Oviro na fotografiji so že odstranili.
Dogajanje okrog ležečih policajev v Dokležovju na Železniški ulici je zdaj znano že vsem. Vaščan zahteval postavitev hitrostnih ovir, vozniki se mu maščujejo tako, da ob vožnji čeznje trobijo. Skratka, slaba volja na obeh straneh.

Na razmeroma kratki razdalji so tako (bile) postavljene kar tri hitrostne ovire, in sicer dve asfaltni, med njima pa še montažna hitrostna ovira. Kot smo poročali v prvem članku, je policija za Sobotainfo zatrdila, da so postavljene ovire v skladu s pravilnikom.

Občina ovire postavila zaradi zagotavljanja varnosti

Ker gre za za občinsko cesto, je bila postavitev hitrostnih ovir v pristojnosti občine. Tako so za Sobotainfo na občini Beltinci pojasnili, da so hitrostne ovire na Železniški ulici v Dokležovju postavljene z namenom zagotovitve varnosti vsem udeležencem v prometu.

Še posebej zato, ker ob navedeni cesti poteka šolska pot, po kateri vsakodnevno otroci odhajajo v šolo, še dodajajo.

Krajani zahtevali postavitev hitrostnih ovir

Na občini dodajajo, da so se ovire med drugim postavile tudi na zahtevo krajanov, ki živijo ob Železniški ulici.

»Ti krajani so na občino Beltinci posredovali peticijo z zbranimi podpisi o nujnosti postavitve hitrostnih ovir,« pojasnjujejo na občini. 

Po odstranitvi umirjevalnega otoka se je vzpostavila trapezna ploščad na enaki mikrolokaciji omenjene ceste, preko katere poteka tudi prehod kolesarjev čez cestišče. 

Po našrem poročanju montažno oviro odstranili

Zanimivo pa je, da so v petek bile postavljene še vse tri hitrostne ovire, dve asfaltni in ena montažna.

V ponedeljek pa so nam iz občine sporočili, da je bila montažna začasna ovira za umiritev prometa, na podlagi mnenja policije že odstranjena.

Čeprav je ta ista policija trdila, da so vse tri ovire postavljene v skladu s pravilnikom.

Na občini niso prijeli še nobene uradne pritožbe

Na občini sicer dodajajo, da do zdaj na njihov naslov še niso prejeli nobene uradne informacije o kakršnikoli pritožbah. 

»Smo pa seznanjeni z dejstvom, da so krajani o prometni situaciji na tej lokaciji obveščali tudi policijo,« še pravijo.

Dodajajo pa tudi, da je občini Beltinci vedno v ospredju zagotavljanje največje možne prometne varnosti. Če so izražene posebne želje krajanov, ki so skladne s tem, jih občina v največji možni meri skladno z zakonodajo, upošteva.

Komentarji (28)

sm (ni preverjeno)

Pišite rajši kak mo kvalitetno geste gele pa se fajn mele...

zelenegaštajerca (ni preverjeno)

Virag se ti vide tvoja kompetentnost.. v glave pa v bleki samo fuzbal pa korupcija

zelenegaštajerca (ni preverjeno)

Dokležovski štajerec ge si.. ajde ka vidimo
komentarje pa grožnje ajdee ge sii… čakamo te…

Linkoln (ni preverjeno)

Ja,samo rejsan bi trbelo ovaditi toga vascana,za javne groznje. Celo groznje v smeri smrti so bile

zelenegaštajerca (ni preverjeno)

ze smo..

In reply to by Linkoln (ni preverjeno)

HojSS PRESS (ni preverjeno)

Citiram >>> V ponedeljek pa so nam iz občine sporočili, da je bila montažna začasna ovira za umiritev prometa, na podlagi mnenja policije že odstranjena.

Čeprav je ta ista policija trdila, da so vse tri ovire postavljene v skladu s pravilnikom. <<<

Hmmm, mediji ste res čudni !!
Kaj res ničesar ne razumete ali se samo norca delatte ???

Itak, da je lahko nekaj postavljeno v skladu s pravilnikom !!!

Seveda pa lahko nekdo poda MNENJE, da pa mogoče določena ovira pa ni ravno potrebn na tistem mestu, ker so že dve druge !!!!
Gre za MNENJE in ne za SKLADNOST !!!!!!
No, še mimogrede.
Če bi ljudje bili bolj človeški in ne bi vsak gledal samo nase potem takih ovir iin omejitev sploh ne bi rabili !!!!!
Človek bi spoštoval človeka in se tam lepo mirno peljal, ker bi upošteval, da tam še kdo živi in hodi !!!!!

majII (ni preverjeno)

vaščani pijšejo peticije občina pa včasi letij zijdat ležeče policaje! Pogrešamo strokovnost in odločanje na podlagi relevantnih podakov in ne lastnih interesov župana po volitvah jeseni določenih osebkov pa v nagajanju ostale večine! CESTE SO ZA PELATI IN so last vseh ne samo vas ki imate hišo zraven

tihi (ni preverjeno)

Če nemajo pojma, najprej se postavi merilnik hitroste, pa se te dale odloča na podlage statistike oz. , kakšne so hitrosti!!! Nej pa na podlage nekih peticij, kero si vsakše lejko zmisli.....

In reply to by majII (ni preverjeno)

g.bistrica (ni preverjeno)

Zdaj ,de se prlek ali ka je z posranim vő obrno in vsi tisti ,ki so mu enaki .Pač idioti

Spiko (ni preverjeno)

Zdaj se naj prijavi Obcino Beltinci na pristojne institucije ka delajo nelegalne zadeve! Ce so to naredili, se clovek pita ka vse je se tan nelegalnoga, brez dovoljenj. Te projekt je mogo podpisati tudi neksni nadzorni, torej trbej se njega izpostaviti in prijaviti inspekciji! Predpisi obstajajo z razlogon in dokler nedo odgovorni odgovarjali do se delale taksne mučke kak se dogajajo! Torej sto je odgovorni za te projekt? To mamo pravico obcani znati!!!! Se najbokse pa je ka se zadeva pred na oddano Preverjeno!

PRAVNIK V. B. (ni preverjeno)

ŠE ENKRAT IN ZADNJIČ NASLEDNJA POTEZA TOŽBA ODGOVORNIH.
Zelo zaskrbljujoče je če policija trdi, da so ovire postavljene v skladu z pravilnikom NI RES. Naprave za umirjenje prometa (ležeči policaji) določa 74. člen Pravilnika o prometni signalizaciji in prometni opremi na cestah (Uradni list RS, št. 99/15, 46/17, 59/18, 63/19 in 150/21) Prečitajte si ta 74. člen kjer tretji odstavek natančno s skico določa
velikost posameznih elementov naprav je prikazana v preglednici 31. Velikost posameznih elementov montažnih ovir (ležečih policajev) je določena v milimetrih, širina in višina ovire (ležečega policaja) PRIMER: pri prevozni hitrosti 30 km/h mora biti ovira širine 1200 mm in višina 70 mm, pri prevozni hitrosti 50 km/h mora biti ovira širine 600 mm in višina ovire mora biti 30 mm. Pravilnik tudi določa da mora biti najmanj 60 m razdalja med enim in drugim ležečim policajem. EVO TAKŠEN JE PREDPIS, nedopustno pa je da policija tega ne ve še bolj bi to morali poznati občinski uradniki občine Beltinci in ležeči policaji izven teh dimenzij NA CESTI NE SMEJO BITI. Zdaj pa lahko izmerite če so ti ležeči policaji postavljeni v skladu z predpisi. ČE NISO TEH DIMENZIJ lahko iztožite občino za nastalo škodo na vozilih. Pravnik V. B.

Blablablablabl… (ni preverjeno)

Cesto zapreti pa naj se vozijo prek beltinci v Dokležovje.

Tudi kolesar (ni preverjeno)

Ne ven, ale: enoga toga polecaja dati na začejtek vejse s smerij Ižakofce, ka se rejsan tiste, štere se pela, "malo" stave. Od začejtka vejse do krožišča je kelko... dvejstou metrof? Dosta več nej? Skeptečen san, ka be nekak na toj razdalje zaverglo motor, pa leto proute krožišče ka znan, sedendesejt, osendesejt... pa tan pa bremzo? Če se pa pelaš od krožišča vö z vejse... pa znaš, ka je za stoupedesejtmetrof "na pažnje polecaj" sigurno neboš leto? Ne ven, kome trbej trij ovire postavlate? Koga pa na splošno moute, ka se aftoje pelajo mijmo... ja što njeme pa je postavo kučo pre ceste? Tak je, pa čeglij je nej meu možnoste ge indrek. Nedo zdaj promet preusmejrele indrek... prejk njijv?
Pa še neka: če že more biti kakšna ovira pre farme Nemščak... naj tan tüde postavejo na eni in drüjge strane toga polecaja. Tiste otok vesejlo prevažajo po lejve, da idejo v smejre Dokležovja. Tou san vido na gesen dvakrat, pa nej me zdaj, ka je tou slučajno. Bilou be, če be biu sakšne den tan, pa tan stražo osen, desejt vör. Nej... tü pa tan se pelan z biciklenon na toj ceste, pa dvakrat tou videte?
Kak san že ednouk napijso: nan falij disciplijna, odgovornost... smo pa glavne, da se trbej štükate za oslovo senco!

Gost tv črt (ni preverjeno)

Bodo volitve pokazale, adijoVirag

. (ni preverjeno)

Pa mi smo ifnulenceri!

Blablablablabl… (ni preverjeno)

Ne vejo ka bi radi!!!! Podpisali pa nej podpisali, postavili pa odstranili😭😭

zelenegaštajerca (ni preverjeno)

štajerec ge siiii… tuuuu tuuuu

goričansec2 (ni preverjeno)

Što zaoj zahtevo en vaščan ale krajane!?

Blablablablabl… (ni preverjeno)

Tuuu tuuuu mrkno😂

idemo trobit (ni preverjeno)

TUUU TUUU MOTHERFUCKER

Bruka (ni preverjeno)

Levo in desno pločnik, pa van še to trbej. Budale...

realnooo (ni preverjeno)

FEJK CLANEK VSE ZA KLIKE

mart83_slo (ni preverjeno)

Ja, tam so postavili 3 ovire,v Ižakovcih pa nobene in je hitrost vozil grozno hitra, pa gre tudi šolska pot, kjer gredo otroci na avtobus za v šolo , pa nič . Ko sem na to opozoril občino , je bil odgovor da bodo uredili kolesarsko pot. Kako pa to reši preveliko hitrost avtov in se večji problem, tovornjakov? Promet skozi Ižakovce je grozen. Tudi naši otroci si zaslužijo va4no pot v šolo in domov. Ali pač?

Prekmurec.. (ni preverjeno)

Ta krajan, eden in edini, ki je zahteval ležeče ovire, je sosede (nekaj hiš)obiskal s praznim papirjem za podpise in večini je, ko so videli, kako so mu nasedli, je žal, da so dali svoj podpis. Ta krajan se je pred nekaj leti preselil v Dokležovje in več deset let je vedel, da je hiša ob občinski cesti, saj je partnerka iz te vasi. Nikoli do sedaj na tej ulici ni bil problem, saj je ob cesti obojestranski pločnik, kar je redko kje v kakšni vasi. Tudi, ko ni bilo pločnikov, so po tej cesti res hodili otroci v šolo. Že nekaj let po tej cesti, pločnikih ni niti enega otroka, ki bi hodil v šolo. Mnogi, ki komentirate, nimate pojma in ne nasedajte enemu človeku. Prav je, da mu trobijo.

Gost tv črt (ni preverjeno)

Daj, ne bluzi, samo ena družina je pisala peticijo, mogoče so podpise po naredili?

plavožutimarko (ni preverjeno)

štajerca v muro vrčti pa naj plava v međimurje prizadetonja.. kak ga je nej sram ka ga celo prekmurje zaj zna što je pa kak bosaf je

zaj (ni preverjeno)

Porušite vse ležeče policaje in nastavite stacionarne radarje, pa še zaslužili boste!!!

Suzi Quatro (ni preverjeno)

Na žalost na zemli od prekmurca nega vekšega sluzastega bedaka od prekmurca kmetavzarskega smrdlaka hihihihihi.
Prekmurec zabit bi rad meja štajerce za nore ker ve da je meje vreden ka je mešanec med madžari,rusi in šiptarji pa ga to muči saj je križanec še tudi med prašičem in konjem.
Veselo veselo prekmurvi babe vam nabijajo naši romi vsi hihihihihihihihihhi.
Prekmurci z dugimi šurci in kratkimi kurci hihihihihihihihi.

Starejše novice