Andreju, ki je zbolel za redko boleznijo in izgubil obe nogi, so sodelavci vročili finančno pomoč.

O Andreju Rotarju, očetu dveh otrok iz Turnišča, ki je čez noč postal trajni invalid, brez obeh nog in nekaj prstov na levi roki, smo v našem mediju pisali že maja letos. Gradbeni tehnik, zaposlen v podjetju Carthago, je leta 2018 tako rekoč čez noč zbolel za redko boleznijo, ki se imenuje fulminantna meningokokcemija z multiorgansko odpovedjo.

»Vzrok za to bolezen je okužba z bakterijo meningokok. Kako je do okužbe prišlo se ne ve, prenaša pa se kapljično. Prenašalcev, ki ne zbolijo pa je baje zelo veliko,« nam je pred časom pojasnil Andrej.

Prvi mesec po okužbi je prestal v umetni komi, prišlo je do odpovedi delovanja notranjih organov. Izgubil je veliko mišične mase in utrpel zastoj srca. Ker je imel zelo nizek krvni tlak, okončine niso bile prekrvavljene. Na nogah in na prstih rok se je pojavila gangrena, zaradi česar so morali amputirati obe nogi.

Sledilo je dolgotrajno zdravljenje v UKC Ljubljana in Splošni bolnišnici Murska Sobota ter rehabilitacija v URI Soča. Dodatne terapije, ki niso vključene v zdravstveno zavarovanje, se zdaj nadaljujejo, a predstavljajo veliko finančno breme. Ob tem pa se stroški kopičijo še z vso opremo, ki jo Andrej potrebuje za mobilnost in samostojnost.

K sreči so na pomoč hitro priskočili dobri ljudje. S pomočjo prijateljev je Andrej zbral nekaj denarja za nujen nakup prilagodljivega avtomobila in uredil kolo. Organiziranih je bilo tudi kar nekaj dobrodelnih akcij, v katerih smo Pomurci zbirali denarna sredstva. Z lepo gesto pa so se zdaj izkazali še v podjetju Carthago.

 Pozitivna zgodba o medčloveških odnosih in pomoči sodelavcev

Včeraj so namreč Andreju pred sedežem podjetja v Odrancih vročili finančno pomoč, ki so jo zanj zbrali njegovi sodelavci. To pa niti ni bilo edino dejanje, s katerim so se dotaknili njegovega srca. Kot pravi Andrej, je tudi veliko podjetje lahko pozorno in občutljivo za težave svojih zaposlenih:

»Kljub temu, da mi je 2. 7. 2019 potekla pogodba o zaposlitvi in bi podjetje lahko 'ugotovilo', da me ne potrebuje več, so zame našli primerno delovno mesto. Kot storiš za nekoga, ki mu hočeš dobro.« 

Ob tem poudarja, da se je pri tem osebno angažirala direktorica Sandra Županec z ekipo. Da je namen iskren, pa po njegovih besedah priča tudi dejstvo, da podjetje ni želelo posebne publicitete, zato je javnost o gesti sklenil obvestiti kar sam.

S spleta

Komentarji (12)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
administrator (nepreverjen)

življenje je takoj lepše in lažje če veš da so tudi sodelavci s teboj
Je pa žalostno in kruto da bo država bolj poskrbela za migrante, kot pa za nekoga ki je delal pri nas in je naše gore list

teta od šerifa (nepreverjen)

ta administrator pa vcasih tudi kaj lepega i pametnega napiše

In reply to by administrator (nepreverjen)

Sonce se smeje (nepreverjen)

To pa je lepo slisat...

Mcnajs (nepreverjen)

To je samo eno veliko "delanje lepega navzven" za vse pretekle "grde in izkoriščevalske" poteze podjetja do delavcev, ki jih je bilo ne dolgo nazaj videti v medijih.
Drugače pa vsaka čast delavcem podjetja.

tuncika

To je najbolj plemenita stvar, ki so jo lahko sodelavci in vodstvo lahko namenili sodelavcu in družini sodelavca. Vsa čast vam, kdor koli je bil prisoten ali pomagal.

aaa99 (nepreverjen)

Jes v članki ne vidin ka bi podjetje kaj prispevalo. Pejneze so zbrali zaposleni sami, podjetje se pa zak prek toga šlepa z reklamov. Sramota.

Suli (nepreverjen)

Ka si tij še eden komunajzar ali pa neverni Tomaž, ka neznaš brati ali pa nočeš razumeti, (vse lepo piše v zadjem odstavku) da podjetje ni hotelo nobene publicitete, saj se je sam Andrej hotel zahvalit sodelavcem za prostovoljne prispevke, se je pa tudi zahvalil podjetju, da so mu omogočili nadalno zaposlitev v njihovem kolektivu- vse čestitke vsem, Andreju, sodelavce in firmi Cartago.

In reply to by aaa99 (nepreverjen)

aaa99 (nepreverjen)

Ne seri. Ka so jemi omogočili? Od države do dobili finančno pomoč pri zaposlovanji invalidov. Firma nede nikaj na slabšon. Iz lastnoga žepa so nikaj nej dalij. Zašenki publiciteta je najbauša publiciteta.
Čestitke liden keri so prispevali, ka de Andrej lejko kelko telko samostojno dele žijvo.

Jebeš pa takše podjetje kak je Carthago, kero izkorišča lidij za minimalno plačo. Niti 1 evra so nej prispevali Andreji. Lidje z minimalnimi plačami so si mogli od ust trgati. Firma kera obrača miljone pa se smije, ka je dobila zašenki publiciteto.

In reply to by Suli (nepreverjen)

Truga (nepreverjen)

Suli, ka vas je zajebau, ka je s ten šau v javnost? Ka lejko vidimo ka vaše govnarsko podjetje nej prispevalo niti evra?
Tebi jasno, ka zakon ščiti invalide, ka ga firma nemre tak enostavno odpistiti? Nej so jemi nikaj sami omogočili, ampak je v tau sili zakon.

In reply to by Suli (nepreverjen)

Zhukov (nepreverjen)

Nobeno podjetje ni dolžno zaposliti nikogar po poteku pogodbe za določen čas ne glede na invalidnost ali ne, nekateri nevedneži malo preberite zakone in šele nato pišite gluposti. Solidarnostno pomoč pa je podjetje izplačalo Andreju že po nastanku hude bolezni. Vaša nevoščljivost in pokvarjenost naj ostane doma v Vaših mislih in jih ne trosite naprej po medijih, ker izpadete zelo intelektualno podhranjeni.

Polet (nepreverjen)

Pobudo za zbiranje smo dali sodelavke in sodelavci sami. Podjetje z ga.Županec pa nam je ponudilo logistično pomoč in organizacijo,tako da je vse potekalo pregledno . Andrej je pobudo moral tudi potrditi. Denarna sredstva so pa samo od prispevkov sodelavk in sodelavcev,in smo tako tudi želeli da ostane. V kolikor vem so se pa zanimali za sodelovanje tudi drugi-zunanji dobavitelji,vendar smo pojasnili naj se organizirajo sami. Tudi podjetje je že doniralo in bo pomagalo še naprej. Vsi ,ki pa "živite" daleč od Carthago-ja pa niste pooblaščeni komentirati dogodka in lažnih govoric. Vsem dobro mislečimi ,Hvala za podporo.
Andrej , gremo ponosno naprej .

Truga (nepreverjen)

Najbolši pokazatelj toga kakše podjetje ste, je dejstvo ka lidje rajši idejo inan delat, kak pa za minimalno plačo k van. Ponudite liden spodobno plačo, nej pa ka je izkoriščate.
Pa ne delajte se lepe, ka ste človeka nej odpistili. Odpistili ste ga nej samo zatau, ka bi bijla slaba publiciteta, ka ste odpistili invalida.

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice