Kanadski avtomobilski gigant Magna International je v prvem polletju letos ustvaril 20,7 milijarde ameriških dolarjev prihodkov od prodaje, kar je 1,7 odstotka manj kot v enakem obdobju lani. Zabeležili so 1,6 milijarde čistega dobička.

Magna International je danes objavila podatke o poslovanju v prvem polletju. Polletni prihodki bi bili ob neupoštevanju tečajnih razlik za štiri odstotke višji kot v lanskem obdobju. Prodajni prihodki so upadli v drugem četrtletju, in sicer za 1,5 odstotka na 10,1 milijarde dolarjev. Čisti dobiček je bil za 28 odstotkov nižji kot v lanskem drugem trimesečju, znašal je 452 milijonov evrov.

Graška Magna s skoraj štirimi milijardami prihodkov v pol leta

Magna Steyr, graška podružnica multinacionalke, ki je zgradila lakirnico v Hočah in je edini del Magne International, ki ima celotno proizvodnjo vozil, je prihodke od prodaje v drugem četrtletju povečala za 40,8 odstotka na 1,8 milijarde evrov. V polletju pa za 26,9 odstotka na 3,7 milijarde evrov.

Magna International je nekoliko znižala napoved prihodkov za celotno leto, in sicer naj bi znašali med 38,9 in 41,1 milijarde dolarjev, potem ko so prej napovedovali med 39,1 in 41,3 milijarde dolarjev, poroča STA. Napoved čistega dobička sicer ostaja med 1,9 in 2,1 milijarde evrov.

Komentarji (9)

poštaš (ni preverjeno)

Njihov problem.

meolijc (ni preverjeno)

Magna pričakuje dve milijardi .Naj samo .Tűdi ges san pričakűval ka mo mel invalidske pokojnine za 34 lejta dela vsaj 400 € pa mam samo 355 € .

Sloki (ni preverjeno)

Pa ka tvoja penzija zaj ma veze z tem?

In reply to by meolijc (ni preverjeno)

meolijc (ni preverjeno)

Sloki ............ Jaz ti ne morem ,kajče tij ne razmiš zakaj te čitaš moj komentar .

In reply to by Sloki (ni preverjeno)

Sloki (ni preverjeno)

Ti sam sebe ne razmis.magna nej kriva ce mas ti slabo penzijo,kda so bili dobri casi bi si kaj vkraj dal za hude case,sicer pa je kriv sistem pa drzava nej pa magna.

In reply to by meolijc (ni preverjeno)

čarni vrag (ni preverjeno)

Čuj ti budala ali si vedno tak fuknjen ali se samo delaš

In reply to by Sloki (ni preverjeno)

Sam. Doma (ni preverjeno)

Drzava njin tovarno gor postavila, zdaj se pa kurcijo. S puno ritjov ide srati! Naj dajo avstrijske place, ce so jodlari tak fajn.

Adminisrator (ni preverjeno)

50 milijonov so dobili od Slovenije v Slivnici, tak se dela. Milijon je verjetno padel politikom v žep, na kmetijsko zemljišče pa so postavili svinjarijo.

Banda

črni vrag (ni preverjeno)

dal bog da propadnejo

In reply to by Adminisrator (ni preverjeno)

Starejše novice