Minister za infrastrukturo Jernej Vrtovec je na terenskem obisku infrastrukturnih projektov v Mariboru in Laškem. Dopoldne si je ogledal gradbišče nadgradnje železniške postaje Maribor.

Minister za infrastrukturo Jernej Vrtovec je na terenskem obisku gradbišča nadgradnje železniške postaje Maribor, v vrednosti več kot 55 milijonov evrov, dejal, da vsa dela potekajo v skladu s časovnico. Ob tem pa je objubil, da bo Maribor na področju infrastrukture »deležen posebne pozornosti«, med drugim je v tej luči omenil južno obvoznico. 

»Imamo jasno sliko, kaj želimo, jasno vizijo,« je dejal mariborski župan Saša Arsenovič in izpostavil, da štajerska prestolnica potrebuje tunel pod mestom, ki bo razbremenil mestno jedro. 

Vrtovec je poudaril, da je Letališče Edvarda Rusjana Maribor ena izmed prioritet ministrstva, glede na državne vložke, ob tem pa opozoril, da morajo počakati na odločitve sodišč: »Imamo novo letališče. To je ena izmed prioritet, kar sem v svoje sicer kratkem mandatu že večkrat omenil.« Na poziv za javno zasebno partnerstvo naj bi dobili nekaj odziva, a minister glede tega vprašanja ni bil konkreten. Pogodba z DRI se bo iztekla konec leta.

»Grede na razmere okoli koronavirusa so letališča zadnja, ki bodo odpirala, tako da je to zagotovo dodaten minus za iskanje dolgoročnega partnerja,« je pristavil Arsenovič.

Po besedah ministra za infrastrukturo sprostitev javnega potniškega prometa trenutno še ni mogoča: »Tako kot je bilo težko javni potniški promet ustaviti, verjemite, da se je težko odločiti, kdaj bo najbolj idealen čas, da ga sprostimo. Do sedaj nam gre zelo dobro pri zajezitvi koronavirusa.« 

Ob tem je jasno dodal, da bi prehitro sproščanje določenih ukrepov lahko bilo usodno, zato o sprostitvi javnega potniškega prometa trenutno še ne razmišljajo: »Če naredimo eno napačno odločitev, bi bil enomesečni trud zaman.« 

Komentarji (3)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
micikaaa (nepreverjen)

PREHITRA UKINITEV UKREPOV......POSLEDICA BUMERANG, KDO BO ODGOVARJAL ZA VEČ MRTVIH...KATERI POLITIK BO KRIV........ NIHČE, VSI NEDOLŽNI???????

Nepotrebna pre… (nepreverjen)

Se en dokaz, da imajo zeleznice prevec drage, nepotrebne in nesmotrno uporabljene infrastrukture in da so leglo korupcije.

ena huda teta (nepreverjen)

In sedaj bo en ministrant Vrtovec odločal kaj in kako bo z infrastrukturo v Sloveniji? Ojoj, nič dobrega se nam ne piše. Virus je še najmanj, kar nas je doletelo.
Sicer se pa že močno grizejo in razprtije v koaliciji so velike. Tudi pri imenovanju novega šefa Sove se jim je močno zalomilo. JJ pač ne more iz svoje kože. In samo vprašanje čsa je, kdaj bodo to občutili koalicijski partnerji.
Res imajo srečo, da se sedaj vse vrti okrog virusa in Kacina pošljejo v boj, da zavaja ljudi.
V zakulisju pa že močno vre!

Starejše novice