FOTO: mgrt.gov.si
Proizvajalec medicinske opreme in reševalnih vozil se kmalu seli v nove prostore.

Državni sekretar Aleš Cantarutti je pred kratkim obiskal Mursko Soboto, kjer si je ogledal gradbišče novega proizvodno-poslovnega objekta podjetja Medicop d.o.o. V nove prostore bo družba julija selila svojo celotno proizvodnjo. 

Vrednost projekta ocenjujejo na šest milijonov evrov brez DDV (brez zemljišča, KOMP in projektov), pri čemer bo Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo investicijo sofinanciralo v višini 15 odstotkov oziroma do največ 900.000 evrov.

Nov razvojni center

Kot so zapisali na spletni strani Ministrstva za gospodarski razvoj in tehnologijo, v sklopu projekta nastaja nov razvojni center s prototipnimi delavnicami, samo izvedbo pa so zaupali predvsem izvajalcem iz pomurske regije oziroma iz vzhodne Slovenije.

Objekt so menda zasnovali kot kombinacijo poslovnega, proizvodnega in razvojnega dela s skladiščem, pri načrtovanju in gradnji pa so upoštevali trajnostne in okoljske vidike uporabe lesenih materialov, ogrevanja na toplotno črpalko in opcijsko plina. Prav tako so prostori zasnovani kot energetsko učinkoviti, kar naj bi prispevalo k pozitivnemu in prijetnemu delovnemu okolju. 

V podjetju Medicop, ki svoje izdelke že zdaj prodaja v 60 držav po celem svetu, v investiciji vidijo pomemben korak v svojem razvoju podjetja in povečanje konkurenčnosti. Družba sicer trenutno šteje 83 zaposlenih, število sodelavcev pa želijo v naslednjih treh letih povečati na sto.

Spomnimo, da je vlada Medicop pred časom uvrstila v načrt razvojnih programov za 2018-2020. Skupna vrednost državne spodbude je znašala 5,5 milijonov evrov, skoraj tri milijone pa so namenili Pomurju, natančneje podjetjema Ocean Orchids in Dobrovnika in Medicop iz Murske Sobote. 

FOTO: mgrt.gov.si

Komentarji (2)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
visit-pomurje (nepreverjen)

Aha, ta je šlo visit pomurje!

A (nepreverjen)

Fajn da se razvija industrija in ne samo trgovski centri.

Starejše novice