Termalno kopališče s hotelom je, kot kaže, predmet resnih pogovorov s potencialnim kupcem iz Madžarske.

Že pred nekaj meseci je naše uredništvo dosegla informacija, da naj bi Hotel Lipa v Termah Lendava šel v prodajo. Dejstva smo takrat preverili pri družbi Sava Turizem, kjer so nam odgovorili, da sicer obstaja interes za nakup celotnih term, a obenem poudarili, da v tej smeri ni stekel še noben konkreten posel.

 »Doslej ni bila sprejeta še nobena odločitev v zvezi z nakupom oz. prodajo katerekoli izmed naših destinacij,« so nam zagotovili pri družbi Sava turizem.

A po najnovejših podatkih je prodaja zdaj korak bliže realizaciji. 

Bodo Terme Lendava vendarle dobila novega lastnika?

V družbi Sava Turizem so namreč ob našem zadnjem poizvedovanju potrdili, da so stekli konkretni pogovori v smeri prodaje

Po neuradnih informacijah naj bi pri zainteresiranem kupcu šlo za madžarsko podjetje, katerega imena pa nam pristojni zaenkrat niso pripravljeni zaupati. 

»V družbi Sava Turizem d.d. skladno s svojo strategijo nenehno spremljamo investicijske priložnosti, tako v okviru investicijskih kot dezinvesticijskih možnosti. V skladu s tem obravnavamo vse ponudbe in povpraševanja za morebitne investicije oz. dezinvesticije. Za Terme Lendava je bilo več povpraševanj. Na koncu smo pričeli pogovore z najugodnejšim ponudnikom. Sklenili smo dogovor kako realizirati potencialno prodajo,« pojasnjujejo v upravi Sava turizem.

Ob tem dodajo, da poslov do njihove realizacije ne komentirajo. Več pa naj bi tako bilo znanega v prihodnosti.

S spleta

Komentarji (34)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Glij tisti tan (nepreverjen)

Bar bo se kaj premaknilo saj do zdaj ni se nič vlagalo v objekt

Zavedni (nepreverjen)

Savi ni bilo za pomurski razvijat, marveč so v pomurskem turizmu videli ZLATO JAMI ZA IZČRPAVANJE.
Plače na minimum ostalo pa v SAVO.

KUPCI IZ MADŽARSKE PA IMA POLITIČNI NAMEN.
Se spomnite plakate ferenc horvata.

Podjetja naj odkupijo delavci in bodo vedeli pravilno gospodarit.
Kdor koli bo odkupil kredite bodo plačevali delavci -DENAR PA TAJKUNOM KATERIM KOLI- V KATERI KOLI PANODGI.

USTVARJAT DELAVSKE ZADRUGE, V SVETU VSEBOLJE. RAZŠIRJENO.

Odpri povezavo in preberi komentar madžarfašistični plakati.

VZORhttps://www.google.si/url?sa=t&source=web&rct=j&url=https://novice.svet… PO DOMELU ITD.

In reply to by Glij tisti tan (nepreverjen)

DoktorPravnihZ… (nepreverjen)

Nič posebnega, novi lastnik bo sigurno imel nove ideje. Nihče ne kupi zato da bi terme propadale, ampak zato da vlaga in dela rezultat.

wfewef (nepreverjen)

Očitno še nejsi čul za sava hoteli, kjer se terme kujpijo pa izmolzejo

In reply to by DoktorPravnihZ… (nepreverjen)

Znebite se polžev (nepreverjen)

Eh ja , tak je to , ko se nekdo , ki izdeluje podpovprečne gume gre turizem , hvala Bogu , da se je nekaj premaknilo .

Fokovci (nepreverjen)

Tovarno Gum Sava so prodali, tako da imajo samo še turizem. Nov lastnik(tujec)sedaj tam izdelujejo gume Dunlop, Fulda, Debica, Goodyear in Sava

In reply to by Znebite se polžev (nepreverjen)

u-pokojni (nepreverjen)

Saj se uresničuje čepprav počasi ideja o nakupu lastnine s strani Madžarske, najprej sredstva za nogomet potem subvencije za dvojezične državljane nato drugi tir vlaganje v medije Nova 24 in tako pridemo počasi do term Lipa potem še v dvojezični občini Moravske toplice in Prekmurje bo počasi tam kjer je že bilo tako pravijo naši predniki?

Fokovci (nepreverjen)

Zaostalo primitivno razmišljanje. Švica je tudi podeljena na eni strani imajo Italjani svoje firme in šole na drugoj pa Francozi. Pa nikom nič ne fali, so najbogatejša država na sveti, vojne še nikoli ni bilo.

In reply to by u-pokojni (nepreverjen)

u-pokojni (nepreverjen)

Se vidi od kec prihajaš tvoje razmišljanje o Švici je isto kak bi vuka dal naj čuva ovce pa malo si prešti od kec je švicarsko bogatsvo od krvi in vkradnjenih pejnez si pa rejsan zaostali in primitivec škoda ka cenim goričance ti si izmeček od njih?

In reply to by Fokovci (nepreverjen)

Znebite se polžev (nepreverjen)

Ja jebi ga , Janezi smo pač bankrotirali in nimamo več niti za burek , kdo je za to zaslužen pa je tudi znano , sicer pa glede na to , da smo vedno bili hlapci te že mora tako biti .

Landini

Očitno se Madžari resno pripravljajo na potek Trianonske pogodbe naslednjo leto, ko bodo spet zavzeli ta del Slovenije.

werwerw (nepreverjen)

Mogouče te što ne zeme resno, samo si pa nej daleč od istine, Orban posredno pa neposredno vlaga enormne vsote pejnez, saki šteri se izjasni za Madžara dobij takša ali načiša sredstva... Cmerar pa samo coj glejda pa se cmeri, ka ga več v Lendavo na bograč nedo pujstili....

In reply to by Landini

Janšković (nepreverjen)

V Ljubljani itak mislijo da je meja z Madžarsko na Muri in se jim sladko malo hebe za vas, tak da nič presenetljivega...

In reply to by Landini

goostt (nepreverjen)

Saj je meja na Muri, ker do tja seže madžarska krona in še malo preko,za katero smo dali leta 1917 življenje !!

In reply to by Janšković (nepreverjen)

busybee (nepreverjen)

Zdaj so plače minimalne bolje rečeno suženjske, te do šele minimalno minimalne...

Znebite se polžev (nepreverjen)

A , če bi pa denar vložil recimo neki tajkun iz Slovenije , ki vas je vse okradel , potem bi pa bilo vse v redu , dajte no prenehajte z tem moraliziranjem in postavljanjem s tem , kdo je večji Slovenec , napravite nekaj v praksi , ne pa da tu strašite z neko "madžarizacijo" Prekmurja.

sijo1972 (nepreverjen)

Sem za to, da se prodajo in pridobijo novega lastnika, vendar me moti, da pri nas kupujejo dobre firme slovaki, čehi, madžari, hrvati, srbi in da slovenci nismo sposobni z njimi upravljat (najlepši primer Radenska). Vse bomo prodali tujcem in nato pride znameniti stavek "Za hlapce rojeni..."

Fokovci (nepreverjen)

Večina so pokupili Avstrijci, Nemci in Švicarji. Tisto malo kaj so kupili Balkanci je sedaj v rokah tujih bank, ker so kupci bankrotirali.

In reply to by sijo1972 (nepreverjen)

Hrošč (nepreverjen)

Baje , da sedaj , ko je Radenska v "tuji" lasti dosega veliko boljše rezultate , kot prej ko je bila "Slovenska".

Čarni vrag (nepreverjen)

Res smo popolnoma nesposobni. Še najbolj pa ta Sava, ki je praktično zastonj dobila prekmurske hotele, ki jih je izčrpala, zdaj pa misli prodati tujcem. Banda lopovska!

u-pokojni (nepreverjen)

Ali je pred Savo tao bilo v lasti domačega podjetja pa ka so napravili direktorji iz firm pa lastninili so se v svojem imenu na svoj račun lastnina je pa bila družbena pa tao je kriminal in če bi bila volja se kaznivo dejanje preganja in lepo po zakonu kjer dokažeš svojo lastnino obrnjen dokazni postopek imaš čas 3mesece dokaži od kod imaš ,si nasledil,dobil na lotu ipdb.

In reply to by Čarni vrag (nepreverjen)

Hrošč (nepreverjen)

Zdaj , kolikor je meni znano v Sloveniji NE OBSTAJA obratno dokazni postopek , kar pomeni , da če te nekdo nekaj obtožuje ti mora to tudi dokazati in ne obratno .

u-pokojni (nepreverjen)

Saj to je največji problem, do pravosodje noče takšnega zakona, ker je večina ta bogatih ogrožena ali niso plačali davka ali so imeli račun skri v oazah in podobno.Tako ni volje za finančno policijo in za zakon za obrnjen dokazni postopek ker to ogrozi tajkune in švercarje in politike in vse ki se neupravičeno bogatijo na plečih poštenih državljanov

In reply to by Hrošč (nepreverjen)

Hrošč (nepreverjen)

Da ne dolgovezim , ampak ta obratno dokazni postopek se je uporabljal in se še uporablja predvsem v diktatorskih državah , tudi v naši preteklosti .

u-pokojni (nepreverjen)

Torej je Amerika diktatorska pa Italija?

In reply to by Hrošč (nepreverjen)

dr. (nepreverjen)

Turisti so ze zdavnaj ugotovili da je to posoda brez dna..,Na lokaciji kjer se v blizini nahaja smrdljiva bioplinarna in Lek Sandoz,kjer clovek ne zadiha svezega zraka,ni sans za turizem...!!!Kako nor mora nekdo bit da vlaga v nekaj takega ko pa vsi vemo da je industrijska cona poleg hotela. Ne mores promovirat turizem kjer v blizini se nahaja idustrijska cona z onesnazenim ozracjem,turisti dobro vedo kaj hocejo imeti za svoj denar in prosim ne jih rivat na tanki led!

Čarni vrag (nepreverjen)

Ti si malo za časom. Smrdljiva bioplinarna je izgubila obratovalno dovoljenje in je na prodaj kot del stečajne mase. Samo ne morejo najti idiota, ki bi kupil bioplinarno brez surovin in dovoljenja.

In reply to by dr. (nepreverjen)

Packo12345 (nepreverjen)

Ka te zdaj to , vej pa te nej Slovenija naj bole lejpa , naj bole zelena , naj bole dišeča , naj bole ...... ne razmen .

Packo12345 (nepreverjen)

Samo nej minuse talati, ka te san cejli bougi den žalosten .

Hrošč (nepreverjen)

U-pokojni , trinajst modrih ne more odgovoriti na eno neumno vprašanje,taka fajn bodi pa ne mešaj stvari.

u-pokojni (nepreverjen)

Glij včeraj san je poškropo z deherbanon mislim ka do fertik?

In reply to by Hrošč (nepreverjen)

arbi (nepreverjen)

Naredite mi to deželo spet Madžarsko. Hajra!!

Tujec 2 - pijancek (nepreverjen)

Madjari so POŠTEN IN DELOVNI NAROD mi slovenci pa smo lumpen proletarci,,,samo pizdarije delamo,,A se spomnimo ko sta naša dva postavljala bombo v Velikovcu,,pa jo je prehitro razneslo,,ona kuzla medicinska sestra ki je bila zraven pa je reveža pustila ranjenega in spizdila,,kakor so jo le lahko noge nesle,,Ampak Avstijski poicaji so ju uhvatili imeli so oba nekaj časa zaprte v Celovcu,, Potem se je sklenil meddžavni dogovor, da morajo slovenci pokupit-nakupit vsako leto 10 vagonov Alvorado kave v času 10 let in Avstrijci so nam vrnili teroriste. Ja takšni smo mi slovenci,,ŠE FUTBAL NAM NE GRE KAJ ŠELE DELO

roza cvet 7 (nepreverjen)

Pa kaj potem, Landini, če se Madžari pripravljajo na potek trianonske pogodbe? Slabše nam ne more biti niti pod sosedovo zastavo. Manj bi bilo anarhije, manj privelegij za družbeno elito, rešili bi se tudi mejnih sporov s Hrvaško, pa Šarca. Mesca in drugih mesečnikov, dobili bi pravično sodstvo in sojenje , imeli bi pametno ministrstvo za zdravje, nikakršnih problemov z migranti , mnogo nižjo nezaposlenost, in še in še……………………………..sami plusi!

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice