*Fotografija je simbolična
Vladni govorec se je odzval na primere dražjih ponudb ob uporabi turističnih vavčerjev in obsodil tovrstno početje. Ob tem je napovedal, da bodo podrobnosti v zvezi z vavčerji predstavili v začetku naslednjega tedna.

Kacin je namreč danes dejal, da je marsikaj v tej zvezi treba še pojasniti, a bo na to treba počakati še nekaj dni, saj tretji paket ukrepov še ni sprejet. Ko se bo to zgodilo, pa se bodo lahko bolj natančno pogovarjali tudi o načinu implementacije, je dodal.

Poudaril pa je, da ravnanje turističnih ponudnikov ne more biti diskriminatorno in ni mogoče nekomu, ki bi rad prišel na počitnice na podlagi vavčerja, zaračunati več in drugače od običajnega. Vlada si po njegovem želi jasnega in transparentnega delovanja, saj želi s tem ukrepom spodbuditi, da se na področju turizma stvari vendarle zaženejo.

"Želimo nadomestiti izpad tujih gostov, ki jih zaradi objektivnih razmer v tem trenutku še ni. Ob tem pa se zelo hitro in učinkovito dogovarjamo tudi za sprostitev prihoda tujih gostov in koriščenja naših turističnih zmogljivosti," je pojasnil vladni govorec in dodal, da se morajo tudi turistični ponudniki zavedati, kaj bi z morebitnim netransparentnim ravnanjem lahko povzročili.

"Diskriminatorna obravnava domačih gostov, ki so vselej najbolj kakovostni gostje, ne more biti naš cilj. Vlada želi, da bi vsi ponudniki dosledno spoštovali pravila," je še povedal Kacin.

Nobenih novih informacij pa ni dal v zvezi z obveznim nošenjem zaščitnih mask, čeprav naj bi v strokovni svetovalni skupini pod vodstvom Bojane Beović že razmišljali o rahljanju pravil tudi na tem področju.

Kot je povedal, vlada v zvezi z rahljanjem ukrepov posluša omenjeno skupino, Beovićevo pa na novinarski konferenci pričakuje v začetku naslednjega tedna. Če bo skupina predlagala rahljanje ukrepov v tej smeri, bodo to takrat zagotovo pojasnili, za zdaj pa temu še ni tako, je dodal Kacin.

Kmalu brez mask v zaprtih prostorih?

Nobenih novih informacij pa vladni govorec ni dal v zvezi z obveznim nošenjem zaščitnih mask, čeprav naj bi v strokovni svetovalni skupini pod vodstvom Bojane Beović že razmišljali o rahljanju pravil tudi na tem področju. Kot je povedal, vlada v zvezi z rahljanjem ukrepov posluša omenjeno skupino, Beovićevo pa na novinarski konferenci pričakuje v začetku naslednjega tedna.

Pred dnevi je glede nošenja mask protestiralo tudi nekaj poslancev znotraj državnega zbora, med njimi Jani Möderndorfer, ki si je masko snel in besnel, da naj se Nacionalni inštitut za javno zdravje "neha delati norca iz poslancev v parlamentu".

Če bo skupina predlagala rahljanje ukrepov v tej smeri, bodo to takrat zagotovo pojasnili, za zdaj pa temu še ni tako, je še povedal Kacin.

S spleta

Komentarji (8)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
stric feri (nepreverjen)

Ne, več ne. Že sama cena bo tako nastavljena, da bo navaden človek itak najeb.l ! Vsi imajo neke pakete. Paketi bodo tako psotavljeni. Oni že vedo kako se temu streže.

In vlada se repenči, da tega ne bo dovolila. Malo morgen !!! Nihče vlade ne bo nič vprašal.

Najhuje pa je, da večina teh bonov sploh ne bo izkoriščenih !!!

Vipko
Truplo

Tudi sam težko verjamem, da lahko vlada kaj stori? Na podlagi čega? Če imamo tržno gospodarstvo, potem se država ne sme vmešavati v cene turističnih aranžmajev in raznih ponudb? To vendar ni vitalnega pomena za državo oz. njene prebivalce, kakor npr. cene kruha, mleka... in nenazadnje tudi bencina, skratka osnovnih življenskih dobrin. Edino lahko inšpekcije kaznujejo nekoga, kateri bo zaradi vavčarjev zaračunaval več. Pa saj je razlika med gotovino in tem vavčarjem edino v tem, da je nekaj birokratskega dela in plačilo v zamiku osmih dneh, če sem dobro obveščen?
Če bom že nekam šel, bo to nekam v Haloze skupaj s še kakšnim kolesarjem ali dvema... in trdo se bomo morali potruditi, da najdemo kakšno primerno nastanitev v kakšni turistični kmetiji, katera ne bo navijala cen? Sem preveč skeptičen?

In reply to by stric feri (nepreverjen)

Gospod Janez (nepreverjen)

Se pravi, da bodo tam kjer boš zapravil bon, za 200€ v minusu

TasTas (nepreverjen)

24urPIKAcom/novice/korona/drazji-turisticni-paketi-boni-se-vrstijo.html

Glej zlomka, hotel Vivat hoče zaračunati višjo ceno za nočitev z zajtrkom na bone kot polpenzion brez teh.

A ni ravno teden nazaj, "podjetnik" Grah na tem portalu govoričil o nujno potrebni pomoči turizmu in domačemu obisku?

In reply to by Gospod Janez (nepreverjen)

heh... (nepreverjen)

Zdaj ponudniki naredijo "pakete" in jih označijo, da paketa ni mogoče plačati z boni republike Slovenije. Tako, da če boš želel koristiti bon boš plačal pač višjo ceno.

gost_XY (nepreverjen)

Sam nikakor ne razumem, zakaj bi ponudnik storitve zaračunal več. V roku 8 dni od opravljene storitve bo nakazan denar od FURS-a. Kakšna je sedaj razlika, če plača oseba direktno ponudniku ali pa to dobi plačano iz proračuna?

Najboljše da ukinejo te vavčerje, pa se naj podjetja malo zamislijo nad svojim ravnanjem.

Jansa debeluska (nepreverjen)

Janse se to si zaj... ide spagete delat

maxxx30 (nepreverjen)

Do zdaj sem vsak dan poslušal jok in stok, kako ni gostov in zaslužka... zdaj pridejo boni, zdaj pa na juriš, nategni sorojaka kolikor se le da, po dolgem in počez... res, vse je v genih! In potem zakaj je cro polna Slovencev, hah, raje sem da me nete..ne Hrvat, kot pa sorojak, je manj boleče. Žalostno, pa se je spet pokazal pravi čistokrvni obraz tipičnega Slovenca. In potem sem naj ponosen na zastavo in na mojo državo, res, z tako vsebino... nikoli. Pa škoda, imamo tako lepo državo... Boni še niti niso v obtoku in že vsi nategujejo en drugega.... ne moreš verjet.

Starejše novice