Aleksander Jevšek je danes predstavil svoj program in ekipo SD za prihajajoče lokalne volitve, ki bodo na vrsti prihodnjo nedeljo 18. novembra.

Kot je na današnji predstavitvi povedal aktualni župan, si želijo z 22 razvojnimi projekti in močno ekipo Mursko Soboto spremeniti v občino, ki bo privlačna za življenje, za delo, za naložbe in za počitnice, prepoznavna po visoki kakovosti življenja in enakih možnosti vseh.

Jevšek, ki zaključuje svoj prvi mandat, je kandidat Socialnih demokratov. Na njeno listo so pritegnili številne nove in prepoznavne obraze, ki so se izkazali s svojim delom in idejami. Zato je po Jevškovih besedah to lista, ki je zrasla iz skupnosti in za skupnost. Na njej so ljudje vseh generacij in različnih profilov: od študentov, kulturnikov, nevladnikov, podjetnikov, javnih uslužbencev in obrtnikov ter upokojencev. 

Murska Sobota je v zadnjih štirih letih doživela velike spremembe. Jevšek kot ključno spremembo izpostavlja nov optimizem v skupnosti, opogumljen z novi načrti in novi projekti za modernizacijo mesta. Ti projekti mestu že dajejo novo podobo, predvsem pa odpirajo nove priložnosti. Med njimi je Jevšek najbolj ponosen na začetek revitalizacije Soboškega jezera s paviljonom Expano, ki Mursko Soboto z novimi vsebinami postavlja na turistični zemljevid regije, ob tem pa še na projekt celovite prenove mestnega središča in obsežna vlaganja v cestno in športno infrastrukturo. 
 

Kateri so ključni projekti?

Predstavil je program 22 razvojnih projektov, ki predstavljajo celovit odgovor na razvojne izzive Murske Sobote. Med njimi kot ključne izpostavlja nadaljevanje prenove mestnega središča, razvoj Soboškega jezera s privlačnimi aktivnostmi za domačine in turiste, izgradnjo vzhodne in zahodne obvoznice ter obnovo lokalnih cest, komunalno urejanje obrtne cone in prenovo kanalizacijskega sistema. Razvojni projekti so usmerjeni v oblikovanje pametne, žive in ustvarjalne, solidarne, povezane, vključujoče in zelene občine. 

"Pred štirimi leti so mnogi dvomili, da lahko dosežemo razvojni preobrat. To nam je uspelo. Murska Sobota ima Pravo smer. Zdaj nas čakajo novi izzivi: kako modernizirati našo javno infrastrukturo, povečati razvojne možnosti in izboljšati naše javne storitve, da bomo z njimi odgovorili na potrebe in pričakovanja ljudi. Imamo program 22 razvojnih projektov in pravo ekipo, ki so odgovor na te izzive," je povedal Jevšek.

Komentarji (2)

povezani (ni preverjeno)

prekopirano
O Pomurcu.com in svetniku dr. Robertu Celecu (SMC)❗– preden se boste v nedeljo odločali kateri svetniški skupini boste oddali svoj glas, predlagam, da si preberete par dejstev in resnic

Danes sem dobil najmanj 20 sporočil in klicev, kjer so se mi občanke in občani pritoževali nad pristranskim in umazanim poročanjem enega od lokalnih spletnih portalov, točneje spletnim portalom Pomurec.com. Da boste razumeli zakaj so se v zadnjih tednih pojavljali bombastični članki tipa »Soboški SDS grozi«, »Štihcu grozi zapor«, »Štihec si pod krinko rešuje eksistenco« itd. mi dovolite, da Vam navedem par dejstev in resnic z dokazi. Tako boste bolj razumeli zakaj se dogaja to kar se dogaja.

Najprej:
Kdo je Robert Celec? (Glej spodaj, prva slika) Je nekdanji član SDS, ki je pred 4 leti prestopil v SMC in je trenutno direktor javnega zavoda RIS Dvorec Rakičan. Je tudi mestni svetnik (SMC) v občinskem svetu soboške občine. Svetniki SMC so v koaliciji s svetniki SD, svetnico DeSUS in romskim svetnikom Rudaš-em, ki sestavljajo Jevškovo koalicijo, ki ima večino v občinskem svetu Mestne občine M. Sobota. Je tudi ustanovitelj/eden izmed ustanoviteljev spletnega portala Pomurec.com.

Nekaj dejstev in resnic:
1) Direktor RIS-a, Celec (nekoč SDS, danes SMC), je bil kandidat za poslanca na strankarski listi SDS, ko je zbral nekaj več kot 7% glasov (torej je pogrnil na celi črti).

2) Direktor RIS-a, Celec (nekoč SDS, danes SMC), je bil član nadzornega odbora stranke SDS na državni ravni. Danes je goreč član SMC.

3) Kot direktor javnega zavoda, Celec (SMC) že lep čas pridno nakazuje javna sredstva privatnemu zavodu ROKA, ki ga je sam ustanovil (SVOJEMU zavodu torej). Ta privatni zavod ROKA izdaja spletni portal Pomurec.com, preko katerega blati svoje politične nasprotnike (bivšega župana Mestne občine M. Sobota, ki opozarja na nečedne posle njega in njegovih svetniških kolegov iz SMC in SD, nadalje blati sedanjega kandidata za župana Bojana Petrijana ipd.). Skratka tiste, za katere se z županom Jevškom dogovorita, da jih je potrebno medijsko diskreditirati. Drugače si ne moremo razlagati dejstvo, da župan Jevšek ve za ta sporna nakazila Celeca iz javnega zavoda, ki ga vodi na svoj privatni zavod, pa nič ne ukrene – torej odobrava takšna početja.
https://erar.si/placnik/73091/prejemnik/24961213/

4) Celec je član stranke SMC, ki je v koaliciji s stranko SD v soboškem občinskem svetu – stranki SD pripada tudi župan Jevšek. Mogoče je to razlog, da mu Jevšek dovoljuje kanaliziranje javnega denarja na privatne zavode in firme svojih strankarskih kolegov. Toliko bolj ker je med prejemniki Celecovih javnih sredstev iz RIS-a tudi svetnik SD-Milošević.
https://erar.si/placnik/73091/prejemnik/75221713/

5) Celec je še septembra 2018 nakazal iz javnega zavoda (RIS-a, kjer je direktor) preko 38.000 € privatni firmi, ki je v lasti drugega svetnika SMC (Marjan Gujt).
https://erar.si/placnik/73091/prejemnik/77622243/

6) Direktor RIS-a, Celec (SMC), daje javni denar javnega zavoda privatni firmi, ki potem obnavlja privatni spletni portal Pomurec.com (za katerim stoji prav Celec sam).
https://erar.si/placnik/73091/prejemnik/62052195/

7) Direktor RIS-a, Celec (SMC), daje javni denar mariborskemu stečajnemu upravitelju (zakaj – nihče ne ve?).
https://erar.si/placnik/73091/prejemnik/11605642/

8) Direktor RIS-a, Celec (SMC), je s svojim privatnim zavodom davčni upravi dolžan kar precej denarja – ker ni plačeval prispevkov za svoje začasno zaposlene preko različnih projektov. Nekaterim ni poravnal niti plač.

9) Direktor RIS-a, Celec (SMC), poslovno sodeluje s firmo Korenika, ki je v lasti svetnika soboške občine Miloševića (SD), ki je (bil) tudi v svetu zavoda RIS-a. Člani sveta zavoda so zadolženi za nadzor zakonitega, transparentnega in racionalnega poslovanja Celec-a. Roka roko umije.

10) Direktorja RIS-a, Celeca (SMC), preko sveta zavoda nadzira nihče drug kot svetnik (SMC) soboške občine Slavinec (in prej Milošević (SD)). Spet člana Jevškove koalicije (SMC, SD). In potem se čudimo, da Celec tako brezbrižno nakazuje javni denar svojemu privatnemu zavodu ROKA.

11) Po Zakonu o integriteti in preprečevanju korupcije ne moreš sam odločati in izvajati nakazila iz javnega zavoda, ker si direktor na privatni zavod, kjer si ustanovitelj – solastnik. To je kršitev zakonskih določil. In to župan Jevšek dobro ve, pa vseeno očitno odobrava (mogoče je tiho, ker je prejemnik javnega denarja tudi njegov strankarski kolega Milošević (SD))

12) Direktor RIS-a, Celec (SMC), ima na svojem domačem naslovu registrirane različne zavode in firme, kjer ima nastavljene slamnate predstavnike teh zavodov (firm), med njimi je tudi kandidatka na listi SMC za svetnico soboške občine.

13) Domnevno bi naj bil pod članki, ki so obarvani s politično temo, ki jih objavlja na svojem spletnem portalu Pomurec.com tudi glavni komentator in brisalec komentarjev, ki mu ne pašejo (beri: ki branijo mene osebno ali druge njegove politične »nasprotnike«). Domnevno bi si naj pri svojih komentarjih dajal tudi pluse (glej spodaj, druga slika). Ko pa se že preveč ljudi obrne proti njemu pa pri članku zaklene za komentiranje (glej tretjo sliko).

Za konec si lahko preberete še naslednji članek:
http://vfokusu.com/…/bo-plenilska-koalicija-sd-smc-tudi-v-p…

Upam, da sem s to objavo odgovoril na nekatera vprašanja, ki sem jih dobival tekom dneva. Zdaj lahko razumete zakaj se dogaja to kar se dogaja. Zdaj lahko razumete zakaj boste na Pomurcu.com našli samo pozitivne članke o delu Jevška in svetniških skupin SMC in SD. Zdaj lahko razumete zakaj boste na tem spletnem portalu videli samo promoviranje SMC in SD (glej spodaj, prva slika. Samoreklama.).

V nedeljo Vas vabim na volitve. Odločite se po lastni vesti za tiste, za katere menite, da res zagovarjajo vaše interese.

✍️7️⃣️?
#ModraListaAntonaŠtihca7 #modronaprej #modraodločitev

Fabian (ni preverjeno)

Vredu in odkrito spisano ampak štihcevi so se prav tako že pokazali v negativni luči.
Letos bom dal priložnost LMŠ, upam da res prinesejo svežino.

In reply to by povezani (ni preverjeno)

Starejše novice