Slika je simbolična.
Zveza svobodnih sindikatov Slovenije je ob iztekanju leta delodajalce danes pozvala, da novembra in decembra zagotovijo izplačilo dela plače iz naslova uspešnosti poslovanja, torej 13. plače, božičnice ali letne nagrade.

Zveza svobodnih sindikatov Slovenije v danes objavljenem pozivu poudarja, da je plačilo za poslovno uspešnost z letošnjim letom davčno razbremenjeno do višine 100 odstotkov povprečne mesečne plače zaposlenih v Sloveniji oziroma do višine 100 odstotkov povprečne mesečne plače delavca za zadnjih 12 mesecev, če je to za delavca ugodneje.

V Zvezi svobodnih sindikatov Slovenije ob tem spominjajo, da se pri izplačilih poslovne uspešnosti tako plačajo zgolj prispevki za socialno varnost, obenem pa davčno razbremenjena višina izplačil ni več vezana zgolj na enkratno izplačilo v koledarskem letu, temveč velja tudi v primeru več izplačil, ki se pri ugotavljanju neobdavčene višine seštevajo.

Nekatere kolektivne pogodbe določajo tudi možnost nagrajevanja zaposlenih v obliki dodatnih plačil ali prejemka v nedenarni obliki. Zveza svobodnih sindikatov Slovenije poziva delodajalce, da najkasneje v mesecu decembru zagotovijo tudi takšna nagrajevanja svojih zaposlenih.

Komentarji (11)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
mišo (nepreverjen)

Tekstilno podjetje iz Gornjih Petrovec še regresa niso izplačali

Kazni za zaradu (nepreverjen)

youtube.com/watch?v=NhDt3pIWtXE
youtube.com/watch?v=68KjjTa6Rz4

In reply to by mišo (nepreverjen)

asdasd (nepreverjen)

Ne vem zakaj bi morali izplačati 13. plačo pri tako dragi delovni sili !

In reply to by Kazni za zaradu (nepreverjen)

Masaker (nepreverjen)

Če ti je predraga delovna sila, te maš slabe prodajalce in si nesposoben. Lahko se seliš v Azijo, tam boš imel poceni delovno silo. Pa doati sreče.

In reply to by asdasd (nepreverjen)

Lojzka (nepreverjen)

Največ bi mogli izplačati svetovalkam na zavodu za zaposlovanje, ker one so čist pregorele od svetovanja; predlagam 15 in 16 plačo pa dodatek za proaktivnost.

Masaker (nepreverjen)

Upam ka je to sarkastično napisano.

In reply to by Lojzka (nepreverjen)

Fujd (nepreverjen)

Sindikat je Niko nista!!!!! Tista Zdenka je obljubljala vse kaj dobimo ko je bil stečaj za sebe poskrbela da ima lepo plačo delavci pa ko vas j,.....
Najboljše momentalno je biti na zavodu boljše živijo kot tisti hodijo delat

penzeonist (nepreverjen)

ka pa mij? Tüde penzioniston be lejko dale nekšno božičneco? Nej smo mij gor državo zdignole? borijle se v bojne, pa v drüjge, zdaj pa me še paglavec, da prijde domouv prave, ka smo somo še za mrejt
Koma smo prišle, lekar de še jašna meu več razmenja za nas.

glej to (nepreverjen)

kak so nas na*izdili ta svoboda, mogle bi janšo volit, pa bi bila božičnica za nas penzionere, zdaj pa še trajnostne oskrbe nemo dobili, ka je golub migranton rajše dau

In reply to by penzeonist (nepreverjen)

vrana (nepreverjen)

Mesec je nekaj božičnico fejst gučao, ajaaa tao še pred volitvami blao, razmin zdaj ja

vun s sindikata (nepreverjen)

sindikalisti, večinoma sami koritniki, postopači in najslabši delavci, bi meni nekaj zrihtali, nikoli ni bilo in niko nede

Starejše novice