V pravdanju med Sabino Gutalj in Mestno občino Murska Sobota prišlo do preobrata.

Soboška občina je aprila leta 2015 Sabino Gutalj odpustila z delovnega mesta vodje oddelka za splošne zadeve. Pravnica je nato, prepričana, da je bila izigrana, vložila tožbo proti občini in zahtevala, da ji ta vrne službo.

Delovno sodišče v Mariboru je na prvi stopnji ugodilo njeni tožbi in Mestni občini Murska Sobota naložilo, da bivši zaposleni vrne službo, ob tem pa ji izplača tudi vse zaostale plače

Soboška občina se z odločitvijo sodišča ni strinjala, zato se je v odprtem pritožbenem roku pritožila iz vseh treh pritožbenih razlogov in sicer bistvene kršitve določb pravdnega postopka, zmotne in nepopolne ugotovitve dejanskega stanja in zmotne uporabe materialnega prava.

Sodišče v drugo razsodilo drugače 

Drugostopenjsko sodišče je po pritožbi soboške občine odločilo, da se sojenje mora ponoviti.

Na prvi stopnji je v ponovnem sojenju zdaj prišlo do preobrata, sodišče je namreč odločilo v prid občine. To pomeni, da soboška občina Sabini Gutalj ni dolžna vrniti službe in ji izplačati zaostalih plač.

Sodba sicer še ni pravnomočna, prav tako pa je možna še pritožba s strani Gutaljeve.

Sicer pa spomnimo, da naj bi direktor občinske uprave Srečko Đurov na sodišču trdil, da je do odpusta med drugim prišlo zaradi šikaniranja in žaljivega odnosa nekdanje zaposlene do sodelavke ter neopravljanja nalog, naloženih s strani direktorja. To naj bi vodilo v izgubo zaupanja ter posledično uvedbo disciplinskega postopka in izredno odpoved pogodbe o zaposlitvi.

Žrtev menjave oblasti?

Sabina Gutalj naj bi njegove trditve medtem zavrnila in jih označila za izmišljotine. Prepričana je, da je šlo pravzaprav za obračun ob menjavi oblasti, saj je kot desna roka služila nekdanjemu županu Antonu Štihcu.

Očitki nadlegovanja na delovnem mestu naj bi tako po njenem služili zgolj kot izgovor za odpust.

S spleta

Komentarji (12)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
HerojStanislav (nepreverjen)

Ta sodišča so res loterija. Trije sodniki, tri razlicne odlocitve.

sod (nepreverjen)

nej se konec sojenja

proizvodnja (nepreverjen)

Kakšen naslov? Sem mislil, da je loterija na sodišču končana, v prid enim ali drugim. Seveda sem se uštel. Ves cirkus se bo ponovil. Verjetno stresno za to gospo (ne poznam jo osebno). Smo pa že v letu 20 19 štiri leta se zadeva vleče in se še bo. Se kdo sprašuje, kaj je s tistim, ki se bori za pravico, ki misli, da mu je bila kršena. Kolikšen znesek bo doletel občino v kolikor dobi spor z obrestmi. Takšni spori bi morali biti končani v enem letu na vseh sodiščih. No, to je moje mnenje!

- (nepreverjen)

Ge de pa Perhavčka zela pejneze, za svojo izgubljeno tožbo?

afta he (nepreverjen)

Kako je mogoče da en sodnik dosodi tako drugi pa kontra. A kateri ne razume stvari, ali pa si jih narobe razlaga. Naj mi nekdo pojasni kako je mogoče, da se dogajajo na sodišču bistvene kršitve pravdnega postopka, nepopolne ugotovitve dejanskega stanja in napačne uporabe materialnega pravi. Zame kot pravnega laika po domače povedano, da ti sodnik ali sodniki sploh ne pravilno delat. In kako so potem sodniki.

butalec (nepreverjen)

afta he,
imaš "naše" sodnike in "njihove" sodnike.
Ko naletiš na "našega" sodnika, je po naše, ko pa na "njihovoga" pa je pač po njihovo!!

Zadeva "Priznali smo napako" pa bo najbrž brez nadaljevanja oz. pometena pod preprogo!

In reply to by afta he (nepreverjen)

Arrogant Bastard (nepreverjen)

Hja, po začetni odločitvi so potem preverili z VAR in se je izkazalo za napako prvega sodnika.

Godžiro (nepreverjen)

Aja , sodba še ni PRAVNOMOČNA , zdaj upam , da boste v sled objektivnega informiranja objavili tudi pravnomočno sodbo , ker če kdo , potem ste vi zadnji branik pravne države.Ah pa tako mimogrede , ko bo treba poravnati vse stroške in zaostale obveznosti , vemo kdo to mora plačati , saj so pričevalci tudi poimensko navedeni .

Dler` (nepreverjen)

Naj ugibam, glede na enakost spolov v sodstvu in kvote v politiki. Je bila sodnica?

BOLJŠEVIK (nepreverjen)

TO SE LAHKO DOGAJA SAMO NA SLOVENSKIH SODIŠČIH. Da enkrat to isto sodišče v isti zadevi odloči diametralno nasprotno in to pri isti zakonodaji, pa tu moraš nekoga vprašati po zdravi pameti. Po takem je potem v enem primeru bilo sojeno napačno, nepošteno ali bo kdo odgovarjal za take pizdarije ?????

Zavedni (nepreverjen)

Če gledamoLUKO KOPER IN mišiču..

Meni diši..po mnenju - da ni bila iste farbe..in to je bila vsa zadeva..
Tudi rakičanska iz sls je bila moteča...

LUKA KOPER | GAŠPAR GAŠPAR MIŠIČ | VRHOVNO SODIŠČE
Mišič nepravilno razrešen kot predsednik uprave Luke
Vrhovni sodniki so pritrdili prvi in drugi stopnji: neutemeljeni so bili vsi razlogi za odpoklic. Mišič zdaj toži Luko za 757.000 evrov odškodnine.

https://www.google.com/url?sa=t&source=web&rct=j&url=https://www.delo.s…

In reply to by BOLJŠEVIK (nepreverjen)

Lsdlsdlsd (nepreverjen)

Daj kakšno službo ji vrnit niti centa nebi dal njeno obnašanje izpadi ,dretje,poniževanje,več vredna gospa...Dajte no naj se malo pod pazduhom malo pošnofa pa te prosi odškodnino.Bravo Jevšek to ka štihec zapusti tam Jevšek konec naredi) vse skupaj bi moralo pravno pregledat psihiater in svoje mnenje o njej podat.

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice