Občani občine Šalovci so za svojega župana ponovno izvolili Iztoka Farteka, ki je na nedeljskih lokalnih volitvah slavil s skoraj 70 odstotki glasov.

Iztok Fartek, ki je bil ponovno izvoljen za župana občine Šalovci, je na lokalnih volitvah v nedeljo prejel 69,15 odstotkov glasov, volilna udeležba v občini Šalovci, pa je bila s 70,19 odstotki med višjimi v Sloveniji.

O vtisih po ponovni zmagi je dejal: »Vtisi so prijetni. Sem zadovoljen, ker so občanke in občani ponovno podprli mene in moje kandidate za občinski svet, to pomeni, da so tudi nekako nagradili naše dosedanje delo in pa načrte, ki jih imam za prihodnje.«

Med cilji izgradnja poslovne cone in ureditev državnih cest

»Mi smo si že pred prejšnjim mandatom zadali vizijo, cilje in pa tiste glavne investicije, ki bodo prinesle dodano vrednost in omogočile nadaljnji razvoj, to je vsekakor razvoj gospodarstva za izgradnjo poslovne cone, potem ureditev državne ceste skozi naselje Šalovci, ureditev infrastrukture s pločniki ...« je spregovoril o načrtih za prihodnost.

»Glede na to, da smo imeli v preteklosti tudi velike finančne težave, smo vse te finančne težave sanirali, občina že dve leti normalno posluje, brez vseh izvršb, hipotek in dražb in nekako tudi za naslednje obdobje smo si zadali jasne cilje, pomeni da posebno skrb namenjamo razvoju gospodarstva,« je dodal.

Govora tudi o novih delovnih mestih in neprofitnih stanovanjih

»Privabili smo že tudi nekaj investitorjev v poslovno cono, kar pomeni, da bo že naslednje leto tudi vsaj 15 do 20 novih delovnih mest,« je še napovedal Fartek.

Spregovoril tudi o dodatnih nalogah: »V tem odboju smo si zadali še dodatne naloge, predvsem kar se tiče stanovanjske politike. Predvsem neprofitna stanovanja za mlade družine in nadaljnja izgradnja cestne infrastrukture, ker vodovodno in kanalizacijsko omrežje smo zgradili

O poteku predvolilne kampanje: »Nekako bi povedal klasično kot vsa prejšnja leta. Se pravi pripravimo letak, kjer napišemo kaj smo uresničili, kar želimo v prihodnje in tudi je prav, da gremo v vsako vas, da predstavimo program.«

V pogovorih tudi z ministrstvom

»Nekatere projekte mogoče nismo v celoti uresničili, posebno vprašanje, problem, je problematika staleža in škoda divjadi. Sicer se z ministrstvom o tem ves čas tudi pogovarjamo in skušamo najti prave rešitve. Tudi v kratkem se bomo z ministrstvom zopet srečali in na tem področju, v katerem je kmetijstvo še najpomembnejša panoga, na Goričkem, v naši občini in v Pomurju in temu področju bomo v prihodnje dajali poseben poudarek,« je še pojasnil za TV Idea.

Za konec še zahvala vsem občanom in občankam: »Moje volivke, moji volivci, predvsem pa vse občanke in vsi občani vejo, da so moja vrata vedno odprta, vedno sem dosegljiv, 24 ur na dan in vsem skupaj se seveda iskreno zahvaljujem,«

Komentarji (16)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
asdasd (nepreverjen)

Iztok Fartek, župan občine Šalovci: Kakšno je vaše zdravstveno stanje ? Samo vprašam !!

Khmmm (nepreverjen)

Ce ze pises nekaj na interneti se vsaj nafci pravilne uporabe presledkov in locil! Neje tak tezko! To se deca v osnovni soli obvladajo!

In reply to by asdasd (nepreverjen)

🤣🤣 (nepreverjen)

Koji k** si ti ka bos anonimen nekoga spitavo za zdravstveno stanje?? Koji faktor mislis ka si ti? Te naj on tebe se malo opita o tvojon psihicnon stanji. Ocitno je fest bogo 🤣🤣

In reply to by asdasd (nepreverjen)

Entar (nepreverjen)

Dejansko edina goricka obcina v keroj kaj migajo pa delajo, tak ka s toga stalisca pohvalno. Celo ce se jih primerja z Petrovsko in Hodosko obcino. Ampak vseeno je skoda, ka nemajo nej trgovine, nej lekarne, nej poste itd. Mogoce bi se mogli posvetiti za zacetek ten preprostin stvaran.

Mmmmmam (nepreverjen)

Ne vem ce se obcina Grad in njihova zupanja s tem strinja.

In reply to by Entar (nepreverjen)

Khmm (nepreverjen)

Ka so tan zadnja 4 leta sploj naredili?

In reply to by Mmmmmam (nepreverjen)

Gost. 77 (nepreverjen)

Petrovski je majster in to največji v državi.

Resan (nepreverjen)

Pomale do njemi zeno pa deco odavali ka drugo nika nej ostalo vec :)

In reply to by Gost. 77 (nepreverjen)

🤣🤣 (nepreverjen)

Deca so nej njegova, so cerkvena 🤣🤣

In reply to by Resan (nepreverjen)

Halo, Debeli F. (nepreverjen)

Ka to tebe briga? Tvojo zdravstveno stanje pa je etakšno,
ka ti pomoči več nega, budalo smečeno!

Gees (nepreverjen)

Vej pa ce ga muci edino divjad, ima na sobotainfo sliko ter ime junakov steri sicajo gamse easy, kak pa te ne bi velkih prascicov pa kopitarov trufili,?

vrag od vraga (nepreverjen)

Sedaj je že več lovcev kakor pa divjadi. Če bi lovci bolj izvajali svoje poslanstvo, to je skrb za živali in jih krmili na svojih krmnih njivah, divjad ne bi delala škode na ostalih površinah. A njim je samo užitek odstrel in trofeja na steni in obisk gostilne.

In reply to by Gees (nepreverjen)

Heeh (nepreverjen)

Celo v Salovcaj. Tan pri Rudiji je meka za pijane lovce. Tak prle vidis pijanoga lovca kak stecas srno :) Nvn zakoj nejdejo inspekcije/policija pred Rudija pa davlejo alkoteste lovcan. Ker orozje in alkohol… Khmm khmm 😫

In reply to by vrag od vraga (nepreverjen)

Bodimorealni (nepreverjen)

Bodimo realni, tan je vecina njiv posajenih zato ka dobijo subvencije. Tistin kerin pa se resan ide za pridelek pa majo ze itak elektricnoga pastira, za keroga itak obstajajo obcinske + drzavne subvencije. To ka pa divjad naredi “skodo” pa njin je itak samo se dodaten plus, ker te dobijo se za to odskodnino. Win, win v vsakon primeri.

In reply to by vrag od vraga (nepreverjen)

Aja? (nepreverjen)

Prosin za link do razpisa ge se da dobiti državne ali občinske subvencije - novica je o šalovski občini, tak ka lejko začava z razpison od tej občine.
Što da dodatno odškodnino za škodo ka jo povzroči divjad? Lovci, država, občina, zavarovalnica?
Vidin ka je dosta znanja z vaše strani na to temo, san prepričani ka ne gučite neka na pamet, ste nej del gostilniških debat in slovenske favšarije, zato vrvlen v vašo pomoč in koristne informacije.

In reply to by Bodimorealni (nepreverjen)

Heeh (nepreverjen)

Salovce lejko kontakteras direktno za subvencijo. Odskodnino za skodo povzroceno zaradi divjadi pa placa lovska druzina. Tak ka to kotakteras njih. Glede na to ka znas kelko telko pisati, znas tudi verjetno gucati a 🤣

In reply to by Aja? (nepreverjen)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice