Še letos naj bi znana svetovna letališča bila posejana z luksuznimi spalnimi kabinami Airpod, ki bodo nastajale v Murski Soboti.

Zagonsko podjetje Airpod, ki želi javnosti ponuditi spalne kapsule, namenjene predvsem počitku in sprostitvi potnikov na letališčih, uresničuje svoje smele načrte. Z lanskim zbiranjem zagonskih sredstev z javno ponudbo kovancev so v podjetju zbrali dovolj sredstev za nadaljnji razvoj in izdelavo prototipa. Po besedah vodstva so zdaj tik pred zagonom proizvodnje, in kot kaže, bo zamisel iz sanj v resničnost stopila prav v Pomurju.

Zasebnost za delo ali zabavo v javnosti

Spomnimo, da gre pri kapsulah Airpod za posebne, luksuzne kabine, ki jih bo moč namestiti na javnih prostorih, kot so letališča, hoteli, železniške ter avtobusne postaje, nakupovalna središča in pisarne. 

Enote, ki merijo 3 metre krat 1,70 metra, naj bi bile primerne tako za prenočitev kot za krajši oddih ter nudile rešitev vsem, ki so na javnih površinah v iskanju počitka ali umika. Omogočale bodo torej popolno zasebnost in varnost v javnosti. V podjetju z njimi želijo narediti konec neudobnemu in velikokrat dolgočasnemu čakanju na letališčih.

V ta namen so svoj izdelek zasnovali s tehnologijo, namenjeno sproščanju. Pred oziroma po napornem letu se bomo v njih lahko sproščali ob zatemnjeni svetlobi, prijetnih aromah in pomirjujoči glasbi ter si odpočili na terapevtskem stolu, ki omogoča občutek breztežnosti.

Za optimalno izkušnjo bodo kabine opremljene z brezžično spletno povezavo, zaslonom na dotik, klimatsko napravo, delovno mizo in shrambo za prtljago. Omogočale pa bodo tudi igranje video iger in gledanje televizije. 

Vir: YouTube (AirPod Napping Pod)

Udobje na dosegu roke

Predviden je celo razvoj spletne oziroma mobilne aplikacije, ki bo poenostavila interakcijo s platformo AirPod. Uporabniki bodo z njeno pomočjo in QR kodo kapsulo lahko rezervirali in z njo upravljali.

Podjetje svojih proizvodov torej ne namerava prodajati letališčem, temveč jih bo kot storitev na uro oddajalo končnim uporabnikom na letališčih. Letališča bodo namenila le primeren prostor in elektriko, v zameno pa bodo soudeležena pri zaslužku.

Kapsule Airpod bo moč najeti za eno uro in najem podaljševati po pol ure, pri čemer bo cena v Evropi in Aziji znašala do 20 evrov na uro, v ZDA pa od 30 dolarjev naprej. Samo plačilo bo moč izvesti bodisi s kreditno kartico bodisi z njihovo lastno kriptovaluto APOD.

Vir: air-pod.io

Luksuzne spalne kabine bodo sestavljali v Murski Soboti

Direktor podjetja Airpod Gregor Mrgole je za rtvslo.si povedal, da bodo po testiranju še zadnjega, tretjega, prototipa kapsule AirPod Smart Napping Pod v Ljubljani pripravljeni na naslednji veliki korak. V Pomurju bodo zagnali proizvodnjo oziroma bolje rečeno sestavljalnico; kapsule bodo v sodelovanju z drugimi podjetji nastajale v Murski Soboti.

Kot smo izvedeli, bo obrat, v katerem bodo sestavljali mobilne enote, prostor našel v prostorih nekdanjega Agroservisa. V prvi fazi naj bi zaposlitev tam ponudili 10-15 ljudem, predvsem lokalnemu prebivalstvu. Pisarniški prostori se bodo medtem nahajali v Ljubljani.

Po trenutnih izračunih bi si podjetje ob povprečni uporabi storitve strošek investicije povrnilo v enem letu.

Testno na letališčih še pred jesenjo

Še pred začetkom jeseni na letališčih v Londonu, Dubaju in Omanu načrtujejo komercialni test s prvimi desetimi kapsulami, je v pogovoru za Svet Kapitala dejal Mrgole. V naslednjih mesecih bodo nato začeli še z redno postavitvijo prvih kapsul na izbranih letališčih. Zgolj na dubajskem letališču DXB jih želijo postaviti več kot sto.

Povpraševanje je sicer precejšnje, zagotavljajo snovalci, prepričani pa so tudi, da njihovemu podvigu v prid govori izrazit razmah letalskega prometa, ki ga pametna infrastruktura komaj dohaja.

Vir: air-pod.io

S spleta

Komentarji (16)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Kapsular2 (nepreverjen)

Ta Gregor Mrgole ima velka jaja, ker že nekaj časa obljublja in kaže skice in modele, izdelka pa nikjer. Nikjer pa nič o datumih, kar kaže na novo serijo obljub.

Nevem pa kam so skrili Loleka. Morda je to ključ do uspeha.

El ninjo (nepreverjen)

Misliš propalog tihotapca

In reply to by Kapsular2 (nepreverjen)

poštaš (nepreverjen)

Gregorju takoj postaviti kip, če bo koga zaposlil pa spomenik.

Kriptoniche (nepreverjen)

jao jao. Vse de vredi, dokeč se nešče notri ne sposere.

Kapsula1876 (nepreverjen)

Ge pa je Lolek?

administrator (nepreverjen)

takšno kapsulo bi imel tudi jaz,,,bi mi bilo zelo toplo

Lelele (nepreverjen)

Palek trbej malo kriptovaluto napumpate?

gaspari (nepreverjen)

Ta "projekt" nima nobene veze s kriptovalutami, razen tega da jih je na veliko izkoristil za pranje denarja

In reply to by Lelele (nepreverjen)

bratonci (nepreverjen)

Tudi Bisol je obljubljal ne vem koliko delovnih mest in nika od toga tak od teh kapsul nede nič .Subvencijo poberejo in po nekaj mesecih BUKNEJO in konec

alkimist

Aja? Kakšo subvencijo? Daj povej malo več o ton, ker vidin ka obvladaš. Kakši ro razpisni pogoji, do kda je rok za prijavo, mamo še ostali tudi šanso? Zakon, fala.

In reply to by bratonci (nepreverjen)

zrnec (nepreverjen)

alkimist ˙((( ; Ne delaj se pametnega ter pametnjakoviča .

In reply to by alkimist

kejzer (nepreverjen)

Kelko san ges čul je še vedno lolek "stric iz ozadja", še vedno vodi un vse ovi so samo lutke naprej.

alkimist

Kul. Ka od toga ka si čul, je osebno prijatelj od "strica iz ozadja," direkt vido ga je že pa vse? Če maš tak dobre veze, pitaj še ka je v plani za naprej, ge do kaj zidali, pa nan povej ka kupimo parcelo, dobro? Ej fala, super si.

In reply to by kejzer (nepreverjen)

Mr. XXX (nepreverjen)

Lolek pa Airpod .... manemoj ... nekaj se je slino cuj na zacetki, pa ze pred pol leta ga vec neje bilo na strane med teamon.
Taka ne nakladajte o nekson "strice iz ozadja", clovek je pun mudrije pa sam sebej to je pa tude vse in vec NIC nema z ten projekton. Saj tude z njin nisce nesce nic mete, kere ma kaj v glavej.

Pa ne nakladajte o neksih kripto valutaj v povezave z temi kapsulame.
To ka so se oni sli so ICOje ... obicne "zetone" kere so nej nic vrejdne.
Svoj ICO zeton napraves v 10 min, samo pac budale mores najte kere ti placajo za nekaj vitrualnoga ka na konce nic neje vrejdno. Vglavnon dalec od kripto valut, kere so tude nekaj vutrualnoga ampak dejansko majo nekaj v ozadji.

Isto kak ce bi ti nesce ponujdo ka kujpis delnice od mavrice kere nastane na nebi. Kda mavrica odide se ti zbrises pod noson lejko.

Pac metoda za pametne ka iz glupanov na lepe oci pejneze dobijo. In lolek je pri ton projekti bil le en lelek.

kepa (nepreverjen)

Katastrofa, od tega nebo nič

Lolekkkk (nepreverjen)

Ne gučte na glas Ka vas stric iz ozadja nede obiskal>v ozadji je teška koraka 🤔🤔🤔🤔tudi >Pegeut kabrio srbrni 206 cc🤫paste se ga Lolek 😬mislin ka san nej preveč povedo >on te edino lejko rejši batin..

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice