Pomurska gospodarska zbornica je na 25. letni konferenci Pomurskega društva za kakovost podelila priznanja Pomurske gospodarske zbornice za inovacije 2019. Podelili so dve zlati in pet srebrnih priznanj.

Pomurska gospodarska zbornica je letos že osemnajstič zapored nagradila najboljše inovacije pomurske regije. Priznanje predstavlja najvišje priznanje inovativnim dosežkom pomurskih
podjetij in njenih inovatorjev in s tem promocijo inovativnosti v Pomurju in širše.

Priznanja prejela podjetja iz različnih področij

Iz zbornice sporočajo, da je na letošnji razpis v razpisanem roku prispelo sedem vlog, ki jih je strokovna komisija pod vodstvom dr. Majde Povše v skladu z veljavnim Pravilnikom o podeljevanju priznanj inovacijam pregledala in ocenila ter podelila pet srebrnih in dve zlati priznanji.

Zlato priznanje sta prejeli podjetji Roto Group d.o.o. za inovacijo s pametno komunalno čistilno napravo SRB-Q in podjetje Paeybal d.o.o. z večnamensko mizo za športno zabavo in trening. 

Srebrnih priznanj pa so na današnjem dogodku podelili kar pet, lendavski Varis je srebrno priznanje prejel za inovacijo z E- spominsko steno, Medicop s sistemom naprednega upravljanja in nadzora reševalnih vozil EQcontrol, Panvita s piščančjim mesom brez gensko spremenjenih organizmov, Lek z razvojem alternativnih krmnih mešanic za živali z antibiotskim učinkov "ButyCal Herb" in Codex z agentskim sistemom AMS.

V podjetju Roto je inovativnost na dnevnem sporedu

Boštjan Hanc iz podjetja Roto je povedal, da je inovativnost v njihovem podjetju del vsakdanjika in poslanstva podjetja Roto.

"Na trg smo lansirali pametno komunalno čistilno napravo z oddaljenim nadzorom, kar pomeni, da lahko lastnik takšne čistilne naprave v celoti nadzira delovanje takšne čistilne naprave in je s tem razbremenjen določenih stroškov in skrbi za servisne intervale," je napravo, za katero so dobili zlato priznanje, opisal Hanc in še dodal, da ta čistilna naprava predstavlja novost in nadgradnjo obstoječih čistilnih naprav, ki pa že doživlja svojo uporabno vrednost na trgu.
 

Predsednik PGZ Robert Grah je izpostavil tovrsten dogodek kot priložnost za povezovanje inovativnih podjetij. "Kar moram poudariti je to, da govorimo o novih produktih, novih izdelkih. Skupaj je bilo v teh letih na trgih 128 produktov in vsi so dosegali dobre rezultate", je izpostavil Grah in razložil, da vedno prve tri najboljše inovacije iz regije pošljejo na nacionalni nivo, kjer so letos dosegli zelo lep uspeh z dvema srebrnima priznanjema in enim priznanjem za inovativnost. 

Na nacionalnem nivoju sta v mesecu septembru prejeli srebrni priznanji podjetji Roto Group iz Černelavcev in Paeyball iz Petanjcev, družba Codex pa je prejela priznanje za prispevek na področju inovativnosti.

Komentarji (1)

mislen kama id… (ni preverjeno)

Kama ide svejt, kda dobijš nagrado, ka ne odavleš gensko spremenjenih picekov. Čestitke ka nas neščete bujte panvita bravo resno.

Starejše novice