Slika je simbolična. (Foto: Jure Banfi)
Vlada še brez odločitve o rahljanju epidemičnih ukrepov.

Vlada kljub nekaterim neuradnim napovedim včeraj ni sprejela odločitve glede rahljanja epidemičnih ukrepov. Pričakovati je bilo, da bo odločitev sprejela na včerajšnji večerni dopisni seji. Po neuradnih informacijah STA je bila seja sicer sklicana, a vlada na njej ni razpravljala o epidemičnih ukrepih.

Počivalšek za sproščanje v gospodarstvu

Po poročanju N1 se je zapletlo zaradi zahtev gospodarskega ministra Zdravka Počivalška, ki si želi širšega rahljanja ukrepov, kot so ga v torek na posvetu na Brdu pri Kranju predlagali predstavniki zdravstva.

Počivalšek je v sredo v izjavi za medije namreč napovedal, da bo vladi predlagal podaljšanje obratovalnega časa gostinskih lokalov, ki lahko trenutno obratujejo do največ 22. ure, na polnoč.

Prav tako bo predlagal ponovno odprtje nočnih klubov in diskotek ob upoštevanju pogoja preboleli, cepljeni, testirani (PCT) in ob opravljenem hitrem antigenskem testu na koronavirus, ki bi moral biti opravljen pred največ 12 urami.

Ukinitev PCT na terasah?

Udeleženci posveta pa so vladi predlagali ukinitev pogoja PCT v bankah, poštah, upravnih enotah in trgovinah.

V gostinstvu so predstavniki zdravstva po besedah vodje strokovne skupine za covid-19 Mateje Logar predlagali ukinitev pogoja PCT na zunanjih površinah gostinskih lokalov, ob ohranitvi omejitve števila gostov na terasah oz. vrtovih. Ukinjanja pogoja PCT v notranjosti lokalov za zdaj ne predlagajo.

Kot je po posvetu pojasnil Mario Fafangel z Nacionalnega inštituta za javno zdravje (NIJZ), so epidemiologi predlagali ukinitev karanten ob tveganih stikih z okuženimi s koronavirusom. Prav tako predlagajo zaustavitev epidemiološkega iskanja in obveščanja tveganih stikov okuženih.

Odrejanje karanten

Minister za zdravje Janez Poklukar je po posvetu napovedal, da bi se lahko odrejanje karanten predvidoma končalo v danes. Ker vlada na včerajšnji seji o tem ni odločala, se njegova napoved ne bo uresničila.

Tako še ni povsem jasno, kdaj bo vlada odločala o rahljanju ukrepov in kdaj bodo spremembe stopile v veljavo.

Komentarji (16)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Abcdefghijkl (nepreverjen)

Tak se hebe narod v mozak..... Prvaki so v tem👍

272992 (nepreverjen)

Banda, z razlogom, da črpajo milijone iz proračuna, držijo ukrep. Čisto politično, ker so volitve.

cxyxc (nepreverjen)

Ne sme se prekmalu PCT ukiniti, mora minister Andrijanič še malo digitalno identiteto naprej potegniti, da lahko dobimo kakšen kanadski diktaturni ukrep ali dva za neposlušno, neubogljivo, nepokorno ljudstvo.

benajkala (nepreverjen)

Zase vem, da moj glas dobi edino stranka, ki se javno zaveže, da ne bo nikoli sledila WEF agendi in uvajala cepilne potne liste, lockdowne, maske in kar je še teh nesmislov.

Rdečeberzijanec (nepreverjen)

Lp benajkala

Se pravi realno gledano NOBENA, ker bi s tem preprečila svojim državljanom kakršna koli potovanja izven države.

Ldan

In reply to by benajkala (nepreverjen)

29202 (nepreverjen)

Zakaj nobena?. Če ti hoče iti v diktatorsko državo, kjer to zahtevajo, potem boš izjemoma to dobil preko 4 doz cepiv, enako kot cepiva če greš v eksotične dežele. Ali pa gerš v dražvo kjer tega nimajo in so svobodni in neodvisni od globalistvo.
Domovinska liga in Za zdravo družbo gre v tej smeri. Čeprav še raziskujem, da ne bi bila katera satelit velike vladen stranke. Danes moraš videti ozadje.

In reply to by Rdečeberzijanec (nepreverjen)

Rdečeberzijanec (nepreverjen)

Lp 29202

A Ti še vedno mogoče obiskuješ vrtec, ker Te živi bog ne razume kaj si napisal. Poskusi še enkrat.

Ldan

In reply to by 29202 (nepreverjen)

34324324234234232342 (nepreverjen)

Vladni odlok o izpolnjevanju pogoja PCT je nezakonit in protiustaven, trdijo v Civilni iniciativi slovenskih pravnikov
CISP – Civilna iniciativa slovenskih pravnikov je včeraj na svoji spletni strani objavila Pravno mnenje glede PCT. V njem je v 7. točkah zapisala, da pravna podlaga za vladni odlok o PCT ne obstaja, zato je odlok nezakonit in protiustaven!
Ustrezne zakonske podlage v RS za siljenje v obvezno (samo)testiranje ZDRAVIH oseb, ki ne kažejo znakov okužbe, torej NI. To pomeni, da je vladni odlok protizakonit!

čači mači (nepreverjen)

Banda pokvarjena!, pa neke ure in urice bo počivalšek urejal! dve uri manj dve več, ovčice v as bodo pa volili naprej , kje je pa te zdaj Židan? Zdaj naj vdari po stoli pa povej ka uni stogijo za ten ka nade več nigdar lock davun, pa volitve dobijo, pa te brezobraznike in razprodajalce slovenskoga imetja v rit brsnoti., če glijh san je jes tudi prvle podperao, žal...

. (nepreverjen)

čači mači obečanje ludom radovanje.

In reply to by čači mači (nepreverjen)

Rdečeberzijanec (nepreverjen)

Lp čači mači

Židan je obljubil TERAN, pa nič od ničesar. Daj se zresni. ŽIDAN haha..haha.

Ldan

In reply to by čači mači (nepreverjen)

nesposobnezi (nepreverjen)

12. dan po pozitivnem testu potrdilo se vedno neveljavno. Ima se kdo taksen problem?

necepec (nepreverjen)

Znate vij dobro, što je naša "vlada", što je naša "stroka" !!!
Počakajmo ka twitne, pa te mo zvedli, kak bo!!!!!!!

pozorni (nepreverjen)

Nema časa za twitanje , ka se vogrske včij, pa zobej se bejle, ka do se sijale, da de vogron gučo.

Kakič (nepreverjen)

Vej pa v enem mediji drugo ne prešteš ka je vogrska manjšina dobila od SLO, ali pa ka so vogri prispevali, to po vseh vasaj ge majo prvo zastavo rdeče belo zeleno. Tej so več vredni, mij pa tiho. Tak nam terbej. Ka nem pravil od Lendava, tan če slovenski poveš te čudno gledajo.

In reply to by pozorni (nepreverjen)

Eden drugi (nepreverjen)

WTF je to? Če se neke izbore muzike idete, naj bi vsaj v živo izvajali pa se nekaj potrudili to je katastrofa od izvedbe težki playback. Da o komadi ne zgubljam besed.

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice