V sklopu včerajšnje 20. seje Mestnega sveta Mestne občine Murska Sobota je potekalo več glasovanj za imenovanje kadra. Brigita Perhavec in Bojan Kar sta dobila še en mandat za direktorja javnega zavoda.  

Pod sedmo točko dnevnega reda na seji občine Murska Sobota je potekalo reševanje kadrovskih zadev. S tem je komisija za mandatna vprašanja, volitve in imenovanja, mestnemu svetu predlagala številna imenovanja in podelitve soglasij k imenovanjem.

Vse predloge je utemeljil predsednik komisije Goran Miloševič.

Mestni svet podal soglasje za imenovanje direktorjev javnih zavodov

Mestni svet Mestne občine Murska Sobota je podal soglasje k imenovanju Brigite Perhavec za direktorico Zavoda za kulturo, turizem in šport Murska Sobota. Mandat traja pet let.

Hkrati je mestni svet soglasje podal tudi k imenovanju Bojana Kara za direktorja Razvojnega centra Murska Sobota.  

V svet javnih zavodov imenovanih več predstavnikov mestne občine

V svet javnega zavoda Doma starejših Rakičan so kot predstavnika lokalne skupnosti imenovali Dominika Šteinerja. S tem tamkajšnji svet zavoda šteje devet članov. 

Hkrati so v svet Zdravstvenega doma Murska Sobota kot predstavnika Mestne občine Murska Sobota imenovali svetnika Andreja Mešiča. S tem zavod šteje sedem članov, njihov mandat pa traja štiri leta.

Ob tem so v svet Splošne bolnišnice Murska Sobota kot predstavnika mestne občine imenovali Dušana Bencika. Svet sestavlja pet članov ustanovitelja, dva člana delavcev zavoda, ter po en član iz Zavoda za zdravstveno zavarovanje Slovenije in Mestne občine Murska Sobota.

Kot zadnja, je bila na mesto predstavnice ustanovitelja sveta javnega zavoda Glasbene šole Murska Sobota imenovana Iris Lanščak. Svet šole šteje 11 članov, in sicer tri predstavnike ustanovitelja, pet predstavnikov delavcev šole in tri predstavnike staršev. 

S spleta

Komentarji (3)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Cezar (nepreverjen)

gda se idnouk parazit zakeli te nejde doj, pa če še ma v mestnon svejti takše ka ga pri ton gor držijo, te je tou tak kak je ... soboški bluz ... nejsan za desne, samo tou ta zadnja lejta dela sd v soboti je čisto bruhanje ....

micikaaa (nepreverjen)

SD noče mlade visoko šolane ...ki bi jim spodnašali stolčke....jih pa znajo ščuvati proti vladi....

butalec (nepreverjen)

Ne najden v slovenščini ali prekmurščini pravega izraza, zato si ga žal moram sposoditi pri južnih sosedih: to je lepo povedano UHLEBLJAVANJE.
Njeva sta se lepo uhlebila - in bo "hleba" do penzije.
Pa čidi zet je že on?
Pa je ona že pokrila škodo, ka jo je napravila s kroško tikvijo?

Starejše novice