Danes smo že poročali, da je v pravdanju med Sabino Gutalj in Mestno občino Murska Sobota prišlo do preobrata. Na odločitev sodišča se je zdaj odzvala tudi Sabina Gutalj.

Spomnimo, da je drugostopenjsko sodišče po pritožbi soboške občine odločilo, da se sojenje mora ponoviti. Na prvi stopnji je potem na ponovnem sojenju zdaj prišlo do preobrata, sodišče je namreč odločilo v prid občine. To pomeni, da soboška občina Sabini Gutalj ni dolžna vrniti službe in ji izplačati zaostalih plač. 

Odziv Gutaljeve objavljamo v celoti:

"Dejstvo je, da je sodnik v prvotnem sojenju na podlagi izvedenih dokazov v celoti pritrdil moji tožbi in sklenil, da je odpoved nezakonita tako v procesnem, kot tudi v materialnem smislu. In dejstvo je, da je druga sodnica v ponovnem sojenju, na osnovi istih dokazov, odločila popolnoma nasprotno. Sodba še ni pravnomočna, tokrat se bom pritožila jaz. Do sedaj nisem smela ničesar govoriti za medije in ker postopek še traja, še ne morem dajati nobenih konkretnih informacij. Izkoristila pa bom vsa pravna sredstva, če bo potrebno, tudi pot na evropsko sodišče," pravi Gutaljeva.

Sicer pa spomnimo, da naj bi direktor občinske uprave Srečko Đurov na sodišču trdil, da je do odpusta med drugim prišlo zaradi šikaniranja in žaljivega odnosa nekdanje zaposlene do sodelavke ter neopravljanja nalog, naloženih s strani direktorja. To naj bi vodilo v izgubo zaupanja ter posledično uvedbo disciplinskega postopka in izredno odpoved pogodbe o zaposlitvi.

Žrtev menjave oblasti?

Sabina Gutalj naj bi njegove trditve medtem zavrnila in jih označila za izmišljotine. Prepričana je, da je šlo pravzaprav za obračun ob menjavi oblasti, saj je kot desna roka služila nekdanjemu županu Antonu Štihcu.

Očitki nadlegovanja na delovnem mestu naj bi tako po njenem služili zgolj kot izgovor za odpust.

S spleta

Komentarji (4)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
cecak (nepreverjen)

Pravilno, te podpiramo.

goostt (nepreverjen)

Te podpiram, le pazi, da ne narediš napake v teh plesnih korakih !?

In reply to by cecak (nepreverjen)

vidocq (nepreverjen)

absolutna podpori Sabini , ker občina* - ampak oprostite , predsednica resorja , kjer je bila ga,Gutalj zaposlena ,vedno navaja druge , zmeraj nove očitke ,, potem pa se še opraviči ,, koliko v resnici jezikov obvlada naša predsednica , naprimer mag.Brigita se niti po noči ne more primerjat z mag.Petro Stušek iz Ljubljane ,, ga.Sabina ti pa kar korajžno na mednarodno sodišče , kjer bodo pogoreli do tal , pa MORDA se bo tudi začela odpirat pandorijina skrinjica o občini

penicilin (nepreverjen)

Samo naprej na evropsko sodišče - tam itak Slovenija (pa kateri koli organ) vsako tožbo zgubi. Toga, kak se pri nas pravo uporablja za "zašiti" posameznika - to tam niti nemrejo razmiti.
Hrabro naprej po dokončno zmago!

Starejše novice