Slika je simbolična (foto: Bobo).
Ocena uspešnosti dela vlade zadnje tri mesece stagnira, kaže nova javnomnenjska raziskava Vox populi. Delež podpornikov kot tudi nasprotnikov vlade se je januarja zvišal za dobro odstotno točko.

Delo vlade Roberta Goloba je kot neuspešno ocenilo 55,4 odstotka vprašanih (decembra 53,9 odstotka), kot uspešno pa 32,9 odstotka vprašanih (decembra 31,7 odstotka), kaže januarsko merjenje javnega mnenja, ki ga je za Dnevnik opravila Ninamedia.

Med parlamentarnimi strankami medtem tudi ta mesec z 22,4 odstotka (prejšnji mesec 22,6 odstotka) vodi opozicijska SDS, in sicer za 7,1 odstotne točke pred največjo vladno stranko Gibanje Svoboda. Slednjo podpira 15,3 odstotka vprašanih (decembra 16,7 odstotka).

Sledijo SD z 8,1-odstotno podporo (decembra 7,3 odstotka), NSi z 6,4-odstotno podporo (decembra 6,1 odstotka) in Levica, ki bi jo volilo 6,1 odstotka vprašanih (decembra 5 odstotkov).

Največja še naprej ostaja t. i. stranka neopredeljenih. Koga bi volilo, ne ve 34,4 odstotka vprašanih (decembra 31,1 odstotka). 5,1 odstotka vprašanih ne bi volilo (decembra 7,7 odstotka), dva odstotka vprašanih pa bi izbralo druge stranke (decembra 3,4 odstotka). 

Pod druge stranke so anketiranci navedli SLS, Pirate, Domovinsko ligo, Logarjevo stranko, Resnico in Zelene Slovenije.

Logar prehitel Pirc Musar

Na lestvici priljubljenosti politikov so januarja vsi politiki z izjemo prvaka SDS Janeza Janše zabeležili slabšo ali enako oceno kot decembra. Prvo mesto je sicer tokrat zasedel poslanec SDS Anže Logar, ki je tako prehitel predsednico republike Natašo Pirc Musar.

Sledijo evropska poslanka Ljudmila Novak, kočevski župan Vladimir Prebilič, zunanja ministrica in predsednica SD Tanja Fajon, gospodarski minister Matjaž Han, ljubljanski župan Zoran Janković, predsednica DZ Urška Klakočar Zupančič in predsednik NSi Matej Tonin, ki je prejel enako oceno kot prejšnji mesec.

Deseterico najbolj priljubljenih politikov je tokrat sklenil vodja poslancev NSi Janez Cigler Kralj. Sledi mu predsednik SDS Janša, ki mu je uspel največji skok. Decembra je namreč zasedel 14. mesto na lestvici. 

Predsednik vlade in Svobode Robert Golob je pristal na 13. mestu. Na repu lestvice pa sta podpredsednik vlade in minister za delo Luka Mesec ter poslanec Levice Miha Kordiš.

Javnomnenjsko raziskavo je med 10. in 11. januarjem za časnik Dnevnik opravila agencija Ninamedia na vzorcu 700 anketirancev.

Komentarji (7)

Privatnik (ni preverjeno)

Pa ta ni sposoben funkcije,ki jo opravlja pa izvoljen s strami ljudstva tudi ni bil.Zadnji čas,Golaub,da se odstraniš,ker od tebe razen velikega gobca nič.

lukčev mesec (ni preverjeno)

Kdo ni bil izvoljen s strani ljudstva in zakaj bi naj bil ?

In reply to by Privatnik (ni preverjeno)

. (ni preverjeno)

Gdo je musar?

Usmerjati poz (ni preverjeno)

Ta vlada je v enem letu pokradla toliko kot so prejšnje vlade v štirih lejtaj nej... in kot ponavadi noben od totih lopovov nej odsedo, fsi so še na prostosti, Mrššš!

Assia (ni preverjeno)

Ne v štirih letih, v 25 letih !!!

In reply to by Usmerjati poz (ni preverjeno)

tako je (ni preverjeno)

To je pa krivo sodstvo , njihovo delo ,,,, reveža kaznijo za kos kruha , ti pa so iz njihove strani zaščiteni kot kočevski medvedje

smrkci (ni preverjeno)

Politika in mafija sta prostitutki malo dobiš in ogromno plačaš.

Starejše novice