Foto: Bobo
Predsednik vlade Janez Janša je za novega zdravstvenega ministra predlagal direktorja Univerzitetnega kliničnega centra Ljubljana Janeza Poklukarja.

Predsednik vlade Janez Janša je danes v Državni zbor posredoval predlog za kandidata za novega ministra za zdravje, in sicer je kot kandidata predlagal Janeza Poklukarja

Janez Poklukar je zaključil študij medicine na Medicinski fakulteti v Ljubljani in se zaposlil v Splošni bolnišnici Jesenice. V začetku leta 2013 je postal predstojnik oddelka za interno medicino, kjer je bil odgovoren za organizacijsko, strokovno in poslovno vodenje oddelka. Leta 2014 je postal vršilec dolžnosti in pozneje direktor Splošne bolnišnice Jesenice, ki jo je uspešno vodil do julija 2019 in v tem času tudi uspešno zaključil njeno sanacijo. 

Avgusta 2019 je prevzel vodenje Univerzitetnega kliničnega centra v Ljubljani, največjega zdravstvenega zavoda v regiji in državi, kjer se je soočil tako z zahtevnim finančnim položajem bolnišnice, sanacijskimi postopki, kot z izzivi, ki so bili posledica naraščajoče epidemije koronavirusa. 

»Pod njegovim vodstvom so se z dobro organizacijo, sodelovanjem in poznavanjem problematike uspešno soočili z vsemi zahtevnimi pogoji ter uspeli zagotoviti učinkovito zdravljenje in oskrbo bolnikov. V desetih dneh je vodstvu uspelo zaključiti z obnovo prostorov, ki so se sicer obnavljali že 12 let in jih v najkritičnejših trenutkih predati v uporabo,« je Janša zapisal v svoji odločitvi.

Predsednik vlade Janez Janša je v utemeljitvi predloga za kandidaturo še zapisal, da ocenjuje, da je Janez Poklukar primeren kandidat za ministra za zdravje ter Državni zbor zaprosil, da se v skladu s poslovniškimi določili poskrbi za čimprejšnjo izvedbo aktivnosti, potrebnih za imenovanje novega ministra.

S spleta

Komentarji (4)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
preobremenjeni (nepreverjen)

Itak, človik keri đouče kak je zdarvstvo preobremenjeno zaradi nekšoga prehlada, človik keromi razpada sistem v UKC, človik keri podpejra zdravstveno mafijo.... te skoraj boukše ka je čelavi dale minister, itak ma prištinski doktorat.

tuncika

Podpirajo ga vse koalicijske partnerice, tako da ne bo težav z imenovanjem...…….nato pa tirati lobiste v p...mm...

penzioner (nepreverjen)

upam, da se ta minister ne bo ukvarjal podobno kot Gantar, ki se je ukvarjal samo z svojo stranko in PIVČEVO.

2021 (nepreverjen)

Tou je še ena brca vlade v r.t nesposobni KUL.... OPOZICIJI in novemu mandatarju KARLU ERJAVCU.

Starejše novice