Mestna občina Murska Sobota je prejeto sodbo delovnega sodišča v Mariboru,  v zadevi tožeče stranke Sabine Gutalj, proučila in se z odločitvijo sodišča ne strinja.

Spomnimo, da je soboška občina aprila leta 2015 Sabino Gutalj odpustila z delovnega mesta vodje oddelka za splošne zadeve. Pravnica je nato, prepričana, da je bila izigrana, vložila tožbo proti občini in zahtevala, da ji ta vrne službo. Delovno sodišče v Mariboru je pred tedni ugodilo njeni tožbi in Mestni občini Murska Sobota naložilo, da bivši zaposleni vrne službo, ob tem pa ji izplača tudi vse zaostale plače.

"Z odločitvijo sodišča se občina ne strinja, zato se je v odprtem pritožbenem roku pritožila iz vseh treh pritožbenih razlogov in sicer bistvene kršitve določb pravdnega postopka, zmotne in nepopolne ugotovitve dejanskega stanja in zmotne uporabe materialnega prava", so nam sporočili z občine.

"Svoje delo sem vedno opravljala in ga bom tudi v prihodnje profesionalno"

Gutaljeva je pred dnevi odločitev delovnega sodišča v Mariboru za naš medij komentirala z naslednjimi besedami: 

"Vesela sem, da je sodišče potrdilo nezakonitost moje izredne odpovedi. Ne bi rada polemizirala, vseeno pa sem srečna, da sem po 750 dneh in številnih neprespanih nočeh dočakala pravico. Kar se tiče odločitve sodišča glede vrnitve na moje delovno mesto lahko povem, da sem svoje delo vedno opravljala in ga bom tudi v prihodnje profesionalno ter v skladu s pravno etiko in moralo." 

Šikaniranje in žaljiv odziv

Sicer pa spomnimo, da je soboška občina aprila leta 2015 Sabino Gutalj odpustila z delovnega mesta vodje oddelka za splošne zadeve. Pravnica je nato vložila tožbo proti občini in zahtevala, da ji ta vrne službo.

Po pisanju Pomurje.si, naj bi direktor občinske uprave Srečko Đurov na sodišču trdil, da je do odpusta med drugim prišlo zaradi šikaniranja in žaljivega odnosa nekdanje zaposlene do sodelavke ter neopravljanja nalog, naloženih s strani direktorja. To naj bi vodilo v izgubo zaupanja ter posledično uvedbo disciplinskega postopka in izredno odpoved pogodbe o zaposlitvi.

Žrtev menjave oblasti?

Sabina Gutalj naj bi njegove trditve medtem zavrnila in jih označila za izmišljotine. Prepričana je, da je šlo pravzaprav za obračun ob menjavi oblasti, saj je kot desna roka služila nekdanjemu županu Antonu Štihcu. Očitki nadlegovanja na delovnem mestu naj bi tako po njenem služili zgolj kot izgovor za odpust.

Starejše novice