Mateja Hauser bo zapustila direktorski stolček DOSORja, prevzela je področje razvoja v podjetju SeneCura Slovenija.

Kot smo poročali, se je največji zasebni upravitelj domov za starejše v Avstriji SeneCura odločil svoje storitve širiti tudi v Sloveniji, kjer nameravajo graditi mrežo manjših domov za starejše. Eno največjih priložnost vidijo v Domu starejših občanov Radenci, ki se mu v prihodnosti, kot kaže, obeta menjava vodstva, morda pa tudi sanacija zgradbe.

Investicije skupaj težke okoli 25 milijonov evrov

Na današnji javni predstavitvi družbe SeneCura so povedali, da so v Sloveniji doslej kupili dva doma za starejše, načrtovana pa je tudi gradnja manjših domov. 

Ob radenskem domu si družba s sedežem na Dunaju pri nas lasti tudi Špesov dom Vojnik s 169 posteljami in dializne enote - Centra za nefrologijo in dializo HemoDial s 15 dializnimi mesti. Ob doslej že podeljenih petih koncesijah in v dogovorih z občinami v Sloveniji načrtujejo še gradnjo manjših domov v Pivki, Loški dolini, Žireh, Železnikih in Komendi, s skupno zmogljivostjo okrog 300 novih mest. Skupna ocenjena vrednost investicije v pet novogradenj je 25 milijonov evrov.

Za nakup so se odločili zato, ker želijo oskrbo SeneCura ponuditi več ljudem v Sloveniji, je povedal predsednik uprave SeneCura Anton Kellner in dodal, da vodstvo obeh enot v Vojniku ostaja enako.

Ob tem pojasnjuje, da bodo SeneCura standarde in programe oskrbe prilagajali, pri čemer bodo sledili predpisanim nacionalnim normativom.

Napovedali so tudi novogradnje, za katere ima družba že pridobljene koncesije in je v dogovarjanju z lokalnimi skupnostmi v Pivki, Loški dolini, Železnikih, Žireh in Komendi, kjer so še v fazi pridobivanja ustreznih potrebnih dovoljenj. Po besedah Franca Imperla, svetovalca SeneCura v Sloveniji upajo, da bodo gradbena dela lahko pri večini načrtovanih investicij stekla v skladu z načrtovanimi roki ali nekajmesečnimi zamiki. 

V posameznem domu je predvideno število mest od 56 do 75 stanovalcev, skupaj v petih do 300 novih mest. Ocenjena vrednost investicije posameznega doma je od 4,5 do 6,0 milijonov evrov (izgradnja, oprema, okolica), skupno torej okoli 25 milijonov evrov.

Dolgoletna direktorica doma se poslavlja, možna tudi sanacija stavbe

Radenskemu domu za starejše občane se medtem obetajo spremembe v vodstvu, razkriva regionalna direktorica SeneCura Sanda M. Gavranovič:

»V Radencih imamo v načrtu poiskati novega direktorja ali direktorico, ki bo uspešno vodil dom tudi v prihodnje, saj je dosedanja dolgoletna direktorica doma DOSOR Mateja Hauser prevzela področje razvoja v podjetju SeneCura Slovenija.« 

Dom v Radencih so sredi poletja 2019 kupili na dražbi, na kateri je bil v odkup ponujen občinski lastniški delež v višini 50 odstotkov. Drugi 50-odstotni lastniški delež pa je bil odkupljen od Hete. Ob tem je podjetje SeneCura prevzelo tudi stare dolgove doma, torej kredite in druge finančne obveznosti.

»Zavedamo se občutljivosti oskrbe, zato veliko pozornosti namenjamo kakovosti storitev in komunikaciji z našimi stanovalci, njihovimi bližnjimi, z zaposlenimi in lokalnimi skupnostmi, s fokusom na kakovostnem vsakodnevnem življenju posameznika v naši oskrbi.« je še pojasnila Gavranovićeva in dodala, da so po nakupu v času integracije obeh domov v SeneCura skupino namenili predvsem spoznavanju procesov dela in pogledu prilagoditev na SeneCura standarde, ki morajo biti usklajeni z nacionalnimi.

V kratkem v Radencih sicer pričakujejo nakup nekaj nove opreme za kakovostnejšo oskrbo stanovalcev in proučujejo možnost sanacije zgradbe, so še povedali. S svojo strokovno ekipo in dobavitelji so medtem zadovoljni in ne načrtujejo večjih sprememb, za sodelavce pa bodo izvajali interna izobraževanja v okviru SeneCura akademije.

S spleta

Komentarji (5)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Micka. (nepreverjen)

Slovenci smo najbolj zabiti narod. Hlapci ostanemo za vedno.

? (nepreverjen)

Čas bo pokazal svoje!

Twklop (nepreverjen)

Malo se pocakajmo, da vse prodamo, potem pa jokerja na mizo. Vse bomo nacionalizirali.

ffran

Vse bomo nacionalizirali.
In potem bo spet prišel preobrat in bomo vse vključno z obrestmi vračali, kot se je pričelo leta 1992 in še ni končano, še tistim in tisto za kar so neupravičeni.

In reply to by Twklop (nepreverjen)

Fainšček Ekolog (nepreverjen)

kaj si ti vedno tak fuknjeni
ali samo v sredo, četrtek petek soboto, nedeljo,ponedeljek , torek

In reply to by ffran

Starejše novice