Delovno sodišče v Mariboru je odločilo, da mora Mestna občina Murska Sobota v službo znova vzeti Sabino Gutalj in ji vrniti vse zaostale plače.

Spomnimo, da je soboška občina aprila leta 2015 Sabino Gutalj odpustila z delovnega mesta vodje oddelka za splošne zadeve. Pravnica je nato, prepričana, da je bila izigrana, vložila tožbo proti občini in zahtevala, da ji ta vrne službo.

Očitali šikaniranje in žaljiv odnos

Po pisanju Pomurje.si, naj bi direktor občinske uprave Srečko Đurov na sodišču trdil, da je do odpusta med drugim prišlo zaradi šikaniranja in žaljivega odnosa nekdanje zaposlene do sodelavke ter neopravljanja nalog, naloženih s strani direktorja.

To naj bi vodilo v izgubo zaupanja ter posledično uvedbo disciplinskega postopka in izredno odpoved pogodbe o zaposlitvi.

Žrtev menjave oblasti?

Sabina Gutalj naj bi njegove trditve medtem zavrnila in jih označila za izmišljotine. Prepričana je, da je šlo pravzaprav za obračun ob menjavi oblasti, saj je kot desna roka služila nekdanjemu županu Antonu Štihcu.

Očitki nadlegovanja na delovnem mestu naj bi tako po njenem služili zgolj kot izgovor za odpust.

Sodišče naložilo še izplačilo zaostalih plač

Kot poroča Pomurje.si, je Delovno sodišče v Mariboru zdaj ugodilo njeni tožbi in Mestni občini Murska Sobotanaložilo, da bivši zaposleni vrne službo, ob tem pa ji izplača tudi vse zaostale plače.

Za komentar smo prosili na Mestni občini Murska Sobota, kjer pa odgovarjajo, da odločitve zaenkrat še niso prejeli, zato dogajanja ne komentirajo.

Komentar smo poiskali tudi pri Sabini Gutalj, ki pa je za naše kljice nedosegljiva.

Sodba sicer še ni pravnomočna.

Komentarji (8)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Gost (nepreverjen)

Što jo ne pozna jo drago plača.

Gost (nepreverjen)

vej pa je lušna- sodeč po sliki...

Gost (nepreverjen)

Ka doj brijšete komentare - ste plačane od občinorof, ka ja što ne bi kaj slaboga od njih napijso! Rejdno se presstituejrate.

Gost (nepreverjen)

To je sodba na prvi stopnji, kjer je vse mogoče. Zdaj pride na vrsto višje sodišče, kjer v roke vzamejo zadevo trije neodvisni sodniki. Preveč pompozen članek na prvo roko.

občanjožka (nepreverjen)

No če je župan naredil napako bo že nekdo odgovarjal za njo in stroške pokril iz svojega žepa ne?Ali bomo to spet plačali davkoplačevalci?

brisalec komentarov (nepreverjen)

Mene tudi zanima zakaj brisete komentarje o domnevnih skokih cez plot obcinskih veljakov!?To nas tudi zanima da bomo vedeli koga na volitvah ne bomo vec volili?

€€€€ (nepreverjen)

občanjožka...... Ka mijsliš ka de te nadüjti Đurov plačal ,ali Jevšek tij pa ges pa vsi ostali v Soboti .Prav ima če je zmagala ne morejo imeti v rokah celotne občine in prebivalcev ter zaposlenih na MOMS

Gost (nepreverjen)

Ne senjajte že o izplaćilih, ker ide tau na višje inštance.

Starejše novice