Aktivnosti Štajerske varde, ki te dni razburjajo javnost, so se odvijale nedaleč stran od Ljutomera.

Včeraj smo poročali o fotografijah in posnetkih oborožene skupine, tako imenovane Štajerske varde, ki so konec tedna zaokrožili na družbenih omrežjih in močno razburkali javnost. 

Njihovo srečanje, ki je minulo soboto potekalo s postrojem in prisego menda predstavlja del načrta dežele Štajerske. Andrej Šiško, sicer predsednik stranke Zedinjena Slovenija in lanskoletni kandidat za predsednika države, je povedal, da ta predstavlja suvereno skupnost svobodnih ljudi, ki potrebuje tudi varnostno obrambno organizacijo za zagotavljanje javnega reda in miru ter varovanje meje.

»Deželo Štajersko branimo pred bilo kom, ki ima karkoli proti nam oziroma skuša omejevati temeljne človekove svoboščine,« je dejal Šiško.

V vrstah varde naj bi bili predvsem posamezniki, ki se ukvarjajo oziroma so še posebej sposobni za »obrambne zadeve«, po grobi oceni pa približno deset odstotkov sile predstavljajo ženske, ki imajo ločeno enoto.

Pozivi k ukrepanju

Podobe zamaskiranih mož, opremljenih s puškami in sekirami, so poskrbele za precejšnjo zaskrbljenost med ljudmi. Kmalu so se pojavili glasni pozivi k ukrepanju oblasti, da bi preprečili nevarnost, ki bi jo lahko predstavljale samovoljno organizirane paravojaške enote.

Andrej Šiško danes zavrača vse očitke in zagotavlja, da ga policija še ni kontaktirala. Kot dodaja, člani naj ne bi ogrožali nikogar, saj puške hranijo na varnem in jih ne nosijo domov.

Po naših informacijah med člani ni Pomurcev, v štajersko vardo se namreč lahko včlanijo le deželani Štajerske ob vpisu v njihovo bukvo. Pogoj za to pa je prebivališče na območju Štajerske – ne glede na poreklo ali državljanstvo.

Okrepili vrste

Dežela Štajerska obstaja že 15 mesecev in člani Štajerske varde so se v manjših skupinah sestajali že prej. Kot pojasnjuje Šiško, je tokrat šlo za prvo večjo prisego, zato so jo tudi ovekovečili na takšen način. 

Prav po včerajšnjih odmevnih razpravah v javnosti pa naj bi v skupini po njegovih besedah zabeležili precejšnje zanimanje za pridružitev in svojim vrstam dodali veliko število novih članov.

Kot smo poročali, je skupina že napovedala vzpostavitev enot tudi v drugih regijah Slovenije v prihodnjih mesecih. 

»V načrtu je ustanovitev še ostalih štirih dežel, torej Kranjske, Koroške, Prekmurja in Primorske. Jasna stvar je potem ustanovitev še štirih deželnih vard in ko bomo imelo vseh pet dežel svoje varde, bomo ustanovili še Zedinjeno slovensko vardo,« napoveduje Šiško.

Zborovali na območju Pomurja

Toda strogo gledano so njihove aktivnosti že dosegle naše kraje.

Ob objavi vsebin na družbenih omrežjih je med ljudmi sprva sicer veljalo prepričanje, da je zborovanje potekalo na območju Pohorja, toda zdaj kaže, da so bila ugibanja povsem zgrešena; aktivnosti, ujete v video posnetku, so se pravzaprav odvijale bliže našim koncem.

Medtem ko natančne lokacije v štajerski vardi niso bili pripravljeni razkriti, smo vendarle uspeli izvedeti, da se je dogodek odvil blizu Ljutomera, na ozemlju dežele Štajerske.

Vsekakor pa bodo, zagotavlja Šiško, v prihodnje poskrbeli, da javnost ne bo izvedla za lokacije zbiranj, razen ob ustanovitvi enot v Prekmurju ter na Kranjskem, Koroškem in Primorskem.

Preberite še

Komentarji (66)

Čarni vrag (ni preverjeno)
Komentar je zaradi velikega števila negativnih odzivov skrit.

Podobe zamaskiranih moških, opremljenih s puškami in sekirami je poskrbela za precejšnjo zaskrbljenost med ljudmi. Kmalu so se tako pojavili glasni pozivi k ukrepanju oblasti, da bi tako preprečili nevarnost, ki bi jo lahko predstavljale samovoljno organizirane paravojaške enote.

Zelo lepo povedano. Tu gre za provokacijo"globoke" države. Pojavili so se novi "belogardisti". Ljudi so prestrašili in sedaj že sami zahtevajo več represije. Očitno je zadeva bila dobro pripravljena, saj so levičarski mediji kot eden in glajhštimani krenili v akcijo. Udbomafija si privošči vedno več.

Trgo (ni preverjeno)

Če je to komentar na gnusno dejanje ki ni vredno da ugleda črnilo lista kje je objavljeno?

In reply to by Čarni vrag (ni preverjeno)

kasparov

Čarni vrag, ka vij janševci nemate lastne glavej s šterof bi mislili?
Ka za vas more vse misliti noriški kraljevič alias general glanzkopf s svojiof plešastof glavouf?
Tou ka si načečko je direktno prepijsano s portalof plešastoga generala glanzkopfa.

In reply to by Čarni vrag (ni preverjeno)

Čarni vrag (ni preverjeno)
Komentar je zaradi velikega števila negativnih odzivov skrit.

Ti imaš zelo slab spomin. Spomni se Jelinčiča. Pri njem so policaji leta 1992 napravili hišno preiskavo in našli pravo orožarno. Na volitvah, ki so sledile je dobil 8 poslancev. Pozneje se je izkazalo, da je bil agent udbe s šifro Padalec. A to dejstvu mu v zblojeni Sloveniji ni niti malo škodovalo. Dvomim, da v nemškem parlamentu sedi kakšen bivši Stasi agent. Če še ne veš Stasi je bilo ime vzhodnonemške udbe. To s temi zamaskiranci se je zgodilo po istem receptu.

In reply to by kasparov

Čarni vrag (ni preverjeno)
Komentar je zaradi velikega števila negativnih odzivov skrit.

No dragi tovariš. Brez noriškega kraljeviča alias general glanzkofta ne bi bilo samostojne Slovenije.

In reply to by kasparov

zgodovina (ni preverjeno)

Ti resnično živiš v noriški pravljici.

In reply to by Čarni vrag (ni preverjeno)

gost321 (ni preverjeno)

smešno je, da je janša v času osamosvojitve bil komunist :)

In reply to by Čarni vrag (ni preverjeno)

Čarni vrag (ni preverjeno)

Janšo so vrgli iz partije, vkateri pa ni imel vodilne pozicije. Imel pa je neke nove ideje, zato so se ga tovariši rešili. Leta 1950 bi ga zaprli na Goli otok.

In reply to by gost321 (ni preverjeno)

kala28

Janša je imel NORE ideje ne nove. Več represije, pa tršo obravnavo itd. Demokratično, res.

In reply to by Čarni vrag (ni preverjeno)

kasparov

Kak ste eni slejpo zaverovani f toga pleśastoga prevaranta.
Kak so se te vragi braz glanckopfa lejko istoga leta kak slovenija osamosvojili črna gora pa makedonija pa češka, slovaśja, litva, latvija, estinija, belorusija, ukraina, azarbajdžan, armenija, gruzija, tadžkistan, kirgizija, moldavija...?

In reply to by Čarni vrag (ni preverjeno)

Čarni vrag (ni preverjeno)

Ne vem kako je bilo v Moldaviji, vem pa da so nad mojo hišo leteli vojni avioni opremljeni z raketami.
Salvo teh raket so izstrelili ob Ledavi. Zadnja je zadela most pri kopališču. Dobro si ga oglej. Na desni strani je ograja popravljena. To je od eksplozije te rakete. Tebe očitno takrat še ni bilo na svetu, ali pa si mamico držal za janko. Zato pišeš take bedarije.

In reply to by kasparov

beli rus (ni preverjeno)

Drži vragec, prekmuje/pomurje je posebej varno "ozemlje" za kučanove tovariše. Lepo pa je ka vseeno kar nekaj folka zna što je ŠIŠKO in ka je LEVI ekstremist in nej nekši Janšev pajdo, kak bi
radi lokalni rdečakri tou tu vküp spravili.
NEJDE - Šiško je rdečkar, šteri šče DRUŽBNO lastnino nazaj, šterome je tovariš Kučani otac i manjka
Janšev pajdo ne bi nikdar mel v prime time na nacionalki 5 minutni intervju, nego bi fajn v pripori mrzlo župo đo. Perse, bi on tako odo pa intervjuje davo, če bi REALNO nevaren bül. Pospravili bi ga tak so KRAMBEREGERA.

In reply to by Čarni vrag (ni preverjeno)

Aligator (ni preverjeno)

Čarni vrag,ti si blesavi!

In reply to by Čarni vrag (ni preverjeno)

Vladoooo (ni preverjeno)

Jes se spaumnen, ka da smo v vojski stali vrsta zbor je to bila nekša formacija. Ka do pa tej malinovci delali, vepa niti eden od njih nej služo v vojski in zdaj se tu neka kurčijo. Znonkar so to večinoma mladci, keri so jezni na cejli svejt in se njin godi krivica, zdaj pa jih pumplejo gor razni 'veljaki'. Dečki to je nej računalniška igrica. Pride specialna enota in vas razturi, ka te leko šli samo domov k mamican jokat, od kerih de kaj ostalo.

Gost 2 (ni preverjeno)

eno so z igricam gor zrasli (tisti majo sekire) ovi pa so bilij v paintball ekipi (tej so si puške zaslužili).

In reply to by Vladoooo (ni preverjeno)

off (ni preverjeno)

Marš doj s Prleške zemle!!!!

gardista 3. ba… (ni preverjeno)

Ah otroci pustite propagando .. nejte se nekse paravojne formacije lepo vas prosin. v 10. minutah vsi legnete v suzaj. Dečki šli bi služet vojni rok pa bi se bar navčile poštovanja pa določenih vrlin. Nej pa ka se tu po šumaj skrivate pa snemate. Vse lepo in prav samo ena je domovina ampak nej na taksi nacin. Za svobodo.

smrkci (ni preverjeno)

To ni maslo tega Šiška tu je nekdo drugi v ozadju,Šiško je samo bleda senca tega.

Čarni vrag (ni preverjeno)

Odgovor je Janša.

In reply to by smrkci (ni preverjeno)

Putin (ni preverjeno)

Koncno ka smo malce enotni kaj se tice varnosti... Kdo pa bo nas varoval od navala migrantov? Pahor, kucko, zidan, bratuskova, sarec, cmerat...? Ovi lejko filozofejrajo saj mi jima placuvlemo varnostnike...

Gost Gost (ni preverjeno)

Raztirati bando. Takoj!

psihič (ni preverjeno)

Lepo toga psihiča Šiškoja na zaprti odd.psihiatrije v Mariboru in da malo pride k sebi potem še malo v zapor. Pa ka vsak drugi državljan z podobnimi težavami je prisilno hospitaliziran, zakoj te ta pajacek ne bi mogo biti...Človek ma očitne psihične težave, dajte mu prosim pomagat.

Komentar:psihič (ni preverjeno)

je edini kateri ostane v spominu, ko berem te pogovore.
Resnični sta 2 dejstvi: vsak državljan s podobnim obnašanjem bi bil preganjan z intervencijo in izvedeniškim mnenjem psihiatra kateri ga niti ne bi pregledal.
ŠIŠKO NEKDO SPODBUJA IN GA TUDI ŠČITI.
V moji resničnosti je podobno. Vendar se tukaj ve, da stoji za mojimi preganjalci sodna oseba, ta naroča kaj se meni sme povedati, kaj napisati. Z instancami me več ne siromašijo, zdaj sem vržena na grmado. Med publiko. Je huje, kot je moč napisati, v ospredju je, da se me morajo bati.
Drugi kateri resnično zbujajo strah, pa se jim ne zgodi ničesar. Sram me je opisovati kaj so delali z mano in v kaj se napeljujejo, da storijo, ko ...

In reply to by psihič (ni preverjeno)

Gosakk (ni preverjeno)

Če je to rešitev za migrante, potem bože moj. Migranti so žrtve demokracije po ameriško. Migranti idejo gor z trebuhom za kruhom. Spomnimo se, ka so naši stari starši, sorodniki tudi v prejšnjem stoletju bili v enakem položaju in so šli v kanado, argentino, nemčijo itd... za boljšim življenjem. Dosti se jih je vrnilo, ko so se na balkanu razmere umirile. Tudi ti migranti se bodo nekoč vrnili v svoje domove, vsaj večina. Je pa tako, plevel je povsod med migranti in ljudmi okoli nas. Človek je le neumno bitje, ki se ga zlahka manipulira.

Putin (ni preverjeno)

Ne primerjaj ti naso kulturo z njihovo... Mi nismo posiljevali, ubijali itd. Mi smo res sli trebuhom ua kruhom, ovi ne grejo zs kruhom...!

In reply to by Gosakk (ni preverjeno)

Gost 2 (ni preverjeno)

resno ti to? Križarske vojne, turški vpadi, pa še se kaj najde, zgodovina je puna vojn kerih razlog je bil ka čimveč lidij prejme neko vero. Sicer pa jes san še vedno mnenja, ka je tau nej islamizacija. vsaki se zna odločiti ka bi rad. Če pa pogledneš tak; kelko lidij je večer za TV pa gleda Bureka, pa kelko žensk ga je šlo gledat. Saj na tv nemaš zadnje čase se vrtijo samo turške nadaljevanke- islamske; še kušnoti se nesmijo :). Gledajo pa tisti, keri so najbole proti realnin "burekon". NAjdejo se dobri pa slabi. Kar se pa tej kvazi vojakov tiče, bi se pa moglo glasiti ministrstvo za obrambo, ker to je žalitev za njih pa vse spakuvati nekan. Škoda ka nega več gologa otoka ka bi jih na delo dal ka nebi bedarij premišlavali.

In reply to by Putin (ni preverjeno)

Tujec 2 - pijancek (ni preverjeno)

čuj ti peder jedan za migrante so ti vrli fantje ta boljši,, Če bi mi imeli redno vojsko tako kot so ti fantje bi jaz mirno spal

In reply to by Gosakk (ni preverjeno)

gostja 426 (ni preverjeno)

Rejsan je, kak praviš, Gosakk. Zadnji stavek se dobro nanaša tüdi na Šiškovo vojsko - motijo jih migranti, te pa se še sami obličejo v burke - zahodnjaška dvoličnost.
Med migranti je stopnja kriminalitete še nizka, glede na okoliščine, v kerih so. je pa normalo, ka je v vsaki drüžbi par procentov ljudi, keri nejso vredi, tak je vsepovsod. No, gda gledan Šiškove, vidin, ka je te procent nege višji ...

In reply to by Gosakk (ni preverjeno)

Putin (ni preverjeno)

Ce je kdo psihic so to: pahor, židan, cmerar, kucko, mesec, sarec, bratuskova, erjavec..! To so psihici kateri delajo proti svojemu narodu, na vrh pa jih se maximalno obdavcijo in pokradejo...

Trgo (ni preverjeno)

No te pa še naštej ove druge keri so za naš narod (BELOGARDISTI) rkc

In reply to by Putin (ni preverjeno)

kolega (ni preverjeno)

Prekmurje republika!

gost121212112 (ni preverjeno)

Z tejmi vampami nedo nikaj dosta napravli

ZA ODCEPITEV (ni preverjeno)

PREKMURJE BI SE ZE MOGLO ODCEPITI LETA 1990 OD ALPSKIH HRVATOV

In reply to by gost121212112 (ni preverjeno)

Kreteni (ni preverjeno)

Ne bi jim škodilo prisilno delo v rudniku urana ali vsaj vsak dan 12 ur garanja v kamnolomu.

Peredajs

Meni se zdi, da ti ljudje nimajo prave smeri, imajo pa "srce", kar je lahko še bolj nevarno. Ali pa tudi ne, mogoče se bodo nekateri zganili in ne samo ustavljali pri + 5 km/h, se slikali s tovarišicami, ravnateljicami, delili nekakšne kvazi zasluge, vzklikali Mesecu, ..... Vsekakor je prišel čas za razmislek.

prekmurje zbudi se (ni preverjeno)

Ne vem zakaj takšno razburjenje, ob paradiranju Šiškove ŠTAJERSKE VARDE, SAJ PODOBNA PARADIRANJA LAHKO ŽE NEKAJ LET GLEDAMO NA BORČEVSKIH PROSLAVAH, KO SKUPINA OBLEČENA V UNIFORME IN OPREMLJENA Z OROŽJEM PRAV TAKO PARADIRA ČEPRAV NI FAŠENEK OZ. PUST. Te partizanske maškare z orožjem ob nepustnem času ne motijo nikogar, ne vem zakaj bi se ob Šiškovih tabornikih toliko razburjali.
Zgleda da so partizanske maškare in šIškovi taborniki , delo istih stricev iz ozadja , da bi Slovence držali še naprej v megli in bi si v miru razdelili še preostalo premoženje- pa upam da se motim.

bruham... (ni preverjeno)

Ah daj no. Resno? Vao..... bravo ti. Globoki komentar, resno globoki. Vsaka čast tebi majster. Ka se grebeš za čin v toj majmunskoj gardi ali ka?

In reply to by prekmurje zbudi se (ni preverjeno)

ksantipa (ni preverjeno)

No, kaj čakate....... ustanovite še gardo noriškega kraljestva, pa smo si bot! (aja, ste že hoteli, pa ni ratalo)
Ob naslednji krizi se bomo tako lahko Slovenci pobili med sabo in "begunci" bodo imeli plac.
Sicer pa, itak se bomo..... bo že sosed soseda, sploh ni treba dveh, treh vojska!

66dominik

ma to so s tekme domov šli, pa so se malo zmejšale :D

Znebite se polžev (ni preverjeno)

Dobri so , verjetno brezposelni in socialni problemi so se zbrali nekje v pizdi materini , bruhanje , bruhanje .

Čarni vrag (ni preverjeno)

To mi je zelo sumljivo. Vsi maskirani razen Šiška s Ferrari kapo.

kasparov

Malo so predebelli ka bi jih resno gemau. Glente, sakšome visij blek prejk pasa, pa cecki se pod majcami dobro vijdijo.
Hahaha, ceckate nindže.

lakalak (ni preverjeno)

Pomankanje služb in izobrazbe vodi v takša dejanja. Ajoj. Mo gratali nova Sirija?

žnj (ni preverjeno)

Ge pa mislin ka je tou nej smejšno. Takšne stvari so resne zadeve. Ka mislite kak de se odzvala tujina? Kak de to vplivalo na turizem? Ka de, če do se turisti zaradi takših izpadov ekstremnih idiotov začnoli obračati drugan? Tou je realnost, hitro se lejko tou zgodi. Ka de te z delovnimi mesti kere prinaša turizem, keri je pri nas sakšo leto v porasti in s tem posledično prinaša večje število delovnih mest in večje prihodke in zaslužke za turistične ponudnike. Ka de, če de se po neti začnola širiti fama ka po Slovenskih šumaj lejčejo oboroženi zamaskiranci? Vpliv se lejko pojavi tudi na ostalo gospodarstvo. Šiško pa njegova banda in vsi tisti keri tou tu gor zagovarjate verjetno na takšne stvari ne mislite. Ge samo ne ven ka naša policija čaka. V sakši normalni državi bi specialci Šiškoja isto sekundo odpelali v zapor, skupaj s tou njegovo bando. Pri nas se pa tej klovn sprehaja kak največji frajer, naklada neumnosti novinaron keri so cejli mastni ka ga lejko snemajo in se dela norca iz države, državnih inštitucij in iz normlanih državljanov. Šef policije in tožilstva bi mogla takoj odstoupiti zaradi neukrepanja.

ZA (ni preverjeno)

Očitno so Štajerske varde komu v napoto .,mene to ne moti in nimam nič proti tem.Bojim se samo kaj bo ta vlada in ta parlament naredo da bo naš narod dobro in varno preživel v RS .Teh se mora narod bati,saj politika je ta ,ki ne gleda za narod ,temveč vsak politik za sebe.

Mirko1 (ni preverjeno)

To so zaj lansirali, da bojo lahko povečali izdatke za nato, da ne bo trunf delal sankcije in nam ne do lifrali gensko spremenjene plastike . s tem nedo kršili koalicijsko pogodbo, ge sose zaveznuli ka nedo več trošili za nato. Zato so jih volili zaj pa kontra.

tomo vinkovič (ni preverjeno)

Počelo je počelo,, Resetirali bodo Slovenijo,,,Skoro če biti sve gotovo ,,,GOTOVO JE GOTOVO uskoro i opet budemo se združevali v neko novo Jugovino kde budu Hrvati i Srbi GLAVNI a ostali budi gamad

black panter

poseren se ge na jugovino,levičare pa migrante

Stric (ni preverjeno)

Koga pa ti zanimaš mravljica nepomembna.

In reply to by black panter

2018je (ni preverjeno)

A nista Lado Bizovičar in Jurij Zrnec ustanovila Žememlje že preden je to bilo kul? Če oba dobita nagrado 500evrov z zastonj prevozom do Suska ali kam že in to javno objavita. Hmmm..

Janez Komunist (ni preverjeno)

Evo novinar je že odkril lokacijo....

https://www.youtube.com/watch?v=hJ-9Abf3JKM

tomo vinkovič (ni preverjeno)

Za migrante pa je ta zadeva dobra stvar,,, Zanimivo ,,kako izgledajo disciplinirano , kot kakšni ameriški marinci

werwerw (ni preverjeno)

Kak prvo; NE ODOBRAVAN nikšoga nasilja. Kak drujgo; ma pa tou dogajanje močen simbolni pomen glede na dogajanje v državi, bogatenja kokainske lublane na račun periferije..., pa vsiljevanje 100-letnice NEPROSTOVOLJNE priključitve NEMATIČNOMI narodi, šteri z nami nema nika, dosta je kranjske nesramnosti, lopovije, arogance.... Tou, ka mamo v politiki je gnoj od gnoja, te pa nej čudo...

Čarni vrag (ni preverjeno)

Nekoč pred več kot 20 leti je tedanji MB župan govoril o načrtu Puščava. Menda naj bi obstajal načrt kako čim bolj uničiti mariborsko gospodarstvo, vodstvo pa naj bi bilo v Ljubljani. Tudi pri nas so zadeve več kot čudne. Tako Mura ni dobila 12 milijonov in je morala v stečaj, Cimos je pa dobo več kak 100 milijonov, pa so ga na konci prodali nekšnim sumljivim Italijanom.

Tujec 2 - pijancek (ni preverjeno)

Lopove pa je postalo strah,,,Bančno luknjo bo treba vrniti

tomo vinkovič (ni preverjeno)

Ma ne

Pantera (ni preverjeno)

Za nas Slovenčeke je najboljša rešitev ka napadnemo Avstijce ali Madžare, pa se še isti dan predamo.

ajzenponer (ni preverjeno)

ali pa Hrvate,,ali pa italijane

In reply to by Pantera (ni preverjeno)

tomo vinkovič (ni preverjeno)

Akrapovič in Boskarol bosta zjebala te levake,,Prenesla bosta firme v Avstrijo in na Hrvaško in naši ljudje se bodo leiko obrisali pod nosom za silne peneze, koja su do sada Akrapovič in Boskarol plačevali v proračun,,
Ja v Sloveniji se pripravlja nova Venezuela,,,Čimprej moram napolniti vojne zaloge ,,najmanj 10 vreč moke 5 vreč fižola in veliko veliko konzerv

Tujec 2 - pijancek (ni preverjeno)

Ma ne

In reply to by tomo vinkovič (ni preverjeno)

edo (ni preverjeno)

kaj pa pivo na to si pozabil

In reply to by tomo vinkovič (ni preverjeno)

Kresnise (ni preverjeno)

Znau san ka de tej POKERMAN napravo sranje kelko ludij išče Pokemane.

Specialna enota (ni preverjeno)

Pravilno,treba jim pokazat tem politikom,da ni igranja z državljanami. Če ne bo reda v državi bo red naredila privat vojska.

bullihunter (ni preverjeno)

Butalci so pozabili oddati svoje zahteve če so že oboroženi... nevem no.. ponavadi v filme pravijo in lejko bi naprimer zahtevali:.. natankajte avto.. v vrečaj naj bo 1 mrd € gotovine.. v Rakičani naj de boing 747 puno natankani.. samoooooo.... :) ej butalci se ne vejo iti... kekeci

jaz nisem vaš (ni preverjeno)

Kavboji in Indijanci, Partizani in Švabe.
Mi smo se to špilali kak deca.
Eni so v glavi kljub letan še vedno deca. Samo zaradi let de jih to neka koštalo.

kepa (ni preverjeno)

Opasna vojskaaaa, u pičku materinu

Starejše novice