Ob začetku lanskega leta je Slovenija štela 2.066.880 prebivalcev, od tega je bilo 50,3 odstotka žensk. Danes je njihov dan in ob tej priložnosti družba načenja širše razprave o njihovem položaju v izobraževanju, znanosti in poslovnem svetu.

Enakost žensk in moških je namreč med izrazitejšimi pokazatelji stopnje demokratičnosti družbe. Tako v evropskem kot v svetovnem merilu se Slovenija na tem področju uvršča med bolj razvite države. Toda izzivi ostajajo. 

Medtem ko so na področju izobraževanja razmere zgledne, na mestih odločanja še vedno vlada občutno neravnovesje med spoloma. Evropski statistični urad Eurostat ugotavlja, da je v Sloveniji delež žensk na vodstvenih položajih 47-odstoten, v upravah podjetij 28-odstoten, izvršno funkcijo pa ženske opravljajo v le 25 odstotkih.

Zaposlenost žensk in njihova zastopanost na vodilnih položajih se resda povečujeta, vendar se ženske še vedno soočajo tudi z neenakostjo, grožnjami, zlorabami in nadlegovanjem, opozarja Evropska komisija.

Enakost spolov sicer velikokrat zamenjujemo z enakopravnostjo spolov. Slednji izraz je ljudem nekoliko bližji, saj je bil v rabi že v preteklosti in poudarja predvsem pravno enakost žensk in moških. Sodobni koncept enakosti spolov pa medtem vključuje tako formalno (de jure) kot dejansko (de facto) enakost. Zakonsko zagotovljena enakost namreč še ni jamstvo za enakost v vsakdanjem življenju. Pojem enakosti žensk in moških torej vključuje enakopravnost, ni pa omejen zgolj na to. 

Prav tako velja izpostaviti, da pri enakosti spolov ne gre za istost ali podobnost žensk in moških. Kot opozarjajo na Ministrstvu na notranje zadeve, načelo namreč ne temelji na zanikanju, temveč sprejemanju razlik med spoloma ter njihovem enakovrednem vrednotenju.

Kaj pravijo Pomurke na vodilnih položajih?

Ob današnjem dnevu žena smo za komentar zato prosili nekaj vidnejših žensk na vodilnih položajih v Pomurju. Med drugim smo jih vprašali, kako ocenjujejo stanje na področju enako(pravno)sti žensk v družbi oziroma v poslovnem svetu in ali so se na karierni poti tudi same kdaj srečevale z diskriminacijo na osnovi spola.

Tanja Pintarič, samostojna podjetnica iz Gostilne in mini restavracije Rajh, posebnih težav ali hujših izkušenj ne navaja.

»Nikoli nimam občutka, da v tej smeri kaj ne bi bilo v redu,« razlaga vrhunska kuharica in podjetnica, ki je prekmursko kuhinjo pred časom ponesla na Maldive.

Ob tem dodaja, da na svoji poslovni poti nikoli ni bila deležna kakšne posebne diskriminacije:

»Mislim, da je tu vse najprej odvisno od same osebnosti človeka oziroma njegovega gledanja na stvari.«

Podobne izkušnje ima Sabina Gregorinčič, direktorica Zvezde turizma, ki stanje v državi ocenjuje kot zadovoljivo in nima izkušenj z diskriminacijo na osnovi spola. Tudi Mateja Hauser, direktorica Doma starejših občanov Radenci, pravi, da se kot ženska vse življenje počuti enakopravna.

»Menim, da mi je kot ženski omogočen dostop do vseh možnosti in pravic, moja ženska vloga pa določa katere bodo prioritetne in koriščene,« razlaga direktorica Dosorja in dodaja: »Nikoli nisem bila deležna podcenjevalnega odnosa. Bil je vedno spoštljiv ali nevtralen. Se je pa zgodilo, da so bile v krogu 'enakih' name, kot žensko, prenešene operativne funkcije, na primer pisanje zapisnika, operativna organizacija kakšne zadeve, koordinacija, zbiranje podatkov … A sem v tem videla prednost oziroma 'poklon', da ženske omenjene procese obvladamo bolje od moških. Če spoštuješ samega sebe, te zaradi spola, bodisi ženskega bodisi moškega, nihče ne more diskriminirati,« razmišlja Hauserjeva.

FOTO: Mediaspeed

Specifike ženskega vodstva se medtem po njenem mnenju razlikujejo glede na dejavnost in situacijo: 

»Morda je ženska energija manj občutljiva na 'moj in edini prav', si lažje dopusti, da razume tudi 'šibkejše člene v verigi', je bolj odprta za 'intuitivno in nekonvencionalno', bolj demokratična, 'stoji za besedo' oziroma je odgovorna … Ampak vse našteto niso lastnosti žensk samih po sebi, ampak ženske energije. Prav tako niso v vseh primerih samo koristne.« 

Kot zaključuje, moških in žensk ne vidi kot dveh ločenih polov, temveč dva dela skupne celote.

»Rada pa se pošalim z mislijo Voltaira: Bog je ustvaril ženske zato, da bi ukrotil moške.«

Sabina Sobočan, direktorica lendavskega podjetja Varis, medtem opaža, da se morajo ženske še vedno bolj dokazovati kot moški. Sama je menda potrebovala kar nekaj časa, da je pridobila spoštovanje zaposlenih in strank, in ugotavlja, da veliko ljudi ženske še vedno vidi predvsem kot žene in mame, ne kot vodje:

"Potem ko te ljudje spoznajo in vidijo, kako dobro delaš, je vse lažje. Menim, da se situacija izboljšuje, a smo še vedno daleč od idealnega. V Združenju Manager, katere članica sem, menimo, da je neuravnoteženost med spoloma na mestih odločanja ogromna, zato je pomembno poudarjati in izpostavljati, da je dostopnost do vodstvenih pozicij osnovna človekova pravica."

FOTO: Mediaspeed

Po njeni izkušnji mora poslovna ženska velikokrat pokazati več poguma, drznosti in znanja, da je uspešna.

"Najbolj pomembno pa je, da najdemo nek balans med službenimi obveznostmi, kariero, družino in same sabo. Včasih pridejo obdobja, ko ženska daje prednost karieri, spet drugič družini, pomembno je, da si vmes vzamemo čas tudi zase, čeprav se to včasih zdi nemogoče," pojasnjuje direktorica podjetja, ki je leta s svojo uravnoteženo vodstveno strukturo in raznolikostjo zaposlenih leta 2017 osvojilo priznanje Vključi.vse

Na vprašanje, ali žensko vodstvo podjetju predstavlja tudi kakšne posebne prednosti pa odgovarja:

"Ne bi nujno govorila o prednostih ali slabostih različnih spolov na vodilnih položajih. Rezultati hitro pokažejo, kaj je učinkovito ali ne. Sama pri vodenju stavim na kakovost, inovativnost, korektnost in odgovornost. Kot ženska v podjetje morda prinašam več empatije, ampak to ne pomeni, da ne stremim odločno k zastavljenim ciljem. Sem jasna, odločna, direktna, usmerjena v rezultate in zadovoljstvo zaposlenih. Ne maram pa zahrbtnosti in pomanjkanja pripadnosti."

S spleta

Komentarji (11)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
smrkci (nepreverjen)

Ne seritega dan danes je 50,50 ženska moški.

Korobeiniki (nepreverjen)

Niti ne.
Moški imamo večjo stopnjo umrljivosti, samomorov, brezposelnosti, opravljanja težaških del, nadur, etc.
Ampak o tem se ne govori, ker smo "samo" moški in se pričakuje da te neenakosti mirno požremo.

Živel 8. marec...

In reply to by smrkci (nepreverjen)

Pivo pivec (nepreverjen)

Ubogi ženski spol ! Poglej na zavod za zaposlovanje in boš videl kdo ne dobi službe.

tuncika

Ne serite avtorji. KDOR NE SPOŠTUJE DRUG - DRUGEGA, ni vreden omembe. O enakopravnosti in enakosti pa govorijo samo AGENDE pokvarjenega sveta, ki hoče KAOS.

umberto (nepreverjen)

O kakšni enakosti spolov vi to govorite? Ženske in moški ne bodo nikoli enaki. Kar seveda ne pomeni, da so ženske povsod slabše! Na enih področjih so boljši moški, na drugih pa ženske.
Kar je jasno vsem, samo najbolj zagriženim #metoo feministkam ne. One bi enakost (ne enakopravnost!) spolov, želijo enake nagrade recimo v športu, ne opazijo pa ene "malenkosti" - ženske namreč tekmujejo ločeno od moških!
Borijo se za enako zastopanost v politiki, na vodilnih položajih,... Zakaj ne tudi za enako zastopanost spolov tudi v prosveti, gradbeništvu in rudarstvu?

Pa čestitke vsem ženskam ob njihovem dnevu!

Diskriminacije (nepreverjen)

ki so v nasprotju z zakonodajo

czd (nepreverjen)

Še malo pa jim bo začela rasti brada, če si bodo še naprej tako prizadevale, da bi nam bile enake.

Svetlana Maka… (nepreverjen)

daš noge narazen
malo počepneš in evo rezultata
to je ženska posla

Anon2103 (nepreverjen)

Če moški ne zna voditi, je nesposoben. Če ženska ne zna voditi, je to diskriminacija. F. O. s takšimi idiotizmi.

Tujec 2 - pijancek (nepreverjen)

Ali si predstavljaš da bi ženska vodila pri plesu
To pa bi bilo sranje
Baba mora prestopicati tako kot ded hoče

In reply to by Anon2103 (nepreverjen)

gost25 (nepreverjen)

Sama tehnološka podjetja!!!!

Starejše novice