Orban se je med obiskom v Prekmurju sestal z madžarsko skupnostjo in izrazil podporo pomurskim kandidatom za poslance SDS.

Predsednik madžarske vlade Viktor Orban se je danes mudil na obisku v Prekmurju, v okviru katerega se je v Lendavi sestal z madžarsko skupnostjo. Sprejela sta ga Ferenc Horvath, predsednik Pomurske madžarske samoupravne narodne skupnosti in madžarski konzul v Lendavi.

Na teren se je odpravila tudi naša ekipa, a samemu dogodku žal ni mogla prisostvovati, saj so v notranje prostore spustili le manjšinske medije. Slovenski predstavniki sedme sile so medtem ostali pred zaprtimi vrati.

Smo pa delček dogajanja in premierjev prihod vendarle ujeli v objektiv:

Z Janšo izrazil podporo pomurskim kandidatom SDS

V Prekmurju je Orban sicer obiskal več lokacij in se v sklopu obiska Evropske ljudske stranke EPP udeležil tudi dogodka v organizaciji SDS. 

Slovenska demokratska stranka je namreč v Lendavi ravno danes pripravila konvencijo pomurskih kandidatk in kandidatov za poslanska mesta, na kateri so se predstavili Janez Magyar, Lenart Barat, Bojan Petrijan, Jožica Jakob in Alja Domjan. Podporo pa jim je ob prvaku SDS Janezu Janši izkazal tudi madžarski premier.

S spleta

Komentarji (28)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Rdeča zvezda (nepreverjen)

Najdeta se dva izgubljena politika, desničarji pa vse slinavi.

Ka resno (nepreverjen)

Palik si TI začo.
Tepa ka ostali navajamo lažna dejstva, pa mi ne kažemo spoštovanja do ostalih komentatorjev.
Janša ti povzroča več skrbi kak kakoli drugo.

In reply to by Rdeča zvezda (nepreverjen)

Rdeča zvezda (nepreverjen)

ŽIVELA RDEČA PETOKRAKA ZVEZDA ! Me zanima kakšne napade dobi Janša, ko vidi pivo Heineken in na njem lepo rdečo petokrako zvezdo. Če je on pozabil, da jo je do leta 1989 nosil na kapi in na svoji glavi, mi dugi nismo pozabili. Ivan Kramberger je rekel: bojte se ljudi, ki so danes komunisti jutri pa cerkveni. Še kako prav je imel.

In reply to by Ka resno (nepreverjen)

prdeča zvezda (nepreverjen)

Kako si drzneš pisati o Krambergerju! Saj ga je vendar komunajzerska drhal dala ubiti!
fuj te boj, udbaš en!

In reply to by Rdeča zvezda (nepreverjen)

Rdeča zvezda (nepreverjen)

Komunajzar? Kdo ima danes Krambergerjeve volivce? 100 % ne Kučan.

In reply to by prdeča zvezda (nepreverjen)

Begunec1 (nepreverjen)

Glas za Marjana Šarca(LMŠ) in Mira Cerarja (SMC), je glas za vlado Janeza Janše (SDS), kjer bomo gledali TO: Orbanizacijo Prekmurja, Slovenije, uničevanje medijev, javnega dobro, privatizacija zdravja, slikanje, najemanje kreditov v Bosni itd.

Tujec 2 - pijancek (nepreverjen)

ŽIVEL ORBAN ŽIVEL JANŠA ŽIVEL ERDOGAN;;ŽIVEL PUTIN;;;ŽIVEL TRUMP,,To so rešitelji človeštva,, vsi ostali levi voditelji so obični pizdičeviči,,,so kot ščegetalčki ,ki se z njimi igrajo veliki,, ščegetalčki pa samo čakajo da se jih kdo dotakne in to jim je dovol jživel Pahor

gonibagro (nepreverjen)

"Na teren se je odpravila tudi naša ekipa, a samemu dogodku žal ni mogla prisostvovati, saj so v notranje prostore spustili le manjšinske medije. Slovenski predstavniki sedme sile so medtem ostali pred zaprtimi vrati."

Orban se že obnaša kak da je doma...... domači izdajalci iz vrst SDS pa lendavskih mađaronov pa cejli masni.

lauraas (nepreverjen)

A Merkel pa ni izdajalka?

kingkongms (nepreverjen)

Bolj pomembno je kaj pove doktor v drvarnici kot Orban in Janša

Zaho (nepreverjen)

Kakor koli komentirate, vas prosim, da navajate dejstva za in proti ne pa neke floskule, ki so pritlehna.
Dejstvo je da je Orban prisel podpret Janšo, kakor tudi to, da ima sam 2/3 vecino, ki jo je dobil na voltvah, ce nam pase ali ne!

DESNI KOMUNIST (nepreverjen)

Koliko pa ima Janša ? Največ 15 %, po še to pol dementnih starčkov !

In reply to by Zaho (nepreverjen)

BIMBO NA ŽOGI (nepreverjen)

Hočeš dejstvo o Janši ? ZUJF, ZPIZ - 2 ! Od nastanka države v parlamentu, večkrat minister, dvakrat predsednik vlade. Zraven pri sprejetju vseh zakonov. Še kaj hočeš ? Ti bom naštel.

In reply to by Zaho (nepreverjen)

Zaskrbljeni (nepreverjen)

Sam nimam nič proti JJ. Politik brez možnosti za drugo kariero kot vsi ostali. Ampak, da slavite Orbana, ki že nekaj let izvaja madžarizacijo Prekmurja, pa je samo dokaz za to zakaj ta pokrajina gre v propad. A smo še Slovenci ali nismo? A bomo spet prišli do tistega? Madžarsko govori, ker madžarski kruh ješ. Jaz ne. Nikoli. Pa tudi kruha je na Madžarskem zelo malo.

Tujec 2 - pijancek (nepreverjen)

Kje so časi , ko smo lahko v Muri obleke kradli,, Ja ja vse to smo delali šefi , Ampak da si lahko bil ŠEFE si moral biti v partiji,,,si moral biti naš,,
še malo pa bodo v ljublani rekli
Ja kje so časi, ko je naš zoki obračal farmacevtko ko kuro na ražnju,, ampak to je lahko delal ker je naš

Vidite dragi moji če si naš lahko kradeš,,obračaš farmacevtke kot kure na ražnju in na koncu greš v osebni stečaj kot sem šel jaz,,,

Zato dragi moji če Janša pride na oblast je konec s takimi časi

Kradli bomo lahko obleke samo še v Lentiju in ne v novi Muri, ki se pripravlja na ruševinah ta stare
Zoki bo obračal rjuhe na Dobu in ne več farmacevtk

Zato Janša ne sme priti na oblast

Rdeča zvezda (nepreverjen)

Tebi se je do konca sfuzlalo.

In reply to by Tujec 2 - pijancek (nepreverjen)

lauraas (nepreverjen)

Jankovič cvika, na vse načine proba Janšo onemogočit, zaveda se, da je v zaporu ob morebitni SDS-ovi zmagi. Tudi mediji se že obračajo proti Jankoviču.

Granulati (nepreverjen)

Vsi ki mislijo ,da je Orban ok,se naj kar preselijo na Madžarsko. Kaj tu štrene mešajo. Res ne vidijo ljudje,da podpirajo dva najbolj negativna človeka ......groza.

veterfuda (nepreverjen)

Pravi domoljubi tej SdS. Se majer že vči vogrski?

Štrajk (nepreverjen)

Zaskrbljeni dobis5+ za svoj komentar sploh se ne zavedamo kako orban pocasi mejo pomika v slovenijo,zakaj deli madžarska sredstva.Tega se nihce ne vprasa vsi so jih samo jemali.V lastni domovini SLOVENIJI prepove vstop SLOVENSKIM medijem,naj mi nekdo razlozi kako je to mogoce

Tujec 2 - pijancek (nepreverjen)

Kje so časi , ko smo lahko v Muri obleke kradli,, Ja ja vse to smo delali šefi , Ampak da si lahko bil ŠEFE si moral biti v partiji,,,si moral biti naš,,
še malo pa bodo v ljublani rekli
Ja kje so časi, ko je naš zoki obračal farmacevtko ko kuro na ražnju,, ampak to je lahko delal ker je naš

Vidite dragi moji če si naš lahko kradeš,,obračaš farmacevtke kot kure na ražnju in na koncu greš v osebni stečaj kot sem šel jaz,,,

Zato dragi moji če Janša pride na oblast je konec s takimi časi

Kradli bomo lahko obleke samo še v Lentiju in ne v novi Muri, ki se pripravlja na ruševinah stare
Zoki bo obračal rjuhe na Dobu in ne več farmacevtk

Zato Janša ne sme priti na oblast NE SME PRITI ; NA SME PRITI in AMEN

Kovanec (nepreverjen)

Odgovor zaskrbljenemu:trinajst modrih ne more odgovoriti na eno neumno vprašanje, in ti si IDIOT, pa kaj ti misliš da je Slovenija center sveta , ne, ne,dečko sprijazni se Slovenija je postala totalna nula, dno od dna pa ne bom navajal v nebo vpijočih primerov, morda le zadnjega in ta se glasi OTROŠKA SRČNA KIRURGIJA, tak da odjebi ti in tebi podobni.

Roza cvet7 (nepreverjen)

Bravo Kovanec! Za svoj komentar si zaslužiš 1000 zlatih madžarskih kron s strani nas enako mislečih. Naš "Zaskrbljeni" komentator sramoti Madžarsko, češ da ta premore premalo kruha. V Sloveniji pa ga sploh več ni za drugorazredne državljane, saj ga v celoti prebavijo komunistični tolovaji in mafija.

Roza cvet7 (nepreverjen)

Če poveš komunistom resnico, te kaznujejo, diskreditirajo, likvidirajo. Negativne rdeče ocene so živ dokaz za to, ali pa brisanje komentarjev. Potem se pa čudite, da je bila vaša ekipa v Lendavi ob prihodu V. Orbana odslovljena. Ne brez pravega razloga, povsem zasluženo!

sivacelica

Pa saj je ta Jajec že bil na vladi, pa nič pametnega ni naredil. Le zakaj se zdaj preserava. Vrečo naj si da na glavo, saj ga dosti ljudi ne more videti. Lahko je biti pameten, če gledaš od strani

kepa (nepreverjen)

Madžari se vpletajo v naše zadeve ?????

lauraas (nepreverjen)

Kaj so pa naredili levi po letu 2008?

razmislek (nepreverjen)

Naj se priključim razpravi. In sicer v zvezi s temo, ki ni neposredno povezana s člankom, a je aktualna in po mojem mnenju potrebna razprave. Na začetku na najprej omenim, da nisem član kakšne politične stranke in podobno in objavljam komentar na lastno pobudo. Torej nimam kakršnihkoli političnih interesov, temveč bi rad podal samo svoje mnenje in slišal vašega. Torej... slišim in vidim, da SDS svojo kampanjo gradi med drugim tudi na obljubah delavcem migrantom zaposlenim v Avstriji. Obljubljajo rešitve. In velik delež takih delavcem jim tudi verjame, da ne rečem "nasede". Seveda gre za dobro politično potezo. Ampak... a se vam ne zdi, da je imela omenjena stranka škarje in platno v rokah. Torej, v letih 2004-2008 ni bilo nobenih konkretnih premikov (v smislu predlaganih rešitev, kaj šele sprejetih ukrepov). Takrat je bila zadeva mnogo bolj "sveža". Pahorjeva vlada je leta 2010 vsaj začasno zadevo uredila in uvedla olajšavo, ki pa jo je Ustavno sodišče razveljavilo oz. ugotovilo njene neskladnost z Ustavo. Pri vsem skupaj se mi zdi zaskrbljujoče, da bodo volivci, ki so zaposleni v Avstriji v veliki meri podprli stranko SDS samo zaradi omenjene obljube in ne glede na preostale rešitve in poglede na preostale problematike. Delavci migranti, ki berete, dajte mi odgovorit: Zakaj? Razumem, da je situacija okrog obdavčitve za marsikoga krivična, ampak ne razumem zakaj spet podpret SDS, ki vašo situacijo spretno izkorišča. Po drugi strani pa imate stranko ReSet, ki ima vsaj neke konkretne rezultate dela na spornem področju (mislim tudi na CI Apače in sindikat), predvsem pa mnogo bolje pozna situacijo.Pri SDS se pa bojim, da bo spet ostalo pri obljubah.

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice