FOTO: Jure Banfi
Družba Sava Turizem je v zelo dobri kondiciji, sporočajo.

V Družbi Sava Turizem d.d. so se odzvali na zadnje izjave gospodarskega ministra Zdravka Počivalška o tem, da naj bi bili v ekonomskih težava. 

Sava, sistem v težavah

Spomnimo, da je minister Počivalšek pred dnevi dejal, da zgodba okrog Save ni črno-bela, saj da je potrebno najti rešitev za pomemben del slovenskega turizma. 

»Za sistem Sava, ki je v ekonomskih težavah, z dolgovi nad 100 milijonov evrov, z neinvestiranjem v zadnjem obdobju,« je opozoril minister. 

V Savi pravijo, da delajo dobro

Zdaj so se v družbi odzvali domnevne ekonomske težave. Pravijo, da so tudi leto 2021 zaključili z odličnim rezultatom glede na skoraj petmesečno zaprtje skladno z odlokom vlade.

Pravijo, da so čas zaprtja izkoristili za prenove in izobraževanja zaposlenih. 

»Kot največji zaposlovalec v turizmu smo kljub pojavu pandemije in zaprtju kapacitet obdržali veliko večino zaposlenih, za razliko od mnogih ostalih turističnih podjetij v Republiki Sloveniji«.

V zadnjih petih letih za okrog 80 milijonov investicij

Jasni so, da so v zadnjih petih letih v družbi Sava Turizem d.d. izvedli za nekoliko manj kot 80 milijonov evrov investicij, prenovljenih je bilo preko 1000 hotelskih sob.

»Prenove v kapacitet na Bledu, slovenski obali in termalnem delu, so bile izvedene izključno z lastnimi sredstvi in v skladu z mednarodnimi hotelskimi standardi pod budnim očesom priznanih mednarodnih svetovalcev Cedar Capital in Netex,« sporočajo iz družbe.

Sava Turizem d.d., ki deluje pod krovno blagovno znamko Sava Hotels & Resorts, je največja turistična družba v Sloveniji, upravlja 18 hotelov, štiri apartmajska naselja, dve bungalov naselji, štiri kampe, dva glampinga, golf igrišče in veliko število nepremičnin ter zemljišč, ter ima v lasti več kot 2.600 sob, poleg tega pa dodatno upravlja še z malo manj kot 500 sobami in enotami.  

V kapacitete vlagali izključno iz lastnih sredstev

Vsa leta od 2012 dalje so skokovito povečevali obseg poslovanja ter dosežene ravni EBITDA in so tako v predkoronskem letu 2019 izkazali kar 104 milijonov evrov prometa, 12 milijonov evrov neto dobička in kar 21 milijonov evrov EBITDA, še dodajajo.

Pravijo, da so od leta 2012 vlagali v kapacitete v skladu s sprejeto in potrjeno strategijo. Izključno iz lastnih sredstev in v skladu z mednarodnimi hotelskimi standardi. 

»Tako smo v zadnjih petih letih v družbi Sava Turizem d.d. skupaj investirali v prenove kapacitet in produktov nekoliko manj kot 80 milijonov evrov, ob tem pa prenovili so več kot 1000 hotelskih sob. Nobena slovenska turistična družba ni izpeljala in zmogla tolikšnega investicijskega ciklusa,« dodajajo. 

Sava Turizem obveznosti izpolnjuje na rok

Ob tem Sava Turizem d.d. svoje pogodbene obveznosti izpolnjuje na rok in ni ne pri bankah in ne pri dobaviteljih v zamudi niti za en dan, so še jasni.

Pravijo, da so podjetje, ki je v celoti zmožno izpeljati in samostojno financirati strategijo, ki je povsem v skladu z veljavno turistično strategijo Republike Slovenije.

Komentarji (12)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Ograček (nepreverjen)

Ja,ja,ja. Te pa ite pa poglednite bazene v termaj 3000. Fug med karamiko nega. Voda zamazana kak kuga. Lasovge pa kosminje so na pode bazena zasidrane kak,ce be po tepehe odo. Ka od topoganof sploj ne gocin. Katastrofa

Pfuf (nepreverjen)

Sorry.. .ampak... Ka je to topogan? :)

In reply to by Ograček (nepreverjen)

Ograček (nepreverjen)

Cuj,ge te tou tuj ne bi znau povedate. Pitaj striceka mogoce on zna?

In reply to by Pfuf (nepreverjen)

Mata (nepreverjen)

Ja zakaj pa pol ne vlagajo v obnovo če so v dobri kondiciji???

obnovljeni (nepreverjen)

Seveda ka vlagajo.... v Bled, Bohinj, Portorož.... iz Moravec, Radenec pa še od ge črpajo ka v najbole fancy destinacije vlagajo. Ka te mislite ka, če do vougri kupili ka de kaj načik? V Moravcaj pa Radencaj de dale ZZZS turizem za starčke na rehabilitaciji, vlagalo de se pa dale samo v Bled, Bohinj in Portorož.

In reply to by Mata (nepreverjen)

gost512412 (nepreverjen)

prehod med hotelom pa terme3000 pa obnovo hotelov je pa što plačal v moravcaj? pa še sigurno se najde več stvari.. malo pijtaj zaposlene tan...

In reply to by obnovljeni (nepreverjen)

plavožutimarko (nepreverjen)

terme 3000 pa sava?? se hecate da je to dobra kondicija?? ja mogoce kondicija za izcrpavanje!!! terme 3000 so
bile pojem 20let nazaj… sedaj so pa na izcrpavanju… sramota za vse menedzerje ka so to dovolili!!

.joj (nepreverjen)

znaška, nacejcali so se

Kiki2 (nepreverjen)

Mejne so terme3000 močno močno razočarale.Hodim dosti kaj naokrog,vem da so tudi kje drugje slabe razmere..ali tao ka se idejo v termaj 3000.
Ne grem več niti do recepcije term,ker če bom mogel doživeti še enkrat to kar sem pred časom bom bruhal..
Zaradi mejne što koli de vas mel,ampak znajte jaz vas odsvetujem svojim kolegom,znancem.Če hočete se vam javim in vam povem v obraz..lahko napišete kar sem pa vam povem še več resnice,katero si zatiskate pred očmi..

BratJouži (nepreverjen)

Koliko je pa vložil sklad York, ki je bil 43 % lastnik Save???

BratJouži (nepreverjen)

Ali je samo ven nosil €€€?

In reply to by BratJouži (nepreverjen)

Črtomir Urbašek (nepreverjen)

In kaj zdaj poreče minister na svoja podtikanja in polcanje kriminalnih namenov

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice