Vlada Republike Slovenije se že dva dni mudi na obisku v Pomurju.

Vlada Republike Slovenije je danes obiskala regijo Pomurje, ki jo sestavljajo občine Apače, Beltinci, Cankova, Črenšovci, Dobrovnik, Gornja Radgona, Gornji Petrovci, Grad, Hodoš, Kobilje, Križevci,  Kuzma, Lendava, Ljutomer, Moravske Toplice, Murska Sobota, Odranci, Puconci, Radenci, Razkrižje,  Rogašovci, Sveti Jurij ob Ščavnici, Šalovci, Tišina, Turnišče, Velika Polana in Veržej. 

Obisk severovzhodne regije

Pomurska regija je najbolj severovzhodna, najbolj ravninska in najbolj kmetijska statistična regija Slovenije. Rodovitna prst, celinsko podnebje in raven svet ustvarjajo ugodne razmere, predvsem za poljedelstvo.

Pomurje je funkcijsko povezano območje, ki ga sestavljata dve geografski regiji - Prekmurje in Prlekija, ki ju ločuje reka Mura. Regija izstopa po najnižjem naravnem prirastu (–4,7 na 1.000 prebivalcev), v tej regiji je negativen tudi skupni prirast, to je seštevek naravnega in selitvenega prirasta (–0,5 na 1.000 prebivalcev).

Najuspešnejša turistična sezona

Pomurje je edinstvena obmejna slovenska regija, saj meji na tri države: na Avstrijo, na Madžarsko in na Hrvaško. Pomurje je tudi stičišče kultur in verstev ter etničnih skupin, kar daje regiji specifični kulturni značaj. Vedno bolj pomembna gospodarska panoga v Pomurju je turizem.

Leta 2020 je bila v pomurski regiji ena najuspešnejših turističnih sezon, saj so zabeležili skupno 1,2 milijona nočitev. 

Regija potrebuje podporo vlade

Ministrska ekipa se je najprej sestala na delovnem posvetu v Raziskovalno izobraževalnem središču (RIS) Dvorca Rakičan v Murski Soboti. Vladno ekipo je uvodoma pozdravil murskosoboški župan Aleksander Jevšek in članom vlade zaželel prijetno bivanje v regiji.

Med drugim je v pozdravnem govoru dejal, da regija potrebuje podporo vlade, osnovni problem regije je demografija ter, da so ponosni na mala in srednja podjetja, ki imajo ideje in načrte, rabijo pa podporo in zagonski kapital. 

Na delovnem posvetu so ministrice in ministri spregovorili predvsem o projektih v regiji na področju kmetijstva kot vodilni panogi v regiji, turizma, infrastrukture, kohezijskih in evropskih sredstev, gospodarskih priložnosti, izobraževanja, kulture, notranjih zadev, zdravstva, upravnih storitev, dolgotrajne oskrbe in pravosodja. Spregovorili so tudi o problematiki demografije, izseljevanju mladih iz regije, narodnostnih vprašanjih in  o Slovencih v Porabju. 

Kje vse se je mudil Janez Janša?

Predsednik vlade Janez Janša je po delovnem posvetu obiskal podjetje Panvita v Murski Soboti in se srečal z vodstvom podjetja. Sledilo je delovno kosilo s predstavniki Pomurske madžarske samoupravne narodne skupnosti.

Predsednik vlade se je v popoldanskem delu regijskega obiska srečal še z evangeličanskim škofom Leonom Novakom in murskosoboškim škofom Petrom Štumpfom.

V Murski Soboti pa je obiskal tudi podjetje MOL Slovenija ter se srečal z županom Občine Lendava Janezom Magyarom. 

Obisk podjetja Panvita

Predsednik vlade Janez Janša je po delovnem posvetu vlade z ministrom za kmetijstvom Jožetom Podgorškom obiskal podjetje Panvita.

Danes Skupino Panvito sestavlja 9 povezanih družb, ki zaposlujejo čez 600 oseb in uresničujejo svoje poslanstvo v odgovornosti do okolju prijazne pridelave hrane in sonaravne reje živali. Skupina Panvita Panvita povezuje tri med seboj prepletene dejavnosti: kmetijstvo, meso in mesne izdelke ter ekologijo in energetiko.

Srečanje z vodstvom je bilo namenjeno predstavitvi podjetja, ki predstavlja pomemben steber slovenske prehrambene varnosti in pogodbeno sodeluje z 2.000 družinskimi kmetijami.

Delovno kosilo s predstavniki 

Obisku Panvite je sledilo delovno kosilo predsednika vlade s predstavniki Pomurske madžarske samoupravne narodne skupnosti.

Srečanja s predsednikom vlade, državnim sekretarjem Vinkom Gorenakom in direktorjem Urada za narodnosti Stanetom Baluhom so se udeležili Ferenc Horváth, predsednik Pomurske madžarske samoupravne narodne skupnosti ter podpredsednika skupnosti Zsuzsanna Bači in Dušan Orban.

Na delovnem kosilu so spregovorili o sodelovanju z vlado, o skladu za razvoj narodnostno mešanega območja na obeh straneh meje in o delovanju Kulturno turističnega mladinskega društva.   

Obisk škofije in družbe MOL

Delovnemu kosilu je sledil obisk škofije Evangeličanske cerkve v Republiki Sloveniji in srečanje z vodstvom škofije, s škofom Leonom Novakom in inšpektorjem Bojanom Prosičem.

Srečanje je bilo namenjeno pogovoru o delovanju in pomenu evangeličanske cerkve na Slovenskem, epidemiji covida-19, ki je prizadela tudi delovanje verskih skupnosti, in o delu škofije za skupno dobro. 

Predsednik vlade je v Murski Soboti obiskal podjetje MOL Slovenija in se srečal z vodstvom podjetja. Temi pogovorov sta bili širjenje poslovanja družbe MOL Slovenija in gibanje cen naftnih derivatov na svetovnem trgu in v Sloveniji. 
 

Življenje in delo v škofiji

Obisku podjetja MOL Slovenija je sledilo srečanje z murskosoboškim škofom Petrom Štumpfom. Srečanja se je udeležila tudi ministrica za Slovence v zamejstvu in po svetu Helena Jaklitsch. Spregovorili so o življenju in delu škofije ter o sodelovanju s Slovenci v Porabju. 

Predsednik vlade se je pred javno tribuno srečal še z županom Občine Lendave Janezom Magyarom. Srečanje je bilo namenjeno pogovoru o razvoju občine. 

Za konec še srečanje z župani

Regijski obisk predsednika vlade Janeza Janše v Pomurju se je tradicionalno zaključil na srečanju z župani, gospodarstveniki in drugimi nosilci razvoja v regiji, ki je potekalo v gledališki in koncertni dvorani v Lendavi.

Komentarji (74)

En (ni preverjeno)

So puklavca v Lendavi že krstili za Venda? Dobi zaj lejko subvencijo od Orbana?

Feri 22 (ni preverjeno)

Nikjer nič ne piše kam se je spet Kustečka skrila, aja je državnega sekreterjata poslala, ker ona je imela bolj pomenbne obveznosti kot pa na teren med šolnike iti.

In reply to by En (ni preverjeno)

Vukajć (ni preverjeno)

Šolniki so zgubljen primer zato se z njimi brezveze ukvarjati. Starejsi univijo vsako iniciativo mladih ki so po dveh letih na istem misljenju kot stari. Oni nemrejo nič brez podrobnih navodil, ne vem kak lahko deco ucijo. So pa kak bubregi v loju z dvema sindikatoma zasciteni, to bi bilo treba prvo ukiniti saj pa delajo za drzavo oziroma nas ne pa da se skrivajo za sindikat s katerim se politicno manipulira.

In reply to by Feri 22 (ni preverjeno)

karlek (ni preverjeno)

Ti si lekar šolo vido le od zunaj. Ha ha ha. Lejko se zaposliš kak čistilec pa boš tudi od znotraj vido šolo.

In reply to by Vukajć (ni preverjeno)

Anonimesc (ni preverjeno)

V prekmurje se že vlaga zadnjih 20 let, kje je vs ta denar. Žal ta denar se vlaga v koruptivna podjetja in večina tega denarja gre v lastne žepe ker nega kontrole nad dobljenim denarjem. Začnite vlagati v delavce ker tukaj v prekmurji je delavec najmanj spoštovan in zato rajši ide v tujino! Iz prekmurja imamo največ migrantov, le zakaj!?!?

In reply to by En (ni preverjeno)

Mimi123 (ni preverjeno)

del denarja dobi tisti, ki odloča o njem, del tisti, ki temu prvemu to omogoči, neki mali odstotek pa se uporabi, kot maža za oči

In reply to by Anonimesc (ni preverjeno)

Delavec na minimalcu (ni preverjeno)

Ta švercar nas bo prodal Madžarom.

Domačin908908663 (ni preverjeno)
Komentar je zaradi velikega števila negativnih odzivov skrit.

Ni treba prodat ka prekmurje stoji na magjarsken ozemlju

In reply to by Delavec na minimalcu (ni preverjeno)

Gunpowder (ni preverjeno)

Ze pa eden maloumnez keri misli ka so vogri bili tu pred nami.

In reply to by Domačin908908663 (ni preverjeno)

I,U,I (ni preverjeno)

🐔🧠

In reply to by Domačin908908663 (ni preverjeno)

Anonimesc (ni preverjeno)

To je že cmerar napravo, tü več nemaš kaj za prodat.

In reply to by Delavec na minimalcu (ni preverjeno)

Kul (ni preverjeno)
Komentar je zaradi velikega števila negativnih odzivov skrit.

Boljše Madžarom kot KULovcem

In reply to by Delavec na minimalcu (ni preverjeno)

BOLJŠE MADŽARSKA (ni preverjeno)

100 x boljše MADŽARSKA kot komunistična in lopovska Slovenija ter enoumje 50 + 30 let. Kramberger katerega so ti isti umorili je rekel: “In ko ne bodo vladali, dodajam, takrat bodo protestirali, in pozivali k smrti tistih, ki vladajo, pa niso iz njihovih vrst!” IN TO SE NAM ZDAJ TOČNO DOGAJA.

In reply to by Delavec na minimalcu (ni preverjeno)

100-100 (ni preverjeno)

Delat se spravi, pa si nekaj spravi. Ne modrüvli ka je madžarija bokša, maš pa sčista fse možnosti ka se odseliš prejk, nücajo takše ka do prinas železo fküper poberali, pa ka prejk vozili. Z temi preoblečenimi lopovami, sefele barv pa nagnjenj mo pa že obračunali, prišo de tej čas, itak pa čas dela za nas. Krambergera pa pri meri njaj, on je še biu težki lopov, samo vi šteri ste ga nej poznali, ga zdaj odavlete, kak velkoga poštenjaka, velkoga strokovnjaka v istini je pa biu on samo eden nejšolani, z gezikon namazani roraš, tak kak of malar.

In reply to by BOLJŠE MADŽARSKA (ni preverjeno)

100-100 (ni preverjeno)

Bar telko boj bošteni madžaron-gnilaš ka odideš v Orbanvidek.

In reply to by BOLJŠE MADŽARSKA (ni preverjeno)

Mimi123 (ni preverjeno)

ja, ker Makžarska pa ni koruptivna? Samo do zdaj vas to ni zanimalo, ker ni šlo iz vašega žepa. Ker pa so vsi ti "gospodje" plačani iz naših davkov in prispevkov, pa nas zelo zanima

In reply to by BOLJŠE MADŽARSKA (ni preverjeno)

HojSS PRESS (ni preverjeno)

Oooo, si se že prebudil ESDEESOVSKI trol !!!
Kaj je bilo danes za zajtrk na Trstenjakovi ?
A spet sendvič in sok?
Pa lepo se pokloni, ko pride stric Janez vas pogledat !!
Še mimogrede.
Sicer ne vem, če ti gre razmišljanje, ampak vseeno.
Komu je bil v napoto Ivan Kramberger ?
Katere volilce je pobiral ?
Daj se malo zresni !!!!
Veliko jih tako ozko razmišlja !!!

In reply to by BOLJŠE MADŽARSKA (ni preverjeno)

ZA delavca na … (ni preverjeno)

Saj so pa tvoji vladali zadnjih 50 + 30 = 80 let in njim se zahvali da si na minimalcu, naj te še bolj udarijo boš mogoče prišel k pameti. Janša pa deli kdaj si pa kaj dobil od komunistov NIKOLI.

In reply to by Delavec na minimalcu (ni preverjeno)

fgdt (ni preverjeno)

No, in to je tudi edini uspeh trenutne vladajoče komunistične partije SDS.... deli denar keri neje tvoj in si ga izposojaš, ter tako zadoljžuješ državo za naslednjih nekaj deset let po nepotrebnem. Bravo za takšen uspeh.

In reply to by ZA delavca na … (ni preverjeno)

necepec (ni preverjeno)

janša deli: ja, je že zvišal dolg po glavi Slovenca nad 20.000 E, vključno z dojenčkami
Narod, vej pa kama mislite; to de trbelo nazaj dati, samo te de jajo že v penziji in žari in ga boli kurac, što de tou za 20, 30, 50, 60 let nazaj daval!
Po enoj strani dobra taktika (star je 60 let, 60 pa ja več nede živo, ka bi dolg doj plačo)

In reply to by fgdt (ni preverjeno)

KTB (ni preverjeno)

Priznaj, ka te je**e nevoščenost!

Čakija Noris (ni preverjeno)
Komentar je zaradi velikega števila negativnih odzivov skrit.

Še na tisoč let naš predsednik vlade gospod Janez Janša.

necepec (ni preverjeno)

pogine naj pes!!!

In reply to by Čakija Noris (ni preverjeno)

. (ni preverjeno)

Pa ka njemi lejko te čestitam za tolko lejt!

In reply to by Čakija Noris (ni preverjeno)

666 (ni preverjeno)

Mudil se je tam, kjer še zdaj smrdi po žveplu.

HojSS PRESS (ni preverjeno)

Itak, da na MOL. Tam je zlata jama, kjer se financira volilna propaganda.
In še delovno kosilo z madžarsko narodnso skupnostjo.
In prijatelj čez mejo bo spet odprl mošnjiček, ker so volitve blizu.
No, seveda iz MOL-a pa še k škofu, ker je blizu.
Če bi se še spovedal bi škofa kap, kaj vse bi slišal.
Ne vem, kaj sploh je treba omenjat te norosti, da je vlada prišla v Pomurje ?
Več koristi bi bilo, če bi ostali v Ljubljani !!!!
Sem pridejo, da se nažrejo, se malo poslikajo in spet vse po starem !!!!!!!

Kul (ni preverjeno)

Ja kaj pa je delala Fajonka mesec dva nazaj v soboti pred Zvezdo se slikala in kulice delila

In reply to by HojSS PRESS (ni preverjeno)

Fonzekk (ni preverjeno)

Šli so po celem Prekmurju, srečali so se z mnogimi gospodarstveniki in drugimi, obisali kar nekaj podjetij, ti pa o Madžarih in škofu! Bil je tudi pri protestantih. In rokoval se je z Jevšekom!

In reply to by HojSS PRESS (ni preverjeno)

KTB (ni preverjeno)

Necepec ti si tepec. Kdor drugemu jamo koplje, sam vanjo pade (pregovor). Za tepce tak ali tak nej nikšna škoda,
ka vas je prejk preveč.

necepec (ni preverjeno)

KTB, praviš, ka si mi jamo skopal?
Ges san tepec, ti si pa doktor tekočih kristalov, a ne?
Zaradi mene se puklastemu v rit porini vse do žnoric na kapučaj!

In reply to by KTB (ni preverjeno)

HojSS PRESS (ni preverjeno)

Kaj je to na sliki moški ali ženska ???
Po riti sodeč bi naj bila teta.
Po izgledu glave, še posebej od zadaj ima tak pobrite lase, kot kakšen stric.
Hmmmm, očitno neka možača !!!!
Se že vidi po rokovanju in drži telesa !
Ta bi Janezu dobro vzela mero !
Zato on hoče v vladi eno tako, kot je šolska ministrica Simona, da lepo pokima, kot ukaže Janez !
Prava SI MONA !!!!!!!!!!!

Istina 2022 (ni preverjeno)

Mladi zdravniki nas bodo zapustili, ne kaže dobro

chapala (ni preverjeno)
Komentar je zaradi velikega števila negativnih odzivov skrit.

se zavzema za materialno blagostanje (srečanje s podjetniki) pa duhovnost (srečanje z verskimi voditelji), ga podpiram.

Go home! (ni preverjeno)

Grosupelski kur.c! Gnoj fašistični, vupan ka de doživo usodo svojega očeta. Zasramovan in pozabljen v zgodovini.

grbanj (ni preverjeno)

nej so napisali ka so bili že v pondelek pri HorvatJoškojovon brati šteri ma najbokšo klavnico štero njemi je pomago gor postavlati ali zdaj ga nega polek na obiski☺

Marko_10 (ni preverjeno)

Obiskal je MOL ... zdaj vemo zakaj se bencin draži.

Marko_10 (ni preverjeno)

Naj produži proti Budimpešti in tam ostane!

Kr enaen (ni preverjeno)

Teh gno... sploh nebi smeli čez Muro spustit!

Marko-10 IQ (ni preverjeno)
Komentar je zaradi velikega števila negativnih odzivov skrit.

Ti pa prejk Müre, ker je Prekmurje naše in sestavni del M.országa, OK?

Marko_10 (ni preverjeno)

lepo sem te pikno...še malo pa grete na smetišče zgodovine

In reply to by Marko-10 IQ (ni preverjeno)

I,U,I (ni preverjeno)

🐔🧠

In reply to by Marko-10 IQ (ni preverjeno)

Bruhammm (ni preverjeno)

Marš nesnage 🤮🤮🤮

Bellavista (ni preverjeno)

E Leon Novak sem mislil ,da ste vi Evangelicani bolj pametni kot papinci,da sprejmete takega lopovega ss .Ce je kje Bog de tudi vam sodil,da papo Stupfa ne omenjam.

čergoli-sin (ni preverjeno)

Cerkev je tudi eno samo VELIKO SRANJE. BOG je čisto nekaj drugega.

In reply to by Bellavista (ni preverjeno)

. (ni preverjeno)

Smesno ka nikoli ne twitne ge de hodo 👁👄👁

Straj ma velke oči (ni preverjeno)

Po "dobrodošlici" v Zasavju je postal previden... videl je, kak ga imajo slovenski ljudje radi! :)

In reply to by . (ni preverjeno)

necepec (ni preverjeno)

si nori, bi njemi narod špalir dobrodošlice pripravo!!

In reply to by Straj ma velke oči (ni preverjeno)

zoro05

Pomurje
Od kdaj Pomurje sestavlja Prekmurje in PRLEKIJA ???
Kaj pa občina Radenci, Gornja Radgona, Apače ???
Od kdaj so Radgončani PRLEKI in ne Štajerci???

I,U,I (ni preverjeno)

OD PAMTIVEKA

In reply to by zoro05

Mimi123 (ni preverjeno)

Prlekija se začne v Rihtarovcih oz v Hrastju

In reply to by I,U,I (ni preverjeno)

, (ni preverjeno)

Kapa vrag pri štrumpi delo, bizniz ha škof, sramoooota

necepec (ni preverjeno)

- na mešo za aprilske volitve je dal!!

In reply to by , (ni preverjeno)

čergoli-sin (ni preverjeno)

Prekleti črni domobranec - fašist.

Čergoli (ni preverjeno)

Sine dobro si povedal, prekleti GNOJ DOMOBRANSKI. Naj ga BIK nategne.

Gasilec Samo 👨‍🚒 (ni preverjeno)

Sedaj mi je komaj jasno, zakaj je tako močno smredelo zadnje dni. Ves gnoj je bil na kupu.
Jaz pa kmete krivim 😩…, se opravičujem.

Mikimaus (ni preverjeno)

Zelo zanimivo, ka so nej v naprej povedale kje de se nahajo … ga je strah naroda?

mus (ni preverjeno)

naroda nej, levih primitivcov pa že malo, verjetno

čarni vrag (ni preverjeno)

Janša je ukino Ustavo in zakonodajo. Pod krinko epidemije kovida vlada z nezakonitimi odloki. Ukrepi nimajo znanstvene podlage. Kot da bi zdravniki predpisovali zdravljenje s pijavkami.

ŁŁKČ (ni preverjeno)

AVSTRIJA VABI

In reply to by čarni vrag (ni preverjeno)

micikaaa (ni preverjeno)

ŽIVELA EU......Vlada naprej v nove čase.......KUL na smetišče zgodovine......Rumene Zvezde Evropskih Narodov so naša prihodnost.....

diagnostik (ni preverjeno)

Covid?

In reply to by micikaaa (ni preverjeno)

Brexit (ni preverjeno)

Živela EU??? Čidi pa je te Brexit, pa mogoče negda Polexit, Hunexit,...??? Gvušno od kakšnih komunajzarof.

In reply to by micikaaa (ni preverjeno)

čergoli-sin (ni preverjeno)

Celo Pomurje neznosno smrdi po gnoju, smradu domobranskem.

necepec (ni preverjeno)

pri nas pa ne smrdij po gnoji, liki po žvepli - pa nej san čul, ka bi kakša mularija petarde metala
ne razkadij pa ne razkadij se
Mogoče je to povezano z obiskon kralja Noriškega kraljestva?

Fritz (ni preverjeno)

Predvolilna kampanija za naše pejneze

San ti pravo (ni preverjeno)

Necepec, ti si TEPEC.

necepec (ni preverjeno)

nerad se ponavlan, a naj bo,
kak san ti že pravo: ja, ges san tepec, tij si pa doktor tekočih kristalov!

In reply to by San ti pravo (ni preverjeno)

čergoli-sin (ni preverjeno)

Partizani zberite se!!!!! Fašisti so na pohodu.

HojSS PRESS (ni preverjeno)

HMmmmm, vidim, da so danes tukaj sami TROLI, ki po naročilu Velikega vodje Janeza provocirajo narod in sejejo razdor med ljudstvom !!!!

prco (ni preverjeno)

levi ste majstri v ten, zato ne bit užaljen!

In reply to by HojSS PRESS (ni preverjeno)

Smrkci (ni preverjeno)

Kar ni dobro zame v tej državi je to da vsi lažejo že 30 let.

Kops321 (ni preverjeno)

Zanima ga samo šverc koke preko mesne industrije.kulture in kmetij hladilnic sadovnjakov restavracij

pozor (ni preverjeno)

Janez, takšemi človeki, šteri je rekel, da što ne ve mađarol, ne more dobiti službe v LENDAVI se roka ne podaja.!Nobeden od vas na to ne reagira in zato se Lendavčani
ne čudite,ka ste revčki. Poglejte si Soboto.
Ja gospodje, če ste na dvojezičnem področju, je treba tudi slovensko stran povabit na razgovore, da kot državljani Slovenije nekaj modrega povejo. Morda, da bi tudi Slovenci podali svoja mišljenja, za katera se že dolgo zavzemamo, za katera je bil tudi že davno govora v parlamentu, kaj bi bilo res najbolj demokratično!
Posebej slovenske šole in posebej madžarske. Tako je tudi v Kanadi, Avstraliji itd.
Otroke ne bi morali vpisovati drugje in pametni ljudje nas ne bi zapuščali zaradi
tujega jezika. Vsak se naj odloči kakor hoče. Parlament pa naj razpravlja spet o tem.
Volitve so pred nami. Dobro razmislite slovenski Mađari, kako boju vaši otroci živeli, če bodu to Mađarizirali.Sramota ,da na take Horvatove izjave ne reagira niko.
Obljuba dela dolg, zakaj tako neznanski denar vlaga ORBAN v ta mali del PREKMURJA vemo vsi. Za sebe in svoje podpornike! Vse kaj se na novo dela, prihaja z madžarske in kaj je še obljubljeno, bo prihajalo od tam in nekaj iz evropskih sredstava. Ako bo, saj se že dolgo čaka. Na Mađarki je zbog toga veliko negovanje zbog toga i cela mađarom bodo kmalu preplavili županovu Lendavu za delo.

A vem (ni preverjeno)

Horvat je navadni prasec po domače povedano. To sem že večkrat izpostavil in se zaradi tega tudi skregal z nekaj Lendavčani.
Pregovor pravi: "Moli boga, kateri ti daje kruh!" Tega se seveda Horvat ne zaveda, ko punta že deco, naj se ne udeležijo državne proslave in še česa. Tudi, da ne samo on, ampak uradna madžarska manjšina, noče sprejeti dejstva, da so sedaj pač del Slovenije, ni v redu. Njegovo/njihovo trmasto mnenje, da so s priključitvijo tega dela ozemlja takratni kraljevini izgubili marsikaj sicer drži, ampak koliko narodov tekom zgodovine ni kaj izgubilo? Madžari so res veliko, ampak temu niso Prekmurci krivi, niti ne ostali Slovenci. V obeh vojnah so bili obakrat na napačni strani, to so izgleda pozabili??? Njih so "razrezali" veliki narodi in če so že "mož beseda" bi morali prekinti stike z Francozi, Angleži...! Tudi Američani!
Horvat bi moral pač Madžare tudi pozvati, da se udeležijo proslave ob priključivi, ker pač živijo v Sloveniji in jim tu nič ne manjka! Še več, veliko Slovencev v Lendavi meni, da so ravno oni v tuji državi, ker imajo manj pravic od Madžarov.

Starejše novice