Prihodnjo nedeljo bodo kristjani praznovali praznik Marijino vnebovzetje. Ob prazniku mnogi romajo h cerkvam, posvečenim Mariji, med drugim tudi k cerkvi v Turnišču in pri Gradu.

V zadnjih dneh je vse več napovednih dogodkov zaradi oteženih pogojev glede organizacije, povezanih z Odlokom o začasni omejitvi zbiranja ljudi zaradi preprečevanja okužb s koronavirusom, in posledično nezmožnosti preverjanja izpolnjevanja PCT pogojev vseh sodelujočih in obiskovalcev, odpovedanih.

Tako je odpovedano tudi dogajanje ob prazniku Marijinega vnebovzetja v dveh občinah.

Odpovedana »Velika maša« v Turnišču

Občina poziva občane, romarje in razstavljalce sejemskih prireditev, da zaradi objektivnih razlogov, povezanih z covidom-19, sejemska prireditev ob slovesnem prazniku »Velika maša« kakor v lanskem letu, tudi letos odpade.

Obveščajo, da v skladu s predpisi ne morejo zagotoviti spoštovanja pogojev ob izvedbi prireditve - kontrole vstopa na prireditveni prostor le udeležncem PCT.

»Velike maše« tudi pri Gradu ne bo

Kot je za Sobotainfo potrdila občina Grad, je zaradi istega razloga, to je nezmožnost zagotavljanja kontrole spoštovanja PCT pogojev, odpovedana tudi tamkajšnja »Velika maša«. 

Ta bi se, kot v občini Turnišče, izvedla v nedeljo, 15. avgusta, v okviru katere bi potekal omenjeni tradicionalni kramarski sejem. 

Ptujska gora bo praznovala

Medtem bo Ptujska gora praznovala praznik Marijinega vnebovzetja.

V soboto, 14. avgusta, se v župniji praznuje god sv. Maksimilijana Kolbeja in predvečer Marijinega praznika. 

V nedeljo, 15. avgusta, vabijo k maši ob 8. uri, ko bo somaševanje na prostem in posvetitev slovenskega naroda Mariji vodil mariborski nadškof metropolit Alojzij Cvikl.  

Komentarji (22)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Yzzzzzzzz (nepreverjen)

PREHLAD NATEG IN PREVARA LAŽI SVINJO RETARDERANO PODKUPLENO POHABLJENO LAŽI DA TI JEBEM MATER U LAŽNIVA USTA!

loooo (nepreverjen)

Daj, vsaj obnašaj se civilizirano ali si balkanc.

In reply to by Yzzzzzzzz (nepreverjen)

ZA sobotainfo (nepreverjen)

KAKO LAHKO DOVOLITE OBJAVO TAKIH KOMENTARJEV, ČE TO DOVOLJUJETE, POMENI DA SE S TAKIM SOVRAŽNIM GOVOROM STRINJATE. Vse poslano na ustrezno ministrstvo, da vas spomni kaj vam je poslanstvo na sobotainfo.

In reply to by Yzzzzzzzz (nepreverjen)

Mura liga 3 (nepreverjen)

Daj ime priime ajdi da te vidimo kdo ma jajca

In reply to by ZA sobotainfo (nepreverjen)

Nikakor ne cenzure (nepreverjen)

Naj izpove svoje misli ...

In reply to by ZA sobotainfo (nepreverjen)

0pll5 (nepreverjen)

Bolane in primitivne misli naj lepo zadrzi zase, ali si naj gre na brezplacno drzavno zdravljenje

In reply to by Nikakor ne cenzure (nepreverjen)

Yzzzzzzz - JAV… (nepreverjen)

JAVI SE MUDONJO TE BOM NAUČIL BONTONA ŠAKOM.

In reply to by Yzzzzzzzz (nepreverjen)

Zzzzff (nepreverjen)

Zacni pri sebi. Ce bo uspeh se javi.

In reply to by Yzzzzzzz - JAV… (nepreverjen)

čudnaooa (nepreverjen)

Ker Agra sejem v G. Radgoni pa zagotovo bo. Saj bo za 5 dni ministrvo za kmetijstvo plačao cca 60 tisoč evrov za najem prostorov.

IQQ3 (nepreverjen)

Kdaj bo Matej Zavec odgovarjal za to ka je oškodoval župnijo Beltinci in škofijo Murska Sobota za več kot 150 000 EUROV? Škodo je naredil celem okolju, zavodu, glasbeni, ljudem... VELIKA SRAMOTA! Vsi, na čelu z Matejem Zavcom molčite o ton in se delate gluhi in slepi! FUUUJJJ!

jajca (nepreverjen)

Ni čudo, da Zavec prodaja vse kar se da prodati! Inštrumente, avtomobile, živali, kletke, jajca začimbe, omake in še pa še... Njegova žena pa se ukvarja še s privat urami! Ka to trbej enemu ravnatelju in eni profesorici?! Izgleda njima je to nujno potrebno-škoda za več kot 150 000 eurov terja svoje!

In reply to by IQQ3 (nepreverjen)

njiva,njiva (nepreverjen)

Zavec si prodal svojo harmoniko, kaj pa kitaro!? Mogoče ti avtomobili idejo boljše od rok!? Ne, ne njiva je zate,peteršilj, bazilika, drobjak... Kaj pa jajca, še jih maš?

In reply to by IQQ3 (nepreverjen)

Gost323 (nepreverjen)

Zakaj vso krivdo valite na kvazi koronavirus? Prireditve odnašajo nesmiselni odloki vlade, deljenje na cepljene/necepljene, virusa ni, poglejte si samo obalo kako poka po šivih, en na drugem, a tu pa ne bi smelo bit prisotnih, ZUNAJ!?

žiži.. (nepreverjen)

Veselica eli varašanka nouč boude ??

Gost1 (nepreverjen)

Ja

In reply to by žiži.. (nepreverjen)

tigermadzarski (nepreverjen)

Vlada je gospodarstvo vničila. SMEji papa ciao ciao! Hvala, Janša, Procentivalšek in Jožek Horvat - pravi biznismeni!

100-100 (nepreverjen)

Fse prireditve se odpovidavlejo samo zaradi neceplenij. Če bi se lipou fsi cejpili, bi več nej meli nikšoga izgovora za zaperanja. Seveda te zdaj anticepilci skočili v lüfte, nej ge se pa nemo cejpo-tou škodi mojomi zdravji. Po drujgon kraji pa je med anticepilci puno drogerašof, pijandur, cigareltinžvekaćov, tabletomanov, požeruhof.skratka vse fele lidi šterin se jebe za fse. Ostala raja pa naseda , zakoj .zatou ka so v straji, ka pa ći majo itak praf. Tak ka je takši seštevek fsega toga ka nas dobesedno jebejo fsi povprejk.

Mura liga 3 (nepreverjen)

Kaksne cepljeni????cepi se ti 10x...imas pogoj pct in fertik....kaj bluzite z temi cepljenji.....a se bojite?koga se bojite ce ste cepljeni?saj ste na varnem?kaj skacete?....ti se jebes san sebe v mozak

In reply to by 100-100 (nepreverjen)

mura liga 2 (nepreverjen)

Skače zaradi toga, ka se dogodki odpoveduvlejo, s ten pa ekonomsko okrevanje. Tau ka je on sam cepljeni pa na prizorišči ne hasni organizatoron.

In reply to by Mura liga 3 (nepreverjen)

Pusaci smo jaci (nepreverjen)

To znas ka je to kaznivo javno blatenje dobrega imena? Ce nemas dokazov, raji ne opleči z jezikom. Zakoj se nešče odloči ka se nede cepo je njegova stvar in pravica, ker si ti podpisal, ka prevzemas odgovornost v primeru komplikacij.. mij eni pa pač nemo.
Zanimivo ka za dosti starejsih se zna ka so po cepivi riknoli.. tudi ce bi se vsi cepili bi bilo krivij tistij 10%ka se iz zdravstvenih razlogov nebi. Mislen eno pa je jasno dale od tvja si šal nej drugače bi resnico drugače videl. Eno stvar je jelincic mel prav... narod je g..... in zato slabo se nam piše vsem...

In reply to by 100-100 (nepreverjen)

pusac kara (nepreverjen)

kero ime se je oblatilo v ton konkretnon primeri? :D

In reply to by Pusaci smo jaci (nepreverjen)

Pusaci smo jaci (nepreverjen)

Dajte si malo zgodovino poglednite ... ite malo v kocevski rog malo pijtajte, ka se je tan dogajalo, pa zakoj se se gnesden nesmi tan na glas od toga gucati... mokre sanje ce mislite,ka de v vojni sto odgovarjal nihce za nic ne dgovarja ponavadi, imena se spremenijo in priimki in vsi veselo zivijo naprej.... dosta srece na tem kolesu srece haha 😁

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice