Ob vse večji stopnji motorizacije se družba srečuje tudi z vse večjim problemom zapuščenih oziroma odsluženih motornih vozil. Ta problem so zaznali tudi v soboški občini. 

S problemom zapuščenih in odsluženih vozil se soočajo tudi občinski redarji v Mestni občini Murska Sobota, ki vse pogosteje ob nadzoru javnih površin naletijo na odslužena, zapuščena vozila. 

Zapuščeni avtomobili na parkiriščih

V nekaterih primerih gre za neodgovorne lastnike vozil, v večini primerov pa posamezniki ne vedo oziroma ne najdejo pravega naslova za predajo odsluženega vozila v razgradnjo, so zapisali na spletni strani soboške občine.

Leta 2018 je zakon o dajatvah na motorna vozila predvidel dajatev na odjavljena vozila, za katero so zavezani plačila lastniki odjavljenih vozil. Višina dajatve za odjavljeno vozilo znaša najmanj 25 evrov na leto. Obveznost plačila dajatve med drugim preneha, če se vozilo odda v razgradnjo.

Vozilo se odstrani na stroške lastnika

V primeru, ko občinski redar ali policist na javni površini zazna zapuščeno oziroma odsluženo vozilo, nanj namesti odredbo o odstranitvi vozila v roku treh dni. Če lastnik tega ne stori, se vozilo odstrani na stroške lastnika. 

Prav tako se zoper lastnika začne postopek o prekršku, ki se konča z izdajo plačilnega naloga z globo 120 evrov, saj lastnik vozila ni upošteval odredbe pooblaščene uradne osebe. Prav tako je lastnik zapuščenega in odstranjenega vozila zavezan tudi vseh kasnejših stroškov, kot je strošek odvoza, hrambe in razgradnje vozila. 

Vozilo se lahko preda družbi za razgradnjo vozil

Da se lastnik odsluženega vozila izogne nepotrebni kazni in s svojim odsluženim vozilom ne zaseda javnih parkirišč, lahko vozilo preda eni od družb za razgradnjo vozil. S strani družbe AMZS, ki je ena izmed družb na območju soboške občine, kjer se lahko odda odsluženo vozilo, sporočajo naslednje:

Lastnik odsluženo vozilo lahko odpelje na AMZS v Mursko Soboto, kjer lahko vozilo odjavi iz prometa in ga obenem odda v razgradnjo. Stroški za lastnika so 12 evrov. Če vozilo samo odjavi in vozilo še nekaj časa zadrži ter se kasneje odloči za razgradnjo, je strošek 12 evrov ob odjavi vozila iz prometa nato še 12 evrov, ko ga odda v razgradnjo in se dopiše številka potrdila v Matični register vozil in listin (MRVL).

Če stranka sama pripelje vozilo na razgradnjo, nima z razgradnjo nobenega dodatnega stroška. Lahko pa se odvoz vozila uredi tudi preko AMZS-ja.

Komentarji (9)

66oore (ni preverjeno)

Nesposobne obcine, vse kar je v druzbeni lasti ne funkcionora in ni ucinkovito, dajte to v privat roke in bo mesto pocisceno teh vozil v trenutku.

******* (ni preverjeno)

Delno se strinjan, salo je problem ka privatnike nebi to pocistile v skladu s pravili razgradnje in bi pac vozla bila drugje dol postavlena... vis tu nastane problem.

In reply to by 66oore (ni preverjeno)

tez... (ni preverjeno)

brez skrbi da bi, bila bi vsa v razgradnji, mogoce ne v sloveniji, verjtno na madzarskem, ampak jih ne bi bilo vec na parkiriscih v ms.

In reply to by ******* (ni preverjeno)

kanžor

Koliko pa košta državo oziroma davkoplačevalce za parkirana odvzeta vozila ?.Vse povsod so najete površine in hale kjer so po nepotrebnem odvzeti avtomobili in seveda prostor se mora plačevati .Kaj pomaga če odvzamejo avto vreden 1000 € če drugi dan lahko kupiš spet avto za 500 € .

Salovske (ni preverjeno)

There is enough of space in Murska sobota, no need for salting the mind from the position of superiority

tanja flaškon (ni preverjeno)

sem odločno proti zaračunavanju takse za odslužena vozila
Vozilo je moje in nihče mi nima pravice zaračunavat pristojbine za moje vozilo
ki je parkirano v moji garaži

..... (ni preverjeno)

Tanja flaškon pa mi povej što ma odsluženo vozilo v garaži, praf ka se plača taksa še premalo se plača.

In reply to by tanja flaškon (ni preverjeno)

gostja 426 (ni preverjeno)

Lidje "ne vedo oziroma ne najdejo pravega naslova za predajo odsluženega vozila v razgradnjo"? Kakšen izgovor je tou? Bi doubili odgovor, če bi ga iskali, samo izgovarjajo se za lenobo pa neozaveščenost.
Problem je tüdi neozaveščenost stanovalcof blokov, ka lejko policija ukrepa tüdi na zasebnih parkiriščih, pa oglobijo tüj tiste lastnike zapüščenih avtov, če stanovalci tou zahtevajo. Redari pa na splošno dostopnih parkiriščeh, tüj če so privat, npr. pri šoping centraj.
Fsi jamrajo, kak je premalo parkplacof, ali lekar jih je še preveč, če lidje tak avte gor püščajo, pa tou ne mouti skoro nikoga. .
Problem je, ka gnes večina lidi vidi samo sebe, pa ka je liden fseeno za tou, v kakšnon okolje živijo. Nihče ne premišlavle, ka takšen avto onesnažüvle okolje, z njega steče bencin, zavorno olje, motorno olje, fse tou ide v zemljo, pa v vodo.
Kazni bi se morale povečati, za takšne avte pa poseben plac, če lastnik nema pejnes, ka bi ga registrejro. Čakati bi se moglo največ pol leta, te pa razgradnja ali novi lastnik, če je avto še kelko telko ohranjeni. Pa te bi ga nouvi lastnik mogo v roke enoga mejsca registrejrati, pa bi bil red.

ka te briga (ni preverjeno)

to vse kovid kriv. lidje se bojijo avto v drugo občino odpelate ka nebi kazni dobili

Starejše novice