Dengrad napoveduje boj proti lokalnim gračkim oblastnikom.

Gradbeno podjetje Dengrad je na Facebooku objavilo zapis, iz katerega je razvidno, da jih jezijo občinski odloki. Dengrad očitno namerava pri Gradu postaviti sodoben poslovni center, a z občino ne najdejo ravno skupnega jezika. 

Odloki, ki občanom grenijo življenje

Denis Rajbar, direktor podjetja Dengrad je namreč v objavi zapisal, da imajo 29 tisoč razlogov za boj proti lokalnim gračkim oblastnikom

»Ko človek načrtuje razvoj svojega podjetja, zaposlenih in konec koncev tudi lastnega kraja, je zadnje na kar računa oportunizem in nesmiselni odloki občinskih oblastnikov. 

Oblastnikov, ki predlagajo in tudi tistih, ki v vsej svoji nevednosti, sprejemajo odloke, s katerimi prebivalcem neke občine grenijo življenje, zavirajo razvoj in navsezadnje prodajajo meglo – tudi v lepih pomladnih dneh,« pravi Rajbar. 

Občino želijo imeti kot spalno naselje

Lanskega septembra, natančneje 29. septembra je občina Grad namreč sprejela Odlok o podlagah za odmero komunalnega prispevka za obstoječo komunalno opremo v občini Grad. 

»V odlok so navedli izhodišča, količnike in osnove za odmero, vse skupaj pa v smeri, da onemogočijo gospodarski in podjetniški razvoj. Občino Grad želijo imeti kot spalno naselje in narekovati mladim, naj si službo poiščejo kje drugje in ne v domačem kraju,« je še v svoji objavi jasen Rajbar.

»Verjetno so odlok kopirali kar s spleta«

Kot Rajbar pojasnjuje v svojem zapisu, občina za nekaj kvadratnih metrov asfalta in vodovodni priključek želi takšno pristojbino, da z višino slednje, v kali zatre samo misel o razvoju in investicijah.

»Verjetno so odlok kopirali kar s spleta, močno dvomim, da so ga pripravile občinske strokovne službe, saj sam odlok nima nobene veze s stroko, še manj pa z realnostjo. 

Močno dvomim, da se je četica svetnikov, ki strumno sledi narekom mame županje, zavedala za kaj so dvignili roke in kaj odlok, sprejet lanskega epidemičnega septembra pomeni za podjetništvo in razvoj podjetniške infrastrukture,« še dodaja Rajbar.

»Z veseljem bomo pričakali jesenske lokalne volitve«

Vendar pa poudarja, da še vedno imajo željo, da v lastnem kraju zgradijo sodoben poslovni center, ki bo nadgradnja obstoječe dejavnosti. Praznemu industrijskemu objektu so namreč že pred leti vdihnili življenje in tudi nezazidanemu območju v soseščini ga bodo. 

»Poravnali bomo znesek komunalnega prispevka, ki so nam ga zaračunali neodgovorni lokalni oblastniki in z veseljem bomo pričakali jesenske lokalne volitve, na katerih bomo podprli ljudi, katerim predstavljajo podjetniški projekti izziv in ne sredstvo za polnjenje občinskega proračuna,« za konec še dodaja Rajbar.

Za pojasnila oziroma odgovore na očitke s strani Dengrada smo se obrnili tudi na občino Grad, a njihovih odgovorov (še) nismo dobili. 

Komentarji (15)

cvcbxx (ni preverjeno)

a to je po sistemu, če si pomemben, ti je vse dovoljeno in si lahko privoščiš. Lokalni oblastnik ne dajte se, če nekaj ni po zakonu, ne sprejemajte plavih kuvert. dovolj je kapitalistov, ki rušijo vse pred seboj.

. (ni preverjeno)

cvcbxx ka pa pijšeš kakšne kuverte Dengrad ščej razvoj občinski veljaki pa tou onemogoučajo z nerazumno viskimu cejnami.

In reply to by cvcbxx (ni preverjeno)

Ztrx (ni preverjeno)

Vsak razvoj nekaj stane. Razen ko si dovolj velik kot Musk ali Boscarol, katerim država subvencionira to in ono, samo da ne pobegnejo.

Tale zidarček je pač mnogo premajhna riba, da bi karkoli spremenil v naši birokratizirani sloveniji

In reply to by . (ni preverjeno)

goričanec2 (ni preverjeno)

Prvo trbej Krajinske park ukinete!

asdasd (ni preverjeno)

Ne bi bilo slabo, saj onemogoča visoko dodano vrednost !

In reply to by goričanec2 (ni preverjeno)

Doktor55 (ni preverjeno)

Saj samo pigledas svetnike in ljudi ki so zaposleni na obcini pa ti je vse jasno

JJJJ1 (ni preverjeno)

Pomali de trbelo stunjati ka do lokalne županske volitve. Tak se zača.

Blabla... (ni preverjeno)

Ka pa širitev firme Nogometni menegment d.o.o.?? Ne more biti neka firma nad občino in zakoni!!

Julka (ni preverjeno)

Pa zdaj imate svobodo,delajte kar hočete,nobeden vas ne bo preganjal!!!

kuntakinte (ni preverjeno)

...Holoub, šteroga ste si goričanci izvolili...de van pouleg vsega zriktau, ka te vidli v Piran...

In reply to by Julka (ni preverjeno)

FRAP (ni preverjeno)

Županja že ve kaj dela, čeprav ima samo eno glavo..

Hrib (ni preverjeno)

Če človek ima denar zakaj ga nebi investiral v domačem kraju. Treba vlagati v razvoj in tehnologijo ne pa vse projekte blokirat,tako kot npr vetrne elektrarne,da se bodo glupi ptiči zaletavali v njih.ADIJO PAMET

Vedno ista zgodba (ni preverjeno)

Občine se v glavnem financirajo iz državnega proračuna. Kar je rahlo zgrešeno. Ker se na eni občinah ne dela nič. Po drugi strani pa jočejo da ni industrije ni razvoja kraja. Župani in politični veljaki so bili in so v prekmurju glavni zaviralci razvoja. Glavno je da se naredi 100m asvalta pred volitvami pobere mastne sejnine in plače pa so zmagali. No niso vse občine v istem košu.

šč (ni preverjeno)

grad nedaj se tej de van se obcino fkradno

Hhhh (ni preverjeno)

Ogromno občin ima župane in županje, ki so, kot " Kralj na Betajnovi". Ali kot lokalni šerifi. Občinska uprava je, kot družinsko podjetje župana ali županje.
Po vzoru državnozborskih volitev je potrebno jeseni počistiti po slovenskih občinah.

Starejše novice