Vlada je sprejela poseben projekt za spodbujanje precepljenosti proti covidu-19.

Vlada je na četrtkovi dopisni seji sklenila, da se bo zagotovilo ustrezno plačilo zdravstvenim delavcem v timu družinske medicine, ki bodo opravili dodatno delo in s tem zagotovili večjo precepljenost proti covidu-19 pri njih opredeljenih oseb.

Kot so sporočili po dopisni seji vlade, je cilj projekta povečanje precepljenosti, predvsem pri osebah, starejših od 50 let.

Plačilo zdravstvenim delavcem v timu

Izvajalci programa so timi družinske medicine - zdravnik in srednja medicinska sestra oziroma diplomirana medicinska sestra - v javnih zdravstvenih zavodih in pri drugih izvajalcih javne zdravstvene službe.

S povečanjem obsega opravljanja zdravstvenih storitev za promocijo in izvedbo cepljenja in z izplačevanjem delovne uspešnosti iz naslova povečanega obsega dela se bo zagotovilo ustrezno plačilo zdravstvenim delavcem v timu.

Komu pripada nagrada?

Na ravni izvajalcev projekta so do možnosti dodatnega nagrajevanja v obliki delovne uspešnosti iz naslova povečanega obsega dela upravičeni samo zdravstveni delavci v timih družinske medicine.

Do nagrajevanja so upravičeni tisti, ki najmanj dve uri na teden opravljajo naloge, kot so aktiven pristop do posameznih pacientov, promocija cepljenja in izvedba cepljenja v okviru referenčnih ambulant, sodelovanje pri aktivnostih v lokalnem okolju, izvajanje cepljenja v okviru dneva odprtih vrat ...

Dodatno nagrajevanje v obliki delovne uspešnosti iz naslova posebnega vladnega projekta lahko izvajalci uveljavljajo takrat, ko izkažejo vsaj 45 odstotkov opredeljenih pacientov, cepljenih s prvim odmerkom, ali vsaj 55 odstotkov opredeljenih pacientov, starejših od 50 let, cepljenih s prvim odmerkom.

Za izvajanje projekta bodo zagotovljena sredstva v državnem proračunu, so še sporočili iz urada vlade za komuniciranje.

S spleta

Komentarji (22)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
someone1 (nepreverjen)
Komentar je zaradi velikega števila negativnih odzivov skrit.

Spet se bo služilo na neumnih ljudeh. Ker nimajo toliko svoje pameti da bi sešteli 1+1 jim bodo zdaj do rezultata pomagali zdravniki in medicinske sestre, ki bodo zato še lepo plačani. Bravo anticepilci. Namesto, da bi cepljnje opravili prostovoljno se boste zdaj dali prepričevati strokovnjakom. Spet manj časa za ostale bolnike. Spet manj sredstev za ostale bolnike. Še enkrat.... Čestitam anticepilci. Vi samo vztrajajte pri svojih neumnih idejah na koncu boste itak vsi cepljeni. Vmes še malo razširite virus, nekaj sto vaših kontaktov bo umrlo in potem vam bo kliknili, da se je vseeno dobro cepit. Bumbarji zavirate razvoj države in nevem kdaj vam bo to potegnilo skozi vaše možgančke... NO pa več minusov več dokazov, da ne razumete nič od nič.

tretann... (nepreverjen)

Se malo pa bojo stojala s cokoladami imeli v ordinaciji... "danes pa imamo Milko v akciji. Bi eno?"

In reply to by someone1 (nepreverjen)

Anonimes (nepreverjen)

Svojoga prodanoga zdravnika bon v momenti v žlici vode utopil! To je moja prisega za prodane zdravnike!!!

In reply to by tretann... (nepreverjen)

Bolnik (nepreverjen)

Kot v NLB v Murski Soboti ko ti namesto da ti izdajo denar razlagajo kakšne ugodnosti boš imel če vzameš ta ali ta paket.

In reply to by someone1 (nepreverjen)

Absurd (nepreverjen)

Ti si tele, glede na tvoj komentar. Nej čudno što nan vlada, če takši odijo po svejti kak ti.

In reply to by someone1 (nepreverjen)

Sosedadanica (nepreverjen)

Koji kurac se vi cepleni bunite. Ve pa de vos itaki pobralo od cepiva . Malo se uzivlite, te pa pride matilda na obracun. Mi , necepleni pa bomo meli vec placa.

In reply to by Absurd (nepreverjen)

Sosedadanica (nepreverjen)

Ti pa si resen cepleno tele. Me derekt zalosti, ka se taksi teleti nepismeni hodite po sveti. Malo matematike pa kmecke pameti bi ti prav prislo. Samo ti vec ne hasni, ka si itak ze cepleni v toto noro keblaco.

In reply to by someone1 (nepreverjen)

zgrejbaš (nepreverjen)

ka so nej mogli prepričati do zdaj do jih zdaj probali zaradi pejnez...bolano, samo korupcija, zdaj nej samo ka so sami koruptivni tej naši politiki, zdaj še v tou povlečejo zdravnike ki bodo za nagrado eni vse felej obljubljali o tem cepivu sami čudež, te pa prideš k njemi cepljen in okužen pa de te debelo gledo in se čemeril ka sploh delaš tak v ordinaciji..BOLANOOOO naj rajši zdravniki normal delajo ker zaradi drugeih bolezni ljudje umirajo nej samo zaradi covida

necepec (nepreverjen)

zgrejbaš,
misliš, ka do naši skorumpejrani politiki naše NESKORUMPEJRANE zdravnike v korupcijo potegnoli?? Ti pa maš smisel za humor.
Ljubitelj provizij jih ne več samo pobira, privošči jih še drugim!!! Bravo! Še poštenjak de grato!

In reply to by zgrejbaš (nepreverjen)

tanja flaškon (nepreverjen)

Moj do jebač Dejan svinskoglavi se je cepil sedaj se mu pa ne digne več

ena.lp (nepreverjen)

In zdaj naj se grem cepit zato, da bom še dodatno napajal te bogatune in jim verjamem, da to delajo za moje zdravje?

zdravstbnnik (nepreverjen)

A ni svetovanje za cepljenje in samo cepljenje osnovna naloga zdravstva?

Falko (nepreverjen)

Kam nas je Janša pripeljal, da mora kupovat zdravnike!

necepec (nepreverjen)

Falko,
nej si opazo, ka jih precej kupljenih že ma; zdaj so na vrsti še preostali!

In reply to by Falko (nepreverjen)

neprofesionalno (nepreverjen)

In sedaj se bodo še bolj povečevali pritiski na necepljene paciente: dokler se ne cepite, vas ne moremo zdraviti. Toliko o svobodni odločitvi.

DSADW23231 (nepreverjen)

NATEG IN PREVARA LAŽI SVINJO PODKUPLJENO NIČ VREDNO!

necepec (nepreverjen)

unterhund!!!! Legalna korupcija!!
Ampak, mene nedo vcejpili, če to "nagrado" dajo meni, kamoli pa mojemi doktori!
Mislim, ka je to do sedaj zmagovalna ideja tej "strokovnjakov".
Toga si še naš veški norček ne bi zmislo!!!

In reply to by DSADW23231 (nepreverjen)

Ohjoj (nepreverjen)

Do kdaj moramo ta cepiva znucati, da potem Jansa dobi nagrado? Ve kdo?

necepec (nepreverjen)

ohjoj,
čim prej nas mora biti cepljenih 90 %, in potem bo izpolnjen tvoj pogoj!

In reply to by Ohjoj (nepreverjen)

Ohjoj (nepreverjen)

To ni moj pogoj. Zanima me kaksno normo ima in do kdaj. Jaz bi cepivo tudi naredla placljivo kot teste- za zdravje gre, ampak financno!

In reply to by necepec (nepreverjen)

čarni vrag (nepreverjen)

POdkupljena vlada, podkupuje zdravnike naj cepijo s cepivom, ki ne zaustavlja širjenje virusa. Tako cepljeni zaradi PCT pogoja veselo širijo virus

PUSSI (nepreverjen)

Mene pa moj osebni zdravnik nikoli ni spodbujal naj se cepim saj ga že od lanskega marca ne morem na telefon dobit. Zakaj že plačujem zdravstveno zavarovanje ? Aja , da pred določenimi specialisti čakam na cesti naj vsi vidijo, ko grem k ginekologinji. Mislim.....

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice