Slika je simbolična.
Nacionalni laboratorij za zdravje, okolje in hrano del vzorcev za PCR-testiranje od srede pošilja v Nemčijo.

Nacionalni laboratorij za zdravje, okolje in hrano (NLZOH) od srede del vzorcev za PCR-testiranje zaradi velikih obremenitev pošilja v Nemčijo podjetju Eurofins, so za STA sporočili iz NLZOH. Podjetje vzorce obdela v roku 48 ur, kar je skladno s spremenjenim protokolom PCR-testiranja, ki je v veljavi od srede.

Laboratoriji na višku zmogljivosti

Vseh sedem laboratorijev NLZOH po Sloveniji obratuje na višku zmogljivosti, zato vzorce za PCR-testiranje, ki jih ne morejo obdelati, v popoldanskem času izvajalec odpelje v tujino, rezultate pa vrne naslednji dan, so pojasnili v NLZOH.

V tujino trenutno odpeljejo 3000 do 4000 vzorcev dnevno. Podjetju Eurofins lahko vsak dan dostavijo do 5000 vzorcev, ob prehodni najavi pa do 10.000 vzorcev za PCR-testiranje na dan.

Po dogovoru bodo vzorce v Nemčijo pošiljajo do največ tri mesece, a upajo, da bodo pomoč laboratorija v tujini potrebovali največ en mesec.

PCR-testi zlati standard pri potrjevanju okužb

Spremenjeni protokol odvzema brisov za PCR-testiranje je v veljavi od srede. Namenjen je zagotavljanju vzdržnih razmer v laboratorijih.

Prednost pri PCR-testih, ki sicer predstavljajo zlati standard pri potrjevanju okužbe z novim kornavirusom, daje hospitaliziranim bolnikom in bolnikom z zdravstvenimi težavami, ki bi lahko zahtevale hospitalizacijo.

Na NLZOH po uveljavitvi protokola v sredo večjega upada v prejetih vzorcih za PCR-testiranje še niso beležili.

Vsi brisi obdelani v roku 48 ur

Ob tem poudarjajo še, da v NLZOH ne zavrnejo nobenega brisa.

Vse prejete brise pa obdelajo po vrstnem redu v roku 48 ur od prejema v laboratorij. V torek so v laboratorije prejeli največje število brisov, od tega so jih 95 odstotkov testirali v roku 24 ur.

Poleg tega za življenjsko ogrožene bolnike uporabljajo molekularne teste, ki omogočajo hitrejšo diagnostiko. Stopnjo nujnosti ocenijo zdravniki, ki obravnavajo bolnika ter poznajo njegovo zdravstveno stanje in pridružene bolezni.

Komentarji (5)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
.mk54 (nepreverjen)

Tudi na Hrvaškem že razprava o ukinitvi pct. Kaj pa levicarska slovenija?

Ytrew (nepreverjen)

Izraelski finančni minister: PCT nima več nobenega smisla, dela pa gospodarsko škodo in paniko. Vir finance.

Vau... (nepreverjen)

Prvi odmerek je za omikron enako dober, kot tretji odmerek: “… Beovićeva, saj sveže osnovno cepljenje deluje prav tako dobro kot tretji odmerek. “
hehehe

3444333234111111 (nepreverjen)

Ljudje ne se cepit s temi strupi veste koliko ljudi so že pobili genocidniki eni vsi sodelujoči v tej prevari boste pristali najmanj v doživljenskem zaporu!
Sodnik se je postavil na stran zavarovalnice, ki je zavrnila plačilo zavarovanja otrokom milijonarja, ki je umrl po cepljenju.
V Franciji je velik odmev povzročil primer premožnega starejšega pariškega poslovneža, ki je svoje življenje zavaroval za več milijonov in umrl zaradi cepljenja proti COVID-u. Zavarovalnica je sorodnikom pokojnika zavrnila izplačilo denarja, sodišče pa je ugotovilo, da ima družba prav, poroča Unser Mitteleuropa.
Zdravniki so priznali, da je njegova smrt posledica cepljenja. Zavarovalnica je družini zavrnila izplačilo denarja, ker zavarovalna polica izključuje uporabo eksperimentalnih zdravil in zdravljenja, vključno s cepljenjem proti koronavirusu.
Družina je tožila zavarovalnico, a izgubila. Sodnik je odločil, da so bili stranski učinki poskusnega cepiva objavljeni in pokojni ni mogel trditi, da zanje ne ve, ko je prostovoljno prejel cepivo. Sodišče je tudi poudarilo, da v Franciji ni zakona, ki bi ga prisilil v cepljenje.
"Zato je njegova smrt pravzaprav samomor" je odločilo sodišče.
Zavarovalnica je opozorila, da samomor, tako kot smrt zaradi eksperimentalnih zdravil, ni zavarovani primer!

Čkalja (nepreverjen)

Bravo. Dobro povzeto; po nedavni objavi.

In reply to by 3444333234111111 (nepreverjen)

Starejše novice