FOTO: Spirit
Vladna služba je izdala odločitev o finančni podpori projektu "Gospodarska cona Turnišče", ki ga bo izvajala Občina Turnišče. Na tem območju je napovedana postavitev proizvodnje električnih avtomobilov.

Kot so danes sporočili s Službe Vlade Republike Slovenije za razvoj in evropsko kohezijsko politiko, bo za projekt v višini skoraj 420 tisoč evrov Evropski sklad za regionalni razvoj prispeval dobrih 225 tisoč evrov. Naložba predvideva uredite infrastrukture med naseljema Turnišče in Nedelica, kar bo omogočalo normalno delovanje gospodarske cone Turnišče.

"Namen investicije je namreč izgradnja ekonomsko – poslovne infrastrukture, ki se umešča ob glavni prometni žili skozi regijo, krepila pa bo konkurenčnost malih in srednjih podjetij ter spodbudila ustvarjanje novih delovnih mest. Ureditev infrastrukture bo prispevala tudi k zmanjševanju obremenjevanja okolja," so še zapisali v sporočilu za javnost.

Velikopotezni načrti so še v igri

Spomnimo, na tem območju je oktobra 2019 podjetje Terramar kupilo večino parcel, saj naj bi na več kot 3 hektarja velikem zemljišču  postavili proizvodnjo električnih avtomobilov. Kot so nam takrat sporočili iz podjetja, ki ga vodi direktorica Darja Mravljak s prokuristom iz Egipta, bi investicija znašala 14 milijonov evrov.

Podjetje naj bi v prvem letu delovanja zaposlilo 70 oseb, v petih letih pa kar 400. Župan občine Turnišče Borut Horvat nam je potrdil, da je nameravana investicija še aktivna, a da nam dosti več ne more razkriti.

Župan Turnišča je potrdil, da se načrti glede postavitve proizvodnje električnih avtomobilov odvijajo naprej.

"Mi moramo dovozno cesto obnoviti in primerno pripraviti, investitor pa bo vzporedno izvajal določena dela. Seveda bo moral počakati, da dobi vsa potrebna dovoljenja in ostalo dokumentacijo, lahko pa povem, da se pripravlja vloga za gradbeno dovoljenje," je bil redkobeseden župan.

Na spletni strani javne agencije Spirit so sicer kot investicijska priložnost še vedno navedena prosta zemljišča v gospodarski coni Turnišče. Gre za pet parcel v skupni velikosti dobrih 8000 kvadratnih metrov, do prostih zemljišč pa se bo v letu 2021 v okviru ureditve gospodarske cone pripeljalo plinovod in telekomunikacijsko omrežje.

S spleta

Komentarji (9)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Ninjaaa (nepreverjen)

Cela občina je Janševa😤

Mindza (nepreverjen)

janšovi bar hasek delajo, čontalovi so samo drek grožali....

In reply to by Ninjaaa (nepreverjen)

Ninjaaa (nepreverjen)

Se strinjam ka so ovi nej Nikši Hasek napravili. Samo tej so tudi nikaj nej dosta naprej. Samo se tej SDS zagovarjajo na zmišljeni virus. Kelko Lidij de še propadnolo? Ka do si zadosta žepe napunili?

In reply to by Mindza (nepreverjen)

Karma (nepreverjen)

Problem rešen, poleg pa gasilski dom. Ka se ne bi med dve stanovanjski hiši vrivali na območju meteornih voda..... Baterije vejo fajn goreti.

HojSS PRESS (nepreverjen)

Jaoooo, pa kdo je še vedno tak naiven in blesav, da verjame v neke električne avtomobile ??? !!!

No, mogoče kakšne majhne auteke za otroke. Pa še to ne, ker je predrago.

Ja, ja, moderno je govoriti o električnih avtomobilih. In še bolj moderno je biti naiven in verjeti takim pravljicam.

Taki, ki nimajo pojma, kako se avtomobili proizvajajo.

kopitar (nepreverjen)

Pejneze do pohapsali in po tem napovedali stečaj tako je vsaj v Sloveniji navada .Kažnjen sigorno ne bo nišče .

smrkci (nepreverjen)

Psi so lajali karavana je pa šla naprej.

Znalec (nepreverjen)

Malo si poglednite kelko koštajo Tesline tovarne pa de van ena stvar jasna.

Hrib (nepreverjen)

Ce bodo tukaj izdelovali elek.avte sem jaz BICIKL..... Privoscim jim da bi uspelo samo se bojim da je to bole nateg kot pa resnica

Starejše novice