Slika je simbolična.
Urediti želijo ustrezne in varne igralne površine za otroke.

Kot vsako leto bo tudi letos Mestna občina Murska Sobota namenila del sredstev za ureditev otroških igrišč v mestu in krajevnih skupnostih.

Poudarjajo, da želijo urediti ustrezne in varne igralne površine za otroke ter jim omogočiti aktivno preživljanje prostega časa, jih spodbuditi h gibanju in zdravemu načinu življenja. 

Urejanje igrišč se bo začelo že v tem tednu

Kot zagotavljajo na občini bo pogodbeni izvajalec začel s postavitvijo novih igral na otroških igriščih že v tem tednu. Igrišča želijo dokončno urediti čimprej, da bodo spomladi že na voljo za otroško igro in zabavo. 

Kje jih bodo postavili?

Urediti želijo otroška igrala na igriščih na Lendavski, otroško igrišče pri nekdanjem kriznem centru ter igrala na igrišču ob Vrtni ulici.

Vrtiljaki, dvojne gugalnice, plezala

Na igriščih ob Lendavski ulici bodo postavili vrtiljak in dvojno gugalnico.  Za igrišče pri nekdanjem kriznem centru so naročili previsno gugalnico na vzmeti. Na igrišču ob Vrtni ulici pa želijo postaviti novo plezalo ter dvojno gugalnico z dvema sedežema.

Na vseh igriščih bodo posadili tudi nova drevesa, postavili nove klopi ter več košov za odpadke. 

Urejanje mestnih igrišč bo izvajalo podjetje EUROMIX d.o.o., Črniče. Vrednost investicije je v višini 18.291,46 evrov. Dela bodo predvidoma dokončana do konca tega meseca.

Komentarji (1)

oh,joj oh (ni preverjeno)

Kaj pa Razlagova ? Tam so drugačni otroci in manj vredni od tistih na Lendavski ?Nekaj malega polomljenega je bilo .Odpeljali so in zadevo zaključili

Starejše novice