkai, Tomaž Gregorec in Roman Markrab.

Markrab odpadel že v uvodu, Gregorec prijavo umaknil sam, zelena luč sveta zavoda Ratkaiju

Čeprav so za direktorja bolnišnice prispele tri prijave, je imel svet zavoda Splošne bolnišnice Murska Sobota danes na mizi zgolj eno ime.

Roman Markrab, ki je javnosti znan tudi iz Krajevne organizacije Rdečega križa Ljutomer, je odpadel zaradi neizpolnjevanja razpisnih pogojev, Tomaž Gregorec, občinski svetnik iz Moravskih toplic, ki je zaposlen na murskosoboškem sodišču pa je prijavo umaknil sam.

Vsaj pet članov sveta zavoda soboške bolnišnice je moral prepričati le Roman Ratkai. Z osem glasovi za in enim vzdržanim so ga danes na svetu zavoda tudi podprli. Na potezi je ministrstvo.

Ratkai za Sobotainfo: »Zelo sem vesel«

Pri Ratkaiju smo preverili, kako komentira podporo sveta zavoda.

»Občutki so v redu, zelo sem vesel. Ampak glede na to, da mora še minister za zdravstvo še to potrditi, dajmo še počakati, kako bo,« je za Sobotainfo dejal Ratkai.

Kot je pripomnil, se bo vzdržal dodatnih komentarjev, dokler ne bo zadeva potrjena tudi s strani ministrstva.

Kdo je Roman Ratkai?

Roman Ratkai je pravnik in dolgoletni predsednik uprave Alte.

Pred tem je bil Ratkai predsenik uprave Pomurske družbe za upravljanje, deloval pa je tudi v nadzornem odboru Mestne občine Murska Sobota.

Spomnimo ...

Kandidati za prosto mesto direktorja so morali imeti pridobljeno najmanj izobrazbo po študijskem programu druge stopnje oziroma izobrazbo, ki ustreza ravni izobrazbe, pridobljene po študijskih programih druge stopnje.

Kandidati so morali imeti tudi najmanj pet let delovnih izkušenj z ustreznimi organizacijskimi in upravljavskimi znanji, predložiti pa mora program dela in vizijo razvoja zavoda.

Komentarji (1)

LZN (ni preverjeno)

Upamo da bo zamenjo kompletno upravo

Starejše novice