V Jakijevi dvorani Zavarovalnice Triglav so danes že 22-ič zapored podelili priznanja za inovacije Pomurske gospodarske zbornice.

Priznanje predstavlja najvišje priznanje inovativnim dosežkom pomurskih podjetij in njenih inovatorjev in s tem promocijo inovativnosti v Pomurju in širše.

Kot je pojasnil Robert Grah, predsednik Pomurske gospodarske zbornice, ima ta nagrada zelo veliko vrednost. Podeljujejo jo že dvaindvajsetič zapored, predvsem zato, ker spodbujajo inovativnost znotraj naše regije.

Podjetja, ki imajo inovativne produkte potem tudi uspešna na trgu: »To je tista vrednost teh inovacij, to je gospodarska korist inovacij na trgu in tudi inovacije ter novi produkti nam odpirajo nove trge in smo lahko z njimi prisotni tudi po celem svetu.«

Na letošnji razpis je v razpisanem roku prispelo sedem vlog, ki jih je strokovna komisija pod vodstvom Danijela Copota, Saše Štraus in Tine Horvat v skladu z veljavnim pravilnikom o podeljevanju priznanj inovacijam pregledala in ocenila, ter podelila tri zlata priznanja eno srebrno priznanje, dve bronasti ter eno priznanje za prebojno invencijo.

Vse tri zlate inovacije so bile poslane naprej na nacionalni nivo.

Svečana podelitev priznanj za inovacije je potekala v okviru 29. letne konference Pomurskega društva za kakovost. V okviru konference je bil podeljen tudi Zlati znak kakovosti 2023.

Dobitnik priznanja Pomurskega društva za kakovost je letos podjetje Codex iz Murske Sobote.

Na konferenci so bile podeljene tudi nagrade ŠPIC za Naj risbo, Naj spis in Naj Poslovni načrt. Letošnje teme so bile: za vrtce Kakšni bodo računalniki leta 2222?, za osnovne šole Digitalizacija in kakovost življenja leta 2222 in za srednje šole Poslovni načrt. 

Prejemniki nagrad za leto 2023

Zlato priznanje inovatorji:

  • Aleš Kralj Peter Kavčič, podjetje Reflex, za inovacijo Visoko izolativna steklena drsna vrata velikih formatov.
  • Saša Sankovič, Daniel Smodiš, Peter Pečelin in Štefan Žerdin, podjetje Lek, za inovacijo Postopek izolacije Kalijevega Klavulanata brez sušenja kristalov Dipeda Klavulanata.
  • Nuša Pavlinjek Slavinec, Aleš Žekš, Alen Kegl, Vito Žalig in Matjaž Pavlinjek, podjetje ROTO ECO, za inovacijo Povozen (PE) rezervoar Roterra drive.

Srebrno priznanje inovatorji: 

  • Mitja Zrim, Thomas Frumen in Darjan Pintarič, podjetje Arcont, za inovacijo Mobilna Fotovoltaika za modularne bivalne enote.

Bronasto priznanje inovatorji:

  • Leon Žinkovič, Marjan Sladič, podjetje Radgonske gorice, za inovacijo Valjar zelenega medvrstnega prostora.
  • Silvo Hozjan, Niko Rozman, Andrej Sapač, Samira Samardžić, Tjaša Gomboc in Rok Teržan, podjetje Lek, za inovacijo Inovacija vibracijske enote separatorja na pakirni liniji Ulhmann za specifični izdelek.

Prebojna inovacija inovatorji: 

  • Dominik Letnar, Adrian Cvetko in Val Smodiš, Srednja poklicna in tehniška šola Murska Sobota za inovacijo Aplikacija za sestavljanje računalnika v virtualni resničnosti.

Komentarji (1)

Gost#3 (ni preverjeno)

Pa vendar nekaj dogaja tudi v Pomurju. Pohvalno!

Starejše novice