Foto: Jure Banfi
Že na prejšnji seji je mestni svet podelil soglasje za izplačila plače za redno delovno uspešnost številnim direktorjem javnih zavodov, na naslednji seji pa bodo na vrsto prišli še nekateri drugi.

Mestni svet je na minuli seji dal soglasje za izplačilo dela plače za redno delovno uspešnost direktorjev javnih zavodov Mestne občine Murska Sobota s področja šolstva (ravnatelj soboškega vrtca in ravnateljice osnovnih šol), javne uprave (Robert Celec, Dvorec Rakičan) kulture (Metka Fujs, Pomurski Muzej, Robert Inhof, Galerija Murska Sobota), zdravstva (Edith Žižek Sapač in Renata Gorjan, Zdravstveni dom Murska Sobota) in direktorjev regionalnih razvojnih agencij (Bojan Kar, Razvojni center Murska Sobota). 

Ta četrtek, 3. junija, bo na sporedu nova seja mestnega sveta, na kateri bodo svetniki spet podajali soglasje za nagrade nekaterim direktorjem. 
 

MIKK lani presegel triletno povprečje dogodkov

  • Dejanu Dravcu, direktorju Ljudske univerze bodo tako namenili nagrado v višini dveh odstotkov osnovne plače, za 100-odstotno uspešnost, ki jo je dosegel od lanskega julija do konca leta 2020.
  • Aleša Kovač, direktorica Mladinskega informativnega in kulturnega kluba Murska Sobota (MIKK) bo za 87-odstotno uspešnost dobila pet odstotkov osnovne plače direktorice nagrade. Kot je navedeno v predlogu Sveta zavoda MIKK Murska Sobota, so v lanskem, epidemičnem letu, med drugim presegli triletno povprečje števila prireditev. Lani je tako MIKK organiziral 166 dogodkov, povprečje za obdobje 2017-2019 pa znaša 141 letnih dogodkov. 
  • 80-odstotno vrednost meril za ugotavljanje dela plače za redno delovno uspešnost je dosegla tudi direktorica Javnega stanovanjskega sklada mestne občine Gaby Flisar, ki bo prejela pet odstotkov osnovne plače nagrade.

Na dnevnem redu prihajajoče seje je tudi podelitev občinskih priznanj. Za častnega občana bo občinska uprava posthumno predlagala Janeza Lanščaka.

Komentarji (17)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
87David (nepreverjen)

Živel javni sektor !
Sicer pa more ena roka prati drugo... Da da...

meritve (nepreverjen)

Dajte ta merila za uspešnost javnih direktorjev na plan, ker to kar je navedeno pri obrazložitvi ene "triletno višje povprečje dogodkov# je naravnost smešno. dajte še preostala merila v javnost za te javne direktorje.

Cezar (nepreverjen)

uspešni so vso zavolo covid pejnez, če toga nebi bilo bi vsi meli zgubo...dobili so pa tak samo politično korektni....

xyxy (nepreverjen)

Ka pa na direktorja najbouksoga javnoga zavoda so pozabili? Zajc je nej prave barve.

+- (nepreverjen)

Ka je to 100% uspešnost?

artač (nepreverjen)

Ka pa palček v rjavih čeveljcih?

HojSS PRESS (nepreverjen)

Zakaj ne objavite novice, ki so jo drugi mediji, da bi naj šefica NPU Petra Grah Lazar zaradi razžalitve ovadila murskosoboškega župana Aleksndra Jevška ???
Ta ženska je kader Janeza Janše in SDS, ki si hoče podrediti vse glavne ustanove v državi.
Na voddilna mesta se spostavljajo ljudje brez vseh kompetenc.
Glavno je, da so popolnoma lojalni JJ.
Sandi, drži se! Ta baba ti ne seže do gležnjev !!!!

Mojapot (nepreverjen)

Zanimivi kriteriji za dodeljevanje nagrad - 87% in 80% delovna uspešnost se dodatno nagrajuje. V realnem sektorju se nagrajuje vse, kar je nad 100%, vse do 100% je tako ali tako vključeno v redno plačo.

koronator (nepreverjen)

Mejne zanima, če je ovin doktoron nej zadosta korona dodatek skoraj v višini ene plače na mesec? Zdaj jin trbej še cuj davati za "uspešnost? Še celou ovoj direktorici zdravstvenoga doma kera opravlja tri službe in za sakšo dobivle plačo. Takšnih trbej še več cuj dati ka srmačeki nedo lačni.

strajker-21 (nepreverjen)

pa to nemreš vrvati. ovi si talajo nagrade zato ka so več kak pol leta zavolo ukrepov itak nej mogle nika delate.

če si že što od tej zasluži nagrado so to ravnatele keri so mogli z gnes na vutro vpelati šolanje na daljavo in ovi v zdravstve ka so resno pod 150% pressingon. vsi ostali pa SRAMOTA!

david b. (nepreverjen)

Kaj pa ravnatelj gš Beltinci, Matej Zavec? On je zelo uspešno oškodoval zavod, gš, škofijo ms za najmanj 150 000 EUROV!?

cota (nepreverjen)

Ta je zdaj V.D. ravnatelja. Še vedno pobira plače in polni svoje žepe, čeprav je ogromno škodo naredil domačem okolju, svoji občini, sovaščanom, prijateljem, učencem, staršem in še pa še... Najmanj 150 000 razlogov ima , da se pobere iz te vzgojno-izobraževalne ustanove, ker absolutno ne sodi na glasbeni šoli. Meglo naj prodaja pri sebi doma, dokler ga še ima.

In reply to by david b. (nepreverjen)

mikimikk (nepreverjen)

Ahaha MIKK, tou je daleč od MIKKa, keroga smo poznali. Ivor vrni se!!

gostitelj (nepreverjen)

V Soboti je tako, da če delaš in narediš tisto za kar si plačan še dobiš nagrado, manjka oziroma ga ni , le moč zdravega razuma

Bok (nepreverjen)

To so navodila države, JJ! In ne svetnikov občine.

butalec (nepreverjen)

Kelko nagrade pa so dobile čistilke v zdravstvenon domi? Mislin, ka une drek pa viruse pucajo.

Đouževunek (nepreverjen)

Kar je dobo nagrado 😂😂😂. More me vrag zejte 😂😂😂. Je pa lepau ka talajo tuj za bremzanje lufta pa modrijo 🎉

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice