Magna Steyr bo prihodnjo sredo uradno odprla lakirnico v Hočah, ki je prva tovarna kanadsko-avstrijskega avtomobilskega giganta v Sloveniji.

Poskusna proizvodnja se je v obratu Magne v občini Hoče-Slivnica pričela v sredini marca, prihodnjo sredo pa bodo prvo Magnino tovarno v Sloveniji tudi uradno odprli. Uradnemu odprtju obrata bo prisostvoval tudi predsednik Vlade Republike Slovenije Marjan Šarec, ki bo slavnostni govorec.

Ob njemu bodo prisotni še gospodarski minister Zdravko Počivalšek, predsednik družbe Magna Europe in Magna Steyr Günther Apfalter ter direktor lakirnice Maribor-Hoče David Adam.

Koliko jaguarjev polakirajo na dan?

Če je še ob zagonu poskusne proizvodnje vodja projekta David Adam glasno in ponosno napovedal, da želijo do konca maja priti do vrhunca proizvodnje, ko naj bi v eni izmeni polakirali 130 karoserij avtomobilov znamke Jaguar E-Pace X540, so zdaj pri Magni nekoliko obrnili ploščo. Konkretnih številk o trenutni proizvodnji ne želijo razkriti.

Kljub temu pa poudarjajo, da so z začetkom in uvajanjem proizvodnje zadovoljni. Ta naj bi se razvijala skladno z načrti, Magna pa zaposluje že več kot 200 ljudi.

Že prvi dan poskusne proizvodnje je v krožni vožnji med Hočami in Gradcem vozilo šest tovornjakov. Takrat so napovedali, da naj bi na vrhuncu kapacitet med njihovima tovarnama krožilo 17 tovornjakov, ki jih poganja avtoplin.

S spleta

Komentarji (7)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
gost123 (nepreverjen)

Jevšek pa naslednji teden zapira Muro, mogoče de zaposlo kaj delavk za njegove nove lekarne.

Busybee (nepreverjen)

Serpetinšek pride ka se dvorni norček , Jevšek pa de itak glavni šerif.

Fainšček Ekolog (nepreverjen)

Komaj čakam, da se zastrupite v teh lakirnih strupih. Dajte si asfaltirajte VSE njive in travnike. Crknite podporniki strupov, jejte kitajski kruh

prekmurec67 (nepreverjen)

Tij verjetno živiš od sociale,prebivaš v kakšni jami,si brez vsakršnega prevoznoga sredstva sicer nebi pisal takih bedarij. In še to:Tudi ta računalnik z katerega si poslal komentar je izdelan na Kitajskem! Toliko da razmisliš malo kaj pišeš.

In reply to by Fainšček Ekolog (nepreverjen)

. (nepreverjen)

Ziher do prvo na rdečo farbali.

. (nepreverjen)

V revozi je tudi rdečega klijoja pelo.

DF (nepreverjen)

jaz sem pa slišal da je administrator nagravžni peder
marička marička meni pa je ves čas govoril da je kuar
in da si najbolj želi da bi bil afto ličar

Starejše novice