Saga okrog Pomurskih lekarn se nadaljuje. Merjenju moči in dokazovanju svojega prav, kar ni videti konca.

Vodstvo Pomurskih lekarn in soboška občina ne najdeta skupnega jezika pri imenovanju direktorja Pomurskih lekarn.

Vsak na svojem bregu

Spomnimo, da so Pomurske lekarne vztrajale, da naj Mestna občina Murska Sobota v imenu ustanoviteljev imenuje Ivana Zajca kot vršilca dolžnosti direktorja. Na soboški občini seveda predloga niso želeli potrditi, saj vztrajajo, da je bilo imenovanje Zajca za vršilca dolžnosti nezakonito.

Zavod se je z izbrisom Zajca kot v. d. direktorja iz sodnega registra znašel brez vodstva, pravijo na soboški občini in trdijo, da so lekarne zato ugrabljene. Seveda se v Pomurskih lekarnah ne strinjajo in zavračajo očitke o ugrabitvi zavoda, saj ima Zajc, kot pravijo, soglasje Sveta zavoda. Izostalo pa je soglasje Mestne občine Murska Sobota. 

Se je pa ravno te dni zaključil razpis za delovno mesto direktorja Pomurskih lekarn. Po naših informacijah se je na razpis za direktorja Pomurskih lekarn prijavil le en kandidat, in sicer Ivan Zajc

Zajc mora zdaj dobiti podporo članov sveta zavoda, nato pa bo najverjetneje na aprilski seji o njem odločal še mestni svet.

Sodišče zavrglo pritožbo Ivana Zajca

So pa danes iz soboške občine sporočili, da je okrožno sodišče v Murski Soboti zavrglo pritožbo Ivana Zajca, glede izbrisa podatkov v sodnem registru. Sodišče tako ugotavlja, da je pritožbo zoper izpodbijani sklep vložil Zajc, ki pa do pritožbe ni upravičen, saj v sodnem registru ni vpisan kot zakoniti zastopnik in tako ni poslovno sposoben. 

Vse kaže, da se saga okrog Pomurskih lekarn še ne bo zaključila tako hitro.

Prilagamo sklep Okrožnega sodišča v Murski Soboti.

S spleta

Komentarji (44)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
izjava (nepreverjen)

edini kandidat in ima vse kompetence vendar nisi NAŠ ha ha to bo razlog,da bo đurov proti ;-) in to je edina pomanjkljivost :-) nej mi jasno zakoj se pa te nišče drugi ne prijavi ?

oooooo (nepreverjen)

Zakaj se nihče noče prijaviti? Enostavno, delavci ga spoštujejo ker je pošten in sposoben direktor in lekarne delajo z dobičkom (katerega je POŠTENO RAZDELIL MED OBČINE). In kdor koli bo stopil v njegove čevlje bo imel veliko odgovornost zaradi pravljic o javnih razpisih v lekarni (o tem je bilo že dosti povedanega). Edina njegova napaka je da ni dal ves dobiček MOMS (3 mil eurov kot je to zahtevala MO), ker če bi dal bi bil naprej direktor. Čas je da bi vse ostale občine spodrezale krila MOMS z odvzemom pravic o potrditvi direktorja. Direktorja se naj izvoli PRAVIČNO ne kot se je izvolilo zdaj. Človek je imel podporo vseh članov razen MOMS in ker ga ni izvolil g. Durov se je zgodilo to kar se je. SRAMOTA! Upajmo, da jih bo zdaj srečala pamet in bodo nehali meriti mišice in delati škodo. Če pa g. Zajc ni zadosti dober kandidat (lekarno vodi že zelo dolgo) pa naj predlagali svojega kandidata iz farmacevtskih vrst. A kaj če noben noče kandidirati proti g. Ivanu Zajcu, ŽAL.

volitve (nepreverjen)

ooooooo, narobe!
Če bi vse 3 mio dal Soboti, bi tudi leto - ker ni porazdelil med vse občine!!
- ker ni POVEZANI oz, ker rabijo mesto za enega svojega (glej knjižnico)

In reply to by oooooo (nepreverjen)

Vaš zvesti bralec (nepreverjen)

Citat Sobotainfo - (Spomnimo, da so Pomurske lekarne vztrajale, da naj Mestna občina Murska Sobota v imenu ustanoviteljev imenuje Ivana Zajca kot vršilca dolžnosti direktorja. Na soboški občini seveda predloga niso želeli potrditi, saj vztrajajo, da je bilo imenovanje Zajca za vršilca dolžnosti nezakonito.)

Mislim, da to ni točno. Zdi se mi, da je bilo ravno obratno. Sobočanci so zahtevali, da mora tudi o v.d. Direktorju glasovati mestni svet. Zato tudi sklep višjega sodišča o izbrisu Zajca iz sodnega registra. Če me spomin ne vara, je Zajc bil tisti, ki je trdil, da za v.d. direktorja ne rabi soglasja sobočancev.

Če se motim, prosim Sobotainfo za podatek kdaj bi naj sobočanci o Zajcu kot o v.d. direktorju ne želeli glasovati. Če ste se pa zmotili vi na Sobotoinfo, bi bilo prav, da napako popravite.

Lep pozdrav.

Pomen sklepa sodišča (nepreverjen)

Okrožno sodišče je v MS je potrdilo, da Pomurske lekarne nimajo zakonitega vodstva in ne poslovne sposobnosti. To je za lekarne zelo slabo. To bi lahko bil celo zakonski razlog za likvidacijo lekarn. Če lekarne nimajo poslovne sposobnosti, so pod vprašajem tudi vsi pravni posli od izbrisa zastopnika dalje. Od januarja 2018 je to za več kot 4 mio evrov. To pa je že takšna škoda, da bi vse ustanoviteljice morale odreagirati, če hočejo 1) preprečiti razpad lekarn in 2) preprečiti škodo, ki grozi lekarni. In ta fiasko samo zaradi enega direktorja, ki očitno ne želi izvesti javnega naročila, čeravno so vse institucije, na čelu z Računskim sodiščem Republike Slovenije, Zavodom za zdravstveno zavarovanje Slovenije in Ministrstvom za javno upravo, opozorile, da so lekarne dolžne nabavljati zdravila preko javnih naročil.

Alexander Fudd (nepreverjen)
JermanMirko (nepreverjen)

Tako dolgo bo Jevšek po režimski metodi stiskali (povečeval pritisk, grozil, izsiljeval) ubogega Zajca, da bo odstopil ...

Pomen sklepa sodišča (nepreverjen)

Ne zdi se mi pošteno, da eni in isti za vse napadajo Jevška. V celotni zgodbi je Jevšek zgolj kriv, da je opozoril Zajca, da ne izvaja javnih naročil. Pri tem so Jevška podprle vse največje občine v Pomurju. Škoda, da se nobeden ne pita, zakoj Zajc ne želi napraviti javnega naročila za nabavo zdravil.

Vse skupaj je pa že neokusno. Sprašujem se, še koliko sodnih odločb bo potrebno in še kolikokrat bo moral mestni svet Zajca zavrniti, da bo Zajc razumel, da se mora umakniti z vrha lekarn.

zavajanje Jevška (nepreverjen)

Daj ne seri - kako so podprli Jevška s strani večjih občin. S skupno izjavo, ki je zelo splošna, napisali pa so jo v svetovalni firmi iz MB, ki PR svetuje za velike denarje Jevšku - lastnik te firme pa je visok SD funkcionar (isto kot je SD Jevšek). Preberi si skupno izjavo - nikjer tisti župani GR, Lendave in Ljutomera ne podpirajo Jevška, in govorijo o nezakonitostih in javnih razpisih v pomurskih lekarnah!. Resnica pa je sledeča: MS občina ni dala + soglasja Zajcu (edina od 27 občin - predstavniki ostalih občin so na svetu zavoda podprli Zajca), zato ta ni mogel biti kot edini kandidat potrjen kot redni direktor. Nato so ga na svetu zavoda legalno in legitimno izglasovali za v.d. - vendar se je MS občina pritožila (pritožila se je na vpis v.d.-ja, ne na imenovanje Zajca s strani Sveta zavoda za v.d.). Višje sodišče je določilo, da se mora postopek za imenovanje za v.d. izvesti enako kot za rednega direktorja - torej, da si mora Svet zavoda pridobiti soglasje le MS občine. Zato je svet zavoda sprejel sklep in S občino zaprosil za soglasje k imenovanju Zajca za v.d.. No tu se pa zdaj pokaže vsa perverznost MS občine in Jevška in Đurova. Sedaj vodstvo MS občine svetnikom te pobude Sveta zavoda, da MS občina odloča o podaji soglasa Zajcu za v.d. sploh noče dati v odločanje svetnikom! Tako Đurov na svojo roko na svetu zavoda odloča brez, da bi imel stališče mestnega sveta o v.d.. Vam je zdaj bolj jasno kakšno umazano igrico se gredo Jevšek in Đurov! Zajc ima sklep sveta zavoda, da je v.d. (vpisati se ni mogel, ker še nima soglasja občinskega sveta MS občine - tako pravi Višje sodišče). Jevšek pa svetnikom MS občine ne da, da bi sploh odločali o soglasju za v.d.. Kdo sedaj tukaj dela škodo in zavlačuje in nagaja. Nihče drug kot Jevšek. To je vsa resnica!

In reply to by Pomen sklepa sodišča (nepreverjen)

Gost 1234 (nepreverjen)

Dokaži!

In reply to by zavajanje Jevška (nepreverjen)

VILI76 (nepreverjen)

Odjebi...

In reply to by Gost 1234 (nepreverjen)

zmaga (nepreverjen)

Spoštovana ga. Vedenik, v sklepu govorite, da je je pritožbo vložila neupravičena oseba- podal je vendar tisti, ki ste ga neupravičeno izbrisali iz registra, potem, ko ste ga že enkrat vpisali v register. Kdo bi potem naj vložil po vašem mnenju pritožbo? Še en dokaz, da nekdo vodi igro in da tudi sodišča klonejo pred ustrahovanjem in grožnjami in spremenijo svoje odločitve. Bojite se za svoj položaj, ne bodite v skrbeh, izgubili ga boste slej ko prej.

Človek se vpraša (nepreverjen)

pa človek se vpraša, ob vsem tem cirkusu, zakaj tako goreče zagovarjanje enega Zajca, zaradi katerega bi nekateri na kocko postavili celo obstoj doslej enotnih Pomurskih lekarn ? Samo razmišljam, zakaj : zato ker -je dober do svojih zaposlenih (kolikor mi je znano zaposleni dobijo del presežkov iz poslovanja) -je zgleda velikodušen tudi do društev (vsakemu kaj da) -se prosto dogovarja z dobavitelji, brez javnih razpisov, jih pač sam izbere, pogača nekaterim zagotovljena, -je očitno kolegijalen tudi z zbornico, da bodo delali javna naročila ? - vprašanje kdaj, vedno bodo obstajali izgovori, da to ne bodo naredili -člani sveta zavoda - ki so hkrati zaposlenih v lekarnah - bodo proti njemu? Koliko krogov ljudi zadevajo zgornje alineje, toliko interesov ga zgleda tudi brani. In prav Jevšek je zarezal v te ustaljene tirnice - ko mački stopiš na rep, cvili... ali več mačkov...

? (nepreverjen)

Človek se vpraša ali si ti kdaj slišal za kakšna etična moralna načela?
Razmišljanje ni ravno tvoja močnejša stran, zato to raje zadrži za sebe! Če bi tebe nekdo želel zamenjati zaradi nekih interesov in bi drugi rekli, pa ne bomo sedaj zaradi njega nekaj izpostavljali, kako bi se počutil?

Le čevlje sodi naj kopitar, ti pa delaj svoje stvari v življenju na katere se razumeš!

In reply to by Človek se vpraša (nepreverjen)

Gost 1234 (nepreverjen)

Bravo

In reply to by Človek se vpraša (nepreverjen)

vodka (nepreverjen)

Rad bi javno soočenje Jevška pa Zajca pa naj oba pride pred javnost s svojimi argumenti za svoj prav. Tak na oko se mi vidi ka ga oba malo biksata. Zajc naj pojasni, če ma Jevšek prav ali nej, Jevšek pa naj se ne zaletava brez potrebe, ali pa naj dokaže svoj prav.

direktore (nepreverjen)

Zdaj se z imenovanjem direktorja lekarn lahko reši zapletena situacija.

Tujec 2 - pijancek (nepreverjen)

Če je v.d. PL delal mimo zakona, ga je župan dolžan prijaviti ustreznim organom ! Zdaj pa čimprej izbrati novega direktorja PL. Umazanega perila ne perite v javnosti ! Ste kot deca v peskovniku. Novinarji pa pomagate mešati drek, da še bolj smrdi.

Človek se vpraša (nepreverjen)

Najboljše, da se za direktorja imenuje kar Zajc. Da ne bodo mačke cvilile in da bodo zgoraj opisani krogi ljudi lahko živeli dalje na račun lekarn. Popravek - beri naš račun. Med njih štejem tudi določene novinarje. Seveda so novinarji Sobotainfo izvzeti.

Tujec 2 - pijancek (nepreverjen)

Si ti to, o čemer pišeš, dokazal ? Če bi bil na mestu Zajca, bi te tožil !

In reply to by Človek se vpraša (nepreverjen)

Gost 1234 (nepreverjen)

Zajc ima zdaj vecje probleme kot to, da se o njem pišejo žaljivi komentarji. Me pa zanima ali bo vrnil plačo, ki jo je prejel kot v.d. glede na sklep sodišča

In reply to by Tujec 2 - pijancek (nepreverjen)

? (nepreverjen)

A imaš ti Človek.... toliko jajc, da bi to javno izpostavil? Strahopetec se tukaj skrivaš za računalnikom in nekaj na pamet govoriš...

In reply to by Človek se vpraša (nepreverjen)

javni zavod (nepreverjen)

Naj se za vse javne zavode v MS vzamejo ista merila.

bbraleccc_ (nepreverjen)

Če je sporen Zajc, zakaj pa Sobota ni "prijavila" svojega kandidata? Ker je Zajc nesprejemljiv za Soboto! To je na enem sestanku, ko sem bil zraven povedala graška županja. Na sestanku za novi odlok o Pomurskih lekarnah, kjer bi naj bile prisotne vse občine lastnice lekarn je Đurov povedal, da pa Zajca Sobota nikoli ne bo podprla za direktorja, ter so se razšli brez kakršnega dogovora.

böltinčar (nepreverjen)

Jevšek de s UDBOVSKIMI prijemi tak dolgo pritiskal na g.Zajca ka de dosegno svoje, SAMO.... Vanek NE DAJ SE!!! 90% LIDIJ V PREKMURJI KA VAS POZNA VAS PODPERA! RDEČIN NE DAMO NITI CENTA... BANDA PROSNETA! Samo zato 10% ne podpira Zajca ker je NEJ NJIHOV! SRAMOTA!! USPEŠNOGA DIREKTORA, DOBROGA SOVAŠČANA in ODLIČNOGA OČETA! Vsaka čas Vanek ŠTO VAS POZNA ZNA KA STE ZAKON!
JEVŠEK TI PA IDI K KUČANI itak sta KOMPANJONA

nepovezan (nepreverjen)

Kako je lahko MOMS prejela SKLEP od Okrožnega sodišča, če ni bila stranka v postopku? Vse to nakazuje tudi na povezave med županom in sodiščem v MS. Sklep je MOMS prejela en dan prej kot pooblaščenec zavoda Pomurske lekarne. In v tistem trenutku so sklep prejeli mediji - medijska vojna? Ja, to v naši državi vžge bolj kot vsi argumenti. Halo ljudje, a še nasedate tem metodam?????

nepovezan (nepreverjen)

Uporabnik Pomen sklepa sodišča....toliko v vednost....javni zavod, ki opravlja javno službo SE NE MORE LIKVIDIRATI. Zdravila morajo uporabniki v lekarni dobiti, kar so določila Zakona o lekarniški dejavnosti in posledično je potrebno ta zdravila naročati, da jih uporabniki lahko dobijo. Škoda 4 mio € kot pravite, NI ŠKODA, kajti nihče v lekarnah ni samo pojedel teh zdravil, nihče jih ni nikomur preprodajal....preprosto, dobili so jih tisti, ki jih potrebujejo. Iz za ta namen je ustanovljen javni zavod in za ta namen deluje in za nič drugega. To, da direktor niče izvesti javnega naročila je LAŽ. Če berete sporočila iz Pomurskih lekarn boste videli tudi drugo plat medalje. Je pa res, da je glavni dobavitelj zdravil Pomurskim lekarnam VITAPHARM iz Murska Sobote, Mariborskim lekarnam FARMADENT iz Maribora in Ljubljanskim lekarnam LL GROSIST in Pika. Nobeden od teh lekarniških zavodov, ne mariborski in ne ljubljanski tudi ne izvajata javnih naročil. Seveda brezati v "brlog Maribora in Ljubljane se ne sme, brezati v brlog M.Sobote" pa se seveda sme. Pomurci smo sami sebi največji sovražniki (no, kolikor nas vodijo Pomurci).

bačibači (nepreverjen)

In še par mesecev imajo, da zrihtajo, da bo soboškim lekarnam dobavljal Farmadent.
Zato takšna ihta?

nepovezan (nepreverjen)

Jasno kot beli dan!

In reply to by bačibači (nepreverjen)

kkkkkllllll (nepreverjen)

Se vidi kam segajo lovke vodstva občine.

zavajanje Jevška (nepreverjen)

Resnica pa je sledeča: MS občina ni dala + soglasja Zajcu (edina od 27 občin - predstavniki ostalih občin so na svetu zavoda podprli Zajca), zato ta ni mogel biti kot edini kandidat potrjen kot redni direktor. Nato so ga na svetu zavoda legalno in legitimno izglasovali za v.d. - vendar se je MS občina pritožila (pritožila se je na vpis v.d.-ja, ne na imenovanje Zajca s strani Sveta zavoda za v.d.). Višje sodišče je določilo, da se mora postopek za imenovanje za v.d. izvesti enako kot za rednega direktorja - torej, da si mora Svet zavoda pridobiti soglasje le MS občine. Zato je svet zavoda sprejel sklep in S občino zaprosil za soglasje k imenovanju Zajca za v.d.. No tu se pa zdaj pokaže vsa perverznost MS občine in Jevška in Đurova. Sedaj vodstvo MS občine svetnikom te pobude Sveta zavoda, da MS občina odloča o podaji soglasa Zajcu za v.d. sploh noče dati v odločanje svetnikom! Tako Đurov na svojo roko na svetu zavoda odloča brez, da bi imel stališče mestnega sveta o v.d.. Vam je zdaj bolj jasno kakšno umazano igrico se gredo Jevšek in Đurov! Zajc ima sklep sveta zavoda, da je v.d. (vpisati se ni mogel, ker še nima soglasja občinskega sveta MS občine - tako pravi Višje sodišče). Jevšek pa svetnikom MS občine ne da, da bi sploh odločali o soglasju za v.d.. Kdo sedaj tukaj dela škodo in zavlačuje in nagaja. Nihče drug kot Jevšek. To je vsa resnica!

? (nepreverjen)

In zato bi bilo že nujno enkrat sprejeti zakon v naši državi, da župani niso vsemogočni bogovi za celoten mandat, ampak, da se lahko njihova funkcija ob eventuelnih kršitvah in težjih nepravilnostih tudi prekine!

In reply to by zavajanje Jevška (nepreverjen)

Pravno mnenje … (nepreverjen)

Zakaj na Sobota info ne objavite celotno pravno mnenje odvetniške družbe Ilič & partnerji, ki zastopajo Pomurske lekarne - da bomo videli obe strani kaj zagovarjata! Objavljate pa vse kar vam dajo iz MS občine. A ste zato dobili 2 nagrado (1.000 eur) od Ms občine na fiktivnem natečaju za "novo" ime EXpano-ja, ki je ostalo isto kot prej (lastniki sobotainfo in AGENCIJE IDEA ... so isti). http://pomurske-novice.si/v-d-direktorja-pomurskih-lekarn-ivan-zajc-edi…

Gost 1234 (nepreverjen)

Kaj točno bi naj te članek povedal, saj pa je glede postopka imenovanja v.d. odločilo sodišče In mislim da ima to malo veččjo teźo kot neko pravno mnenje. Zajc je v roku 2 mesecev, dvakrat padel. Zanima me kaj bo glede njegovih navedb o javnem naročanju, ker če so mu tudi tu svetovali isti ljudje, bi znala občina imeti prav. Naj se stvari pride do dna, naj se izvede zunanja revizija postopkov, ki jo naročijo ustanoviteljice in jo tudi same plačajo in bomo videli v katerem grmu tiči “zajec”.

In reply to by Pravno mnenje … (nepreverjen)

neodvisen (nepreverjen)

ce mariborske lin ljubljanske lekarne res ne izvajajo javnega razpisa, potem je stvar jasna. gre za politiko, zakaj SD tam ne dela reda? naj mediki se to raziscejo, da bo slika bolj jasna.

Gost 1234 (nepreverjen)

Se strinjam. Naj se enkrat napravi na vseh področjih čistka, ker nihče v tej zgodbi ni čist.

In reply to by neodvisen (nepreverjen)

nepovezan (nepreverjen)

Absolutno je RESNICA, da mariborske in ljubljanske (kakor tudi ne ostale lekarne) NE IZVAJAJO JAVNIH NAROČIL ZDRAVIL oz. tiste, ki so ga poskušale izvesti, ga niso mogle dokončati. Javno naročilo za zdravila ima sistemsko napako.

ajajajajajajaj (nepreverjen)

Gospod Zajc, dvigam roke za vas. Želim Vam da uspete. In potem razbijete ta soboški umazani lobi z županom na čelu.

Gost 1234 (nepreverjen)

Kaj točno bi naj te članek povedal, saj pa je glede postopka imenovanja v.d. odločilo sodišče In mislim da ima to malo veččjo teźo kot neko pravno mnenje. Zajc je v roku 2 mesecev, dvakrat padel. Zanima me kaj bo glede njegovih navedb o javnem naročanju, ker če so mu tudi tu svetovali isti ljudje, bi znala občina imeti prav. Naj se stvari pride do dna, naj se izvede zunanja revizija postopkov, ki jo naročijo ustanoviteljice in jo tudi same plačajo in bomo videli v katerem grmu tiči “zajec”.

postopek (nepreverjen)

Naj se enak postopek naredi tudi v Ljubljani in Mariboru glede navedb javnih naročil, potem pa se pride do dna.

In reply to by Gost 1234 (nepreverjen)

SD gost (nepreverjen)

Gost 1234, ti očitno namerno ne razumeš. Višje sodišče je odločilo glede vpisa v.d. direktorja v poslovni register - nikakor pa ni odločilo glede imenovanja Zajca za v.d. s strani Sveta zavoda. Ta isti Svet zavoda je nato MS občino prosil za soglasje k imenovanju v.d. (kot je na občino naslovilo takrat ko Zajc kot edini kandidat želel biti direktor (ne samo v.d.), pa Jevšek noče dati to svetnikom, ki so edini pristojni da o tem odločajo - torej Jevšekj negira odločitve Sveta zavoda lekarn in povzroča nezakonitost (pa ima MS občina tam le 1 predstavnika od 19 oz. vseh 27 občin v Pomurja). Kdo zdaj tu nagaja - Jevšek in Đurov in nihče drug. Ti Gost 1234 pa nehaj zavajati, da je kao višje sodišče končalo postopek imenovanja v.d. (ni - le vpis v.d. direktorja v poslovni register je odpravilo - ni pa odpravilo imenovanje Zajca za v.d., ki to je povsem legalno na podlagi Sklepa Sveta zavoda). Če pa Jevšek noče dati svetnikom MS občine, da dajo ali ne soglasje Zajcu kot v.d. pa je dovolj zgovorno, da lahko sami ocenite, kdo tukaj povzroča težave (Jevšek in SD kompanjoni)!

In reply to by Gost 1234 (nepreverjen)

pravnomnenje (nepreverjen)

Postopek je skoraj identičen, kot pri zamenjavi v knjižnici. Povezani povezujejo povezane.
Predlagam prejšnji direktorici knjižnice, da se zgleduje po Zajcu in sproži ustrezne postopke na sodniji, ker bo zlahka dokazala ne-sklic organa, pa saj veste katerega in nepravilnosti v postopku.
Samo, ona je ženska, a ne, pa nima jajc, kot jih ima Zajc!

analiza123 (nepreverjen)

Zakaj mestna obcina ni predlagala svojega kandidata na razpis za direktorja lekarn?

baba znalka (nepreverjen)

Jeseni bo Zajc župan v Beltincih. Jevšek pa nazaj upokojenec.

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice