Mestni svetniki sprejeli proračun za tekoče leto ter potrdili zadolževanje Komunale in RIS Dvorec Rakičan.

Mestni svetniki so se danes sestali na 4. redni seji Mestne občine Murska Sobota, na kateri so sprejeli občinski proračun za leto 2019 v višini 25 milijonov evrov

Na občini pravijo, da proračun odlikuje ravnotežje med razvojno in socialno naravnanostjo.

“Z njim se ob dokončanju številnih začetih investicij začenja tudi novo obdobje razvojnega načrtovanja, saj je pomemben del sredstev namenjen pripravi novih razvojnih projektov, kot so energetska sanacija javnih stavb, obnova kanalizacijskega in vodovodnega omrežja ter nadaljnje urejanje Fazanerije,” dodajajo na občini.

V tekočem letu, bodo na občini večjo skrb in pozornost namenili skladnemu razvoju mestnih četrti in krajevnih skupnosti. 

Med drugim so svetniki podali soglasje za zadolžitev Komunale in RIS Dvorec Rakičan. Tako so svetniki soglašali, da se Komunala v letu 2019 zadolži do največ milijona evrov, od tega bo pol milijona, namenjenega investicijam v osnovna sredstva, druga polovica pa za financiranje investicij v večstanovanjske objekte, ki so v upravljanju Komunale.  

RIS Dvorec Rakičan pa se po soglasju svetnikov lahko zadolži do 250 tisoč evrov, in sicer zaradi premostitve financiranja iz evropskih sredstev za projekt Mreža “živih” gradov kot oblika trajnostnega turizma za ohranjanje in promocijo kulturne dediščine. 

Sicer pa bo na pobudo svetnika Antona Slavica prihodnji mesec sklicana izredna seja na temo Pomurskih lekarn.

S spleta

Komentarji (1)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
gost25 (nepreverjen)

Kaj na to pravi g.dir. dr. Robertino Celenzio???

Starejše novice