Vir: Spletna stran Mestna občina Murska Sobota
V naslednjih dneh se bodo pričela gradbena dela na Severni obrtno-industrijski coni v Murski Soboti, za katere je bila danes podpisana pogodba.

Župan Aleksander Jevšek in član uprave podjetja Pomgrad Boris Sapač, sta danes podpisala pogodbo o izvajanju gradbenih del v okviru projekta »SOIC Murska Sobota – Ureditev območja II. in delno III. faze – odsek: Območje III. faza«, ki ga bosta sofinancirala Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj.

Zaključek del maja naslednje leto

Večji del območja v severnem delu Severne obrtno-industrijske cone (II. faza) je bil izgrajen v letu 2020. Današnja pogodba je bila podpisana za izvedbo del na tako imenovanem območju III. faze, to je na vzhodni strani SOIC, kjer je predvidena vzhodna obvoznica in bodo izvedena delno v letošnjem letu, dokončanje pa je predvideno do konca maja 2022.

V okviru projekta bo izvajalec izvedel manjkajoče ureditve: cesto z meteorno odvodnjo, javno razsvetljavo in parkirišča, fekalno kanalizacijo, vodovod in uredil zelene površine.

Dela se bodo kmalu pričela

V okviru javnega naročila je bil za izvedbo del kot najugodnejši ponudnik izbrano podjetje Pomgrad. 

Vrednost gradbenih del, ki se bodo začela v prihodnjih dneh znaša 457.996,65 evra.

Projekt bo sofinanciran s sredstvi Evropskega sklada za regionalni razvoj in namenskimi sredstvi Proračuna Republike Slovenije. Razliko v višini DDV in neupravičenih stroškov pa  financira Mestna občina Murska Sobota.

S projektom do uresničevanja vizij

S projektom se želi zagotoviti pogoje za razvoj in rast obstoječih in privabiti nova mala in srednje velika podjetja, ki bodo svojo podjetniško dejavnost razvila na območju te cone.

Operacija prispeva k vzpostavitvi pogojev za gospodarski razvoj, k pospeševanju podjetništva, h generiranju novih delovnih mest, k zniževanju dnevne delovne migracije prebivalcev, k izboljšanju zaposlitvenih možnosti za visoko kvalificiran kader, k izboljšanju kakovosti življenja in k uresničevanju razvojnih vizij Mestne občine Murska Sobota.

Podjetja že čakajo z gradnjo prostorov

Mestna občina Murska Sobota bo ob dokončanju projekta izgradila komunalno in cestno infrastrukturo na območju SOIC, ki se bo razprostirala na 7,79 hektarjev površin, od tega 4,65 hektarjev na območju II. faze in 3,14 hektarjev na območju III. faze, kjer nekatera podjetja že čakajo z gradnjo svojih poslovnih prostorov.  

Hkrati je na spletni strani občine objavljeno javno zbiranje ponudb za prodajo dveh stavbnih zemljišč na tem območju in sicer površine 10.392 kvadratnih metrov in 19.422 kvadratnih metrov. Več informacij najdete na tej povezavi:

Komentarji (20)

sijo1972 (ni preverjeno)

Bravo župan, talko kot se gradi pod županovanjem Sandija niso zgradili vsi ostali župani skupaj in imata skupaj s Šimundžo v MS dosmrtna mandata.

Ah08 (ni preverjeno)

Tako je. Lepo da gre posel in denar v roke naših vrlih pomurskih gradbenikov

In reply to by sijo1972 (ni preverjeno)

Carni vrag (ni preverjeno)

Seres tele mamino

In reply to by Ah08 (ni preverjeno)

sodoma (ni preverjeno)

sijo1972 ...... Pri varnostniku na MOMS je odprta ob sredah vpisna knjiga ,kdo se ,želi vpisati v čakalno vrsto za lizanje riti županu . Popaščite se lizači

In reply to by sijo1972 (ni preverjeno)

Bg19 (ni preverjeno)

Ta z tem linkom sijo1972 je SVETOVNI VSEVED..hahahaha

In reply to by sodoma (ni preverjeno)

administrator (ni preverjeno)

Jaz se prvi javim

In reply to by sodoma (ni preverjeno)

alkimist

Ka ti to o gradnjaj v soboški občini gučiš? Dela on na lepotnih popravkih mesta, gradi boute in krožišča, medten ka njemi brezposelnost narašča. Več podjetij je krepnilo kak prišlo v občino. To je že marsikeri župan naumo ka za volivce dobiti trbej mesto napraviti lejpo in ustvariti umetni vtis ka se dela in Jevški je tej kopejrani recept uspel. Čestitke.

In reply to by sijo1972 (ni preverjeno)

. (ni preverjeno)

fajn ka se gradij , ampak se na plačaj tudi naj nekaj napravi .

lebar (ni preverjeno)

Kaj pa cesta M.Sobota Markišavci ?Katastrofa .Pomgrad je nekaj ob strani navažal bole blato kot gramoz .Čemu in kaj so popravili ? Cesta zglajzana ka se več črte ne vidijo .Dnevno skozi vozi po deset šleperjev za kaj je to dovoljeno .Ali samo Pomgrad sodeluje na razpisih za delo drugih podjetij ni ?

Pika na i (ni preverjeno)

Fajn, samo zapravlejte rodovotno zemljo. Ka te pa z območjem okoli Pomurke delali, Mura itd. Samo vse zabetonirati. Bedaki zmejšani.

Mun (ni preverjeno)

Ta župan je najvejkša zguba,vej pa je bil kriminalist seveda politični se paravi delo je za auto leta( kresalčko) te dale pa za levičare.Seveda nigdar nika nej rejšo ,razen tiste ka so kokauši krali.Zdaj pa župan sobote,tau je lejko samo v Sloveniji de je narod naiven in nasede takim lenuhom.

A (ni preverjeno)

Mun Jevšek je najboukši župan v zgodovini M. Sobote samo tebej bolij ka je nej v tvoji stranki. Ne pravin ka nemre biti boukši, sikdar lejko prijde baukši kak seposejdi. Da do volitve pa mo vidli ka bou.

In reply to by Mun (ni preverjeno)

Hrib (ni preverjeno)

Ok da se gradi in zaposluje ....sramota je ko prides v m.soboto in vidis zapuščene objekte mure kako propadajo. A se neda to obmocje oživeti in prodati prazne hale različnim podjetnikom lahko bi dali po simbolni ceni samo da se to obmocje oživi. Ne spet kako sivanje za drobtinice privabite visokotehnološka podjetja v ms

Bond James Bond (ni preverjeno)

Intel de delo tu na ton mesti fabriko čipov, se ta do Rakičana...

In reply to by Hrib (ni preverjeno)

MuralIsz (ni preverjeno)

Ka bluzis? Vej pa stara mura je ze v privat lastnistvi. Ka ma jevsek s ten? S tvojimi predlogi se obrni na lastnika ali pa san zacni biznis.

In reply to by Hrib (ni preverjeno)

Ti2ok1 (ni preverjeno)

SUPER ŽUPAN, VODNE VIRE ZA POMURSKI FOLK PA BO ZAPIRAL - FAZANARIJA

PoliKa (ni preverjeno)

Vse dobij Polanić?

. (ni preverjeno)

ka so že volitve?

Cezar (ni preverjeno)

obrtna cona je pazna, cartago je odišo v ormož, zato ka je v soboti predrago ... polanič nema pejnez ka bi financejro blok, pa ga more občina tak pokriti ... te do odali plac firman ge mo delali za minimalca, namesto ka bi zemlo šenkali redni firmi ... župan katastrofa, oviva pred njin nika boukšiva ... na volitvaj znamo što de zmago, sd pa pa cejla njihova zalega ... razen če mo srečo meli

Jezus Kristus (ni preverjeno)

Evo začajo se mazanje oči pred volitvami. Pred 4leti se je začalo delo na južni obvoznici. Te je isto kučan malo poslo pejneze jevške. Zdaj se dogaja isto. Pozabili ste pa vmejsne projekte kak je severna obvoznica, markišavska z novo kolesarsko stezo, obnova celotne noršinske ceste,... vse ka je bilo je 16.prenova slovenske ulice. V njo se je pa vlagalo že neštetokrat

Starejše novice