Foto: Bobo
Za mesto predsednika stranke DeSUS so prispele tri kandidature. Te bodo prihodnji teden pregledali organi stranke. O novem predsedniku bodo glasovali junija.

V soboto se je iztekel rok za vložitev kandidatur za funkcijo predsednika, podpredsednika stranke DeSUS in dveh namestnikov članov nadzornega odbora. 

Na stranki so za mesto predsednika prejeli tri kandidature, za manjkajoče mesto podpredsednika pa sedem kandidatur. 

Za mesto predsednika stranke se potegujejo trije kandidati:

  • Ljubo Jasnič iz pokrajinskega odbora Ljubljana in nekdanji sekretar DeSUS-a,
  • Srečko Felix Krope iz podravskega pokrajinskega odbora, ki se je že potegoval za mesto predsednika in
  • Gorazd Žmavc iz pokrajinskega odbora Ptuj-Ormož in nekdanji minister za Slovence v zamejstvu in po svetu.

Na stranko je prispelo tudi sedem kandidatur za mesto podpredsednika stranke DeSUS, ki se je izpraznilo po odstopu bivše podpredsednice Irene Majcen ter devet kandidatur za dve mesti namestnikov članov nadzornega odbora.

Kongres bo potekal junija

Vse kandidature bo najprej naslednji teden pregledala komisija za kadrovska in organizacijska vprašanja, nato pa še izvršni odbor in svet stranke. 

Volilni kongres, ki bo že tretji v letu in pol, bo potekal 19. junija v Ljubljani.

V Pomurju zahtevali 'glavo' poslancev

Pomurski odbor DeSUS je sicer večkrat izrazil nezadovoljstvo z delom poslancev, ki namreč večinoma še naprej podpirajo vladno koalicijo kljub temu, da je stranka formalno v opoziciji. Pred dnevi so v Pomurju tudi sprejeli sklep in pozvali vodstvo stranke, da se poslance izključi iz stranke.

»Delajo po svoje in se sklicujejo na ustavo, ampak kot člane stranke jih zavezuje tudi statut stranke DeSUS, na katere listi so bili izvoljeni v državni zbor,« je kritičen do delovanja Jurše in poslanske skupine DeSUS predsednik pomurskega odbora Janez Kardoš. Nezadovoljstvo na lokalnem nivoju je vodilo tudi do odstopa celotnega radenskega odbora stranke, ki ga je vodil Drago Kocbek.

V Pomurju se sicer do kandidatov za predsednika še niso opredelili, Anton Balažek pa ostaja na mestu podpredsednika stranke.

S spleta

Komentarji (6)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Nikoli več DeSUS (nepreverjen)

Izdajo volilcev, sedaj pet pred dvanajsto, hočejo opravičiti z izključitvijo največje in najbolj sprevržene nesnage, ki je kdajkoli hodila po Prleški zemlji????
Prepozno! Prepozno! Prepozno!
On si je svoje nagrabil, vlekel bo zelo lepo penzijo . . .
Ampak saj je vseeno, ljudje imajo zelo kratek spomin.

Gasilec Samo👨‍🚒 (nepreverjen)

Odlično napisano! 👍🏻

In reply to by Nikoli več DeSUS (nepreverjen)

HojSS PRESS (nepreverjen)

Točno tako gospod Kardoš.

Ampak prepozno.

Ta tip je pragmatik in je imel DeSUS zato, da je prišel do odlično plačanih funkcij.

Sedaj je itak vseeno.

Penzija bo odlična in njemu sedaj DeSUS dol visi.

Da ti en stari komunist podpira Janša mora biti velik kup denarja v igri !!!!!

p3p (nepreverjen)

Jurša žal nikoli nii bil kaaj brihten v OŠTO, ko smo skupaj vzgajali teritorialce, ker si vedno zaostaajal z znanjemin si se šlepal in to ti je ostalo tudi zdaj kot poslancu gabiš s mi in res nižje ne gre si res sirumak pri pameti.

Strpnež (nepreverjen)

DESUS si je zapravil renome z Erjavcem sedanji kandidati za predsednika pa ga bojo do kraja pokopali totalni nesposobneži naj kar ostanejo tam kje so .....

jonathann (nepreverjen)

Ge si biu Kardoš pred enin leton? Leto dni smo skoraj cuj gledali kak je tvoja stranka držala vrečo Janši pa celoj diviziji lopovov kera zdaj z njegovin blagoslovon hara po Sloveniji. Zdaj pa ste vsi najbole pametni! Srčno upam ka ta vaša gnila stranka dokončno propadne in več nigdar nišče nede čuo za vas. Sran vas bilo vse po vrsti.

Starejše novice