Foto: sava-hotels-resorts.com
Srbski tajkun se zanima za pomurske terme.

Srbski tajkun Miodrag Kostić je našel novo prevzemno tarčo, poroča Siol. To naj bi bila skupina Sava, ki ima v lasti družbo Sava Turizem, ta pa med drugim pomurske Terme 3000, Zdravilišče Radenci, Terme Banovci in podravske Terme Ptuj. 

Kostič naj bi po poročanju Siola želel kupiti delež ameriškega sklada York, ki ima v lasti 41,7 odstotkov Save. Država ima v lasti 45 odstotkov delnic, družbenika sta še državna SDH in KAD. 

Nakupni pohod Kostića

Na Siolu dodajajo, da gre za nakupni pohod, s katerim želi postati glavni igralec v slovenskem turizmu. Kostič je že izrazil interes za druge turistične naložbe v Sloveniji, kupil pa že tretjino portoroškega letališča, turistične kapacitete v Savudriji in portoroški Kempinski. Kostić se je zanimal tudi za nakup Marine Portorož, ki pa jo je kupil slovenski poslovnež Darko Klarič, oziroma njegovo podjetje Adventura holding, ki ga vodi Prekmurec Aleš Škerlak

Je turizem za Slovenijo pomembna panoga? Država mora v Savi ohraniti nadzorni delež, saj po klasifikaciji države spada med pomembne državne naložbe.

Sicer pa spomnimo, da je Terme Lendava Sava prodala madžarskemu kupcu, ki je zanje odštel devet miljonov evrov. 

Komentarji (29)

SretniLuka4 (ni preverjeno)

Narobe svet. Kupujejo nas srbski šroti in bavčarji, naše smo pa zaprli.

Ta Slovenija ni vredna imena država!!! Bomo imeli v hotelih srbske proizvode namesto Panvite pa Pomurskih mlekarn

kasparov

Slovenci si očitno države ne zaslüjžimo.
Vse ka smo po drüjgoj svetovnoj vojni fküp spravili smo v samostojnoj Sloveniji oudali, razprodali, šenkali.
Podjetja, banke, zavarovalnice, boute, energetiko...vse od a do ž smo razprodali, fse smo doj zapravili.

Katastrofa.

goostt (ni preverjeno)

Brača sa balkana se vrača !!

In reply to by kasparov

pozorni (ni preverjeno)

Opice-bananeeeeeeeeeeeee.....

Zavedni (ni preverjeno)

Kje živimo.??

V ustavi piše...narod.je lastnik družbenega premoženja...to je tvoje- moje-njegovo..naše - ne politične bande, in mi odločamo.

Premoženje v delavske zadruge..kod domel itd, in profiti ostajaju delavcem in državi...vedeli zakaj delajo.

Če vidijo profit tajkuni, zakaj ga nebi lastni narod delavci.
Stop hlapčevstvu...

ZoranB33 (ni preverjeno)

To je to, govirili so nam da bomo nova Švica, postali bomo tlačani srbom.

In reply to by Zavedni (ni preverjeno)

ZoranB33 (ni preverjeno)

Karkoli so kupovali srbi, je na konci ostalo pogorišče. Tudi srbski tajkuni bodo tak kak slovenski pred 10-timi, pa hrvaški pred 2-3 leti morali vračati denar in končali v zaporu (primer Todorič, Kordeš ... In ka se bo zgodilo? Slovenski turizem bo se podajal med interesi upnikov (bank), ki pa se s projekti nebodo ukvarjali aktivno ampak bo vse propadalo ......

Kje je zdaj LEVICA? Luka Mesec je sodeloval pri prodaji NLB, zdaj me ne bi čudilo ka sodeluje pri prodaji Save srbom

Levicarpravi (ni preverjeno)

Ne seri klamf!Levica je nasprotovala prodaji Nlbja celi cas!Nic ni sodelovala!Samo ma premalo poslancev ka lejko kaj spremeni!Lepo si poglej kdo je glasoval za pa cigava ideja je bila prodaja nlbja....Ce se pa terme prodajo jin pa tak slabse nemre iti kak pod savo...masovni turizem z nizkimi cenami pa zaposleni na minimalcaj...jaka firma....Toliko o tem

In reply to by ZoranB33 (ni preverjeno)

proizvodnja (ni preverjeno)

Kakor koli ali je nasprotovala ali ne, a žakelj je držala? To je tako, kakor bi vam jaz govoril, kako naj pošteno delate, sam bi pa kradel in rekel, ne glejte, kaj jaz delam, temveč delajte tako, kot vas jaz učim!
Sprašujem se, kaj bo z nami, ko nas drugi lahko pokupijo. Osebno sem šel enkrat na led, ko sem kupil delnice NKB Maribor in be.... nihče ni razmišljal, kot jaz. Za podjetje bom skrbel kakor bi bilo moje temveč kako, kaj potegniti v svojo korist.... potem nateg vseh malih delničarjev....
Kdor zaupa tem kljukcem naj se gre zadružništvo.....

In reply to by Levicarpravi (ni preverjeno)

Čudo (ni preverjeno)

A lahko svojo trditev o Levici podkrepiš s konkretnim dokazom, ali samo eden tistih pametnjakovičev, ki sam sebi verjame in to smatra za dokaz.

In reply to by proizvodnja (ni preverjeno)

angelka makaronovič (ni preverjeno)

če bi levica imela jajca pri prodaji NLB bi izstopila iz koalicije in klovnu zadala smrtonosni udarec
tak se je pa zlizala z klovnaši ,,DJUBRE od Djubreta

In reply to by Levicarpravi (ni preverjeno)

hmhm (ni preverjeno)

Iz kere koalicije bi tou naj Levica izstopila?

Najbole pa mi je tou smejšno, ka desničari že od 1991 zagovarjajo rezprodajo družbenega premoženja, državna lastnina jin je nekaj najhujšega, zdaj pa je levica kriva za NLB.

Bokibogme ste lekar desničari resno samo nizkointelektualni primitivci s končano osnovno šolo. Edino vas se da za nous okouli vlačiti pa van prati možgane. Neizobraženi motikari in fizikalci so bili že v Jugi tisti najbole verni sledilci Titoja, zdaj pa so tej isti najbole verni sledilci Titojovoga naslednjika Janše.

In reply to by angelka makaronovič (ni preverjeno)

S(d)S (ni preverjeno)

malo več znanja o politiki v slovniji ti nebi škodilo Levica z Lukom Mescem načeli je bila edina stranka ki je bila jasno glasno vseskoz proti privatizaciji nlb.. :) tako da ja malo preveri parlameter in druge orodja kjer bpš videl irečene besede politikov in njihovo glasovanje !
ti pa kar naprej Levico in meseca omenjaj in kaži da si ovčka :)

In reply to by ZoranB33 (ni preverjeno)

Mordor (ni preverjeno)

Včeraj je bil 29.november , simbolika , ali , Fructal je že več let v Srbskih rokah , pa še ni propadel , in kje na svetu se tovarna , ki proizvaja najslabše gume še ukvarja z turizmom , pa enkrat za vse večne čase za Boga milega že prenehajte nasedati zgodbam o neki slovenski srebrnini in zlatnini , jebi ga so vas pač nategnili . Poanta vsega pa je , da slabše že ne more biti , kot je .

Godžiro (ni preverjeno)

Že prepozno .

Pišonja i Žuga (ni preverjeno)

Pa razumi , če moreš , pa valjda , hvala Bogu , da je nekdo še hotel to prevzeti , zadevo v katero se ni vlagalo nič že 30 let , razen nekaj manjših kozmetičnih popravkov , cene pa ja , cene pa so bile vrhunske , kar pa se tiče LB in sedaj NLB, ki je bila tudi omenjena , pa tak vsi vemo , da je to vreča brez dna v katero smo davkoplačevalci vložili cca.20 milijard evrov v vseh letih samostojne države .

butalec (ni preverjeno)

San van že napijso,
ka je populacija 2 mio prebivalcev premala, ka bi telko pametni lujdi vmes bilo, ka bi eno upravo ali en parlament 90-ih vkup spravili, kamo li pa te še kaj več.
Super, raz.ukali smo Yugo, ka nan nedo srbi srali za guler, zdaj pa do nan kar na glavo, ka de nan tak fajn po očaj doj teklo.
V etoj državi nega 100 čedni lujdi, zrazmiten že idnouk to!!!!
In vsak up spustite, ali pa še boukše ....... odseliti se iz toga kupleraja!

Fanatik2 (ni preverjeno)

So pametni med temi 2 milijoni, ampak očitno ni poštenjakov, ker je edino vodilo napolniti lastne žepe. Raja pa jamra in vleče voz naprej ...

In reply to by butalec (ni preverjeno)

Srbin (ni preverjeno)

Bravo brate samo kupuj

papa (ni preverjeno)

adijo pameti pa tak ali tak nigi nega, poglednite izvoljene župane, pa v nedeljo pa nove-stare..

kasparov

Tou je pač kapitalizem.
Tou ste ščeli, tou mate.
F kapitalizmi smo Slovenci pa Prejkmurci bilij sigdar hlapci, te smo v lejtaj 1945 - 1991 malo k sebi prišli, zdaj po leti 1991 pa mo dale hlapci.
Etak so si svejt pa Slovenijo zamislili naši vrli desničari:
Prejkmurci mo f cerkvaj sideli, pa lejko mo boga molili pa dlejko mo elali za švabe. V Šparaj mo na blaganjni cejne doj mlatili, pa đaboka prebejrali, pa pometali, pa v njujorkeraj mo gvant fküp skladali, pa v zaubermaheri mo se na kamijounaj odzaja vozili....
Jebiiga tou ste ščeli.

Amen.

Pišonja i Žuga (ni preverjeno)

Hmhm , ne najdem besed za tvoje nebuloze , idi k mamici pod kiklo , pa se malo zjokaj , ti kao "intelektualec" , pa čeprav vemo , da si še na stopnji primitivnega nabiralca in opice , ajde siđi sa drveta .

Balkan (ni preverjeno)

Tou Srbi či se že Slovenci ne vejo iti.Živela Srbija!!!

SmokingOne (ni preverjeno)

@kasparov
Lepo povedano.

Landini

Jaz v tem ne vidim čisto nič slabega. Če se vam ne zdi prav, pa kupite vi. Ne vem ali je Kostič kaj slabši lastnik od Save.

balounar (ni preverjeno)

Ja vej so pa že kelnare pa kuhare poslali v terme, ka naših nega, če pa dobijo še šefa svojega, tolko bolje, bit če oni prva liga(radnici) a naši treča (delavci). Pa mi smo vzor nekomu?, pa žalimo balkance, sami bomo imeli le inšpektorje, vendar samo za slovenčeke, ker k balkancem ne bodo upali.

čarni vrag (ni preverjeno)

Še kiklco prodala bom za sladko vince Srbu dala bom.

. (ni preverjeno)

Slovenci imamo še samo slovenske praznike.

Horti (ni preverjeno)

Napravite (csinaltok ez az orszagot) mi to dezelo spet Madžarsko.

Starejše novice