Podjetje Farmtech d.o.o. bo jutri v Industrijski coni v Ljutomeru odprlo novo, tehnološko sodobno in ekološko učinkovito lakirnico.

Nov objekt, namenjen izključno potrebam podjetja, je nastal v manj kot devetih mesecih in se razprostira na skupno 2.077 kvadratnih metrih. Zgrajen je bil po najvišjih evropskih standardih in ni le visoko učinkovit, temveč tudi okolju in delavcem prijazen ter varen.

V podjetju pričakujejo, da se bo z novo lakirnico močno povečala njihova produktivnost, dvignila učinkovitost, izboljšala kakovost, zvišala stopnja avtomatizacije in procesne varnosti, prav tako bo prinesla izboljšave na področju ergonomije in varstva pri delu.

Z zaprtjem obstoječe lakirnice v prvem obratu podjetja Farmtech, ki je bila premajhna in dotrajana, pa bo poskrbljeno še za konkretne izboljšave na področju okoljskih standardov.

Investicija, težka 4,2 milijona evrov

Projekt je bil v celoti financiran iz lastnih virov skupine. 

Tehnični direktor skupine Komptech Christian Oberwinkler pravi: »Podjetje Farmtech kot del skupine Komptech in Hirtenberger s to naložbo ponovno dokazuje svojo dolgoročno strategijo in dosledno vlaga v prihodnost. To je pomembno tako za konkurenčnost – in s tem dodano vrednost – kot tudi nova delovna mesta v regiji.« 

S to naložbo, vredno skoraj 4,2 milijona evrov, podjetje tako sistematično nadaljuje in uresničuje svojo dolgoročno strategijo rasti. 

»Z aktualnim investicijskim programom seveda želimo še okrepiti močan položaj in ugled naših blagovnih znamk na trgu, povečati prihodke in seveda zagotoviti zaposlitev za sodelavce,« še poudarja Oberwinkler.

Letos 80 novih zaposlitev

Z novo lakirnico se bo tudi bistveno povečala zmogljivost, saj bo letna kapaciteta zdaj znašala kar 300.000 kvadratnih metrov pobarvanih delov. Kot pravijo, lahko le na ta način sledijo in zadostijo vse večjemu povpraševanju kupcev po proizvodih Farmtech in Komptech.

Investicija v lakirnico pa je le del obsežnega investicijskega paketa, saj bodo še naprej intenzivno vlagali tudi v posodobitve in izboljšave v obeh obratih v Ljutomeru. 

Letos je podjetje zaposlilo že 80 novih sodelavcev. V obeh obratih v Ljutomeru je tako trenutno več kot 360 zaposlenih.

S spleta

Komentarji (9)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
(nepreverjen)
Hoot (nepreverjen)

80 minimalcev?

hhhhh (nepreverjen)

Prleki, svaka vam čast !!!
Ge je pa soboška Panonija, ka je 300 let kotle za žganico delala?????????????????

Gost 5 (nepreverjen)

Vkradnoli so jo.

In reply to by hhhhh (nepreverjen)

hhhhh (nepreverjen)

Nej so jo fkradnoli, ampak je crknola od tej svinjski kotlof in ovi rdeči obračalnikof!

In reply to by Gost 5 (nepreverjen)

Gost 5 (nepreverjen)

Ne poznaš celotne zgodbe. Koliko strojev in načrtov so pokradli.

In reply to by hhhhh (nepreverjen)

Vinetu (nepreverjen)

Kje pa je soboška občina,rekli so,da so vsa zemljišča v soic prodana. Ni pa nobenega novega objekta.... mislim da sobooška občina premalo dela na iskanju investitorjev,predvsem kvalitetnih podjetij z višjo dodano vrednostjo. Kaj smo v zadnjih letih splohh dobili?

hhhhh (nepreverjen)

Ta na jug gledaj, ge maš Expano, nej na sever v prazno industrijsko cono!

In reply to by Vinetu (nepreverjen)

Austenlady (nepreverjen)

Cytotec Et Img online pharmacy Stendra Avanafil Shipped Ups Cialis Prezzo In Farmacia

Starejše novice