Slika je simbolična.
Trgovine bodo skladno z odlokom poveljnika civilne zaščite Srečka Šestana, ki omogoča odprtje prodajaln z živili, tehničnim blagom ali otroško opremo ob nedeljah in praznikih, lahko odprte le še to nedeljo.

V ponedeljek bo namreč odlok, ki omogoča odprtje prodajaln z živili, tehničnim blagom ali otroško opremo ob nedeljah in praznikih, preklican, so pojasnili na ministrstvu za gospodarstvo, turizem in šport.

Kot so še dodali na ministrstvu, so se glede tega uskladili v četrtek, o tem pa so že obvestili Trgovinsko zbornico Slovenije in Sindikat delavcev trgovine Slovenije.

Slednji prav zdaj na novinarski konferenci predstavlja zahtevo za dopolnitev in omejitev krajevne in časovne veljavnosti odredbe za možnost odprtja prodajaln, ki jo je sindikat v minulem tednu naslovil na državne organe.

»Ko bo odlok dejansko preklican, lahko bi že bil, bomo v to tudi verjeli,« je na novinarski konferenci med drugim dejal generalni sekretar sindikata Ladi Rožič.

Na ministrstvu se ob skorajšnjem preklicu odloka zahvaljujejo vsem trgovcem in trgovinam, ki so po nedavnih poplavah prizadetim v poplavah z delom ob nedeljah in praznikih omogočili hitrejšo izvedbo sanacije.

Trgovine so lahko sicer skladno z odlokom za nedelje in praznike, ko so trgovci odpirali večinoma trgovine z živili na najbolj prizadetih območjih, same določale odpiralni čas.

Komentarji (3)

Dobro (ni preverjeno)

Fala bauge, naj si zemla odpocinej od dela. Pa guzve.
Neven kak so eni tak ZA odprtje ob nedeljah.

OldTex (ni preverjeno)

24 vör bi meli kapitalisti odprejto, delavcan v trgovini pa 700 € plače,...bedaaacke!

majmun (ni preverjeno)

kak so komunisti ...

Starejše novice