Vlada in Fides sta končno le dosegla sporazum in pričakovati gre, da se bo delo po zdravstvenih ustanovah vrnilo v ustaljene tirnice.

Stavka zdravnikov je trajala dva tedna, tik pred napovedano zaostritvijo stavke pa je sinoči prišlo do dogovora.

S stavko so zdravniki svoje delo omejili na 40 ur tedensko, zaradi česar je tudi v soboški bolnišnico prišlo do odpovedi nenujnih posegov. Z zaostritvijo stavke je bila predvidena obravnava izključno le nujnih bolnikov, nosečnic, otrok do 18. leta starosti, starejših nad 65. let ter bolnikov z rakom, poroča STA.

Zamrznitev stavke predvidena za dva meseca

Zamrznitev stavke je sicer predvidena za obdobje dveh mesecev, v tem času pa naj bi vlada izpolnila dogovorjene točke sporazuma, ki med drugim zahtevajo tudi spremembo zakona o sistemu plač v javnem sektorju.

Obenem bodo stekla pogajanja o spremembah kolektivne pogodbe za zdravnike, ustanovili pa naj bi tudi delovne skupine, ki bodo z natančnimi kriteriji opredelile nagrajevanje zdravnikov za preseganje standardov in normativov.

S spleta

Komentarji (4)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
makeagain (nepreverjen)

dobro ste napisali "V ustaljene tirnice"... še dalo do z žegnjon stroke krali pa 4 krat drakše material nabavlali, mi budale mo pa to "mirno" cuj gledali...

pörköt (nepreverjen)

Uni tak in tak delajo isto ,če štrajkajo ali nej rejsan po ustaljenih tirnicah .

pörköt (nepreverjen)

Uni tak in tak delajo isto ,če štrajkajo ali nej rejsan po ustaljenih tirnicah .

Pax (nepreverjen)

Če se vam ljubi, preberite komentar na spodnji povezavi.
http://siol.net/siol-plus/kolumne/zdravniska-stavka-naj-traja-za-zmeraj…

Starejše novice