Ministrstvo za okolje, podnebje in energijo obvešča, da se med prazniki cene bencina, dizla in kurilnega olja ne bodo spremenile.

Vlada Republike Slovenije je na 62. redni seji sprejela novelo zakona o odpravi posledic naravnih nesreč. Zakon med drugim določa, da je 14. avgust razglašen kot dan solidarnosti in kot tak dela prost dan.

S tem pa bodo trenutno veljavne cene bencina, dizla in kurilnega olja na bencinskih servisih izven avtocestnega križa in hitrih cest ostale v veljavi do vključno srede, 16. avgusta

Liter bencina trenutno znaša 1,511 evra, liter dizelskega goriva pa 1,558 evra. Za liter kurilnega olja bo treba odšteti 1,130 evra.

Spremenjene cene, ki bodo določene v skladu z uredbo o oblikovanju cen določenih naftnih derivatov, bodo začele veljati šele v četrtek, 17. avgusta, namesto v torek, 15. avgusta. 

Ministrstvo je ob tem še sporočilo, da se cene pogonskih goriv na avtocestnem križu oblikujejo prosto.

Komentarji (3)

Opazovalka (ni preverjeno)

Ite tankat, od cetrtka dele do nas drapnoli 2evra po litri dizla.

Kupicavode (ni preverjeno)

Pogonska goriva, ze nekaj TEDNOV kaplejo na svetovnon trgi. Mi pa vsaka dva tedna placujemo vec! Trenutno je cena na svetovnon trgi enaka tisti, kak je bila kda smo placuvali za 1liter bencina 1,12€. Fer? Posteno? Trenutno placujemo 30€ vec za pun tank goriva. Me veseli ka pomagamo ultra bogatim se bogateti!

Starejše novice