Foto: Miloš Vujinović
Delavci Mode Mi&Lan brez decembrskih plač, odpovedi s ponedeljkom.

Potem ko je sodišče v torek začelo stečajni postopek nad družbo Moda Mi&Lan, so odgovorni zaposleni zjutraj povabili na zbor delavcev.

Na srečanju, ki sta se ga udeležila tudi dosedanji direktor Marko Hozjan in stečajni upravitelj Drago Dubrovski, so izvedeli, da jim plač za december ne bodo izplačali, odpovedi pa bodo začeli vročati v ponedeljek.

Hozjan je za STA potrdil informacijo, da zaposleni niso prejeli decembrskih plač. 

»Decembrske plače smo jim skušali nakazati v petek, na ta dan pa je finančna uprava podjetju zablokirala račun. Na žalost jim prej plač nismo mogli izplačati, ker ni bilo dovolj sredstev na računu,« je dodal. Decembrske plače bodo šle po njegovih besedah v stečajno maso.

Odpovedi bodo prejeli vsi delavci

Dubrovski je dejal, da veliko informacij o stanju v podjetju še nima, ob tem pa napovedal, da bodo odpovedi prejeli vsi delavci. 

»Morda z različnim časovnim zamikom, glede na potrebe, ki jih še ima podjetje. Predvsem pa moramo videti, kako so urejeni podatki za delavce, za njihove terjatve. Takrat bo mogoče bolj natančno planirati, kako in kaj,« je pristavil.

Zdenka Bobovec iz Sindikata tekstilne in usnjarsko-predelovalne industrije Slovenije pri Zvezi svobodnih sindikatov Slovenije je za STA ponovila, da je informacija o stečaju podjetja delavce presenetila, saj je vodstvo zatrjevalo, da stečaja ne bo, in da bodo naredili vse, da bodo plače redno izplačevali.

Pojasnila je, da so bili za minuli petek dogovorjeni za sestanek, na katerem naj bi delavcem povedali, kdaj bodo dobili neizplačane plače, nato pa je direktor zbolel, družba pa šla v stečaj. »Moram povedati, da sem jezna,« je podčrtala.

Za več kot 100.000 evrov terjatev

Hozjan pa je povedal še, da je v podjetju trenutno 98 zaposlenih, in da je dela še za nekaj tednov. 

»Dela bi bilo tudi za več časa, a je zdaj v pristojnosti stečajnega upravitelja, da pove, ali delo nadaljevati, in če, v kolikšni meri. Njegov namen je povečevati stečajno maso, s tem pa možnost, da delavci dobijo plačano, kar jim pripada. A to je vprašanje za stečajnega upravitelja,« je navedel.

Terjatev je po njegovih besedah za več kot 100.000 evrov. To so »zdrave« terjatve, ki jih bo stečajni upravitelj lahko izterjal, je prepričan.

Kaj bo s prostori podjetja, Hozjan ne ve. Kot je ocenil, jih bodo po koncu stečaja najverjetneje prodajali, razen če ima lastnik Joc Pečečnik z njimi drugačne načrte.

Predlog za začetek stečaja je vložila družba. Kot je minuli teden povedal Pečečnik, ki je prek svojega podjetja Elektronček lansko poletje postal 80-odstotni lastnik Mode M&Lan, je bil glavni razlog za to odločitev pomanjkanje kadra. V družbo so vložili skoraj dva milijona evrov.

Komentarji (21)

482910 (ni preverjeno)

Kaj joc še vedno misli ka se na roko kosi? Nakladač preseratorski.

AC Milanese (ni preverjeno)

Ka ti je Joc kriv? Prosim za en normalen in intelektualen argument? Kar se pa tiče njegove izjave. Čisto pravilno je povedo. Kda je na bolniški pol firme te neka ne štima.

In reply to by 482910 (ni preverjeno)

čista resnica (ni preverjeno)

V Avstriji delavce v tem primeru plača Arbeiterkammer prinas se pa naj pod noson obrišejo .
tak je to v naši deželici je že kera stranka predlagala ta zakon ?

In reply to by 482910 (ni preverjeno)

pametni (ni preverjeno)

navodila Kako ukrasti firmo
Pošlješ firmo v stečaj
Tako rekoč se ji odpišejo vse obveznosti
Firmo brez obveznosti kupiš od stečajnega upravitelja nazaj za male pare
od države pa ogromne pare za vsakega novega zaposlenega
ki si ga prej odpustil
ampak to se ne povedati javnosti

In reply to by čista resnica (ni preverjeno)

ajzenponer (ni preverjeno)

a je to možno

In reply to by pametni (ni preverjeno)

- (ni preverjeno)

Tej je komedijant glede na potrebe do davali odpoved. Si na bolniško pa naj direktor pa stečajni dela, Joc pa naj jiva pazi.

- (ni preverjeno)

Dela je še za več kednof, či do se najšli norci ka do delali te pa rejsan. Se de šlo v stečajno maso, či pa kaj dobijo iz tej mase pa je pa loterija.

Murec (ni preverjeno)

Kakšoga dela? :D Ne hecaj se no. Nemajo prebite pare in niti robe za delo nej.

In reply to by - (ni preverjeno)

Sssss (ni preverjeno)

Haha...Pečečnika je stare Prekmurski maček rejdno odpelo scat..

Ms123 (ni preverjeno)

Upam, da so vsi delavci ze zapustli delovna mesta in odsli domov.

Zamasek (ni preverjeno)

Zakaj je Bobovec jezna, če pa povsod govori, da ima vse probleme po podjetjih " poslihtane ".

Rdečeberzijanec (ni preverjeno)

Ta Zdenka Bobovec še nej v penziji. Kjerkoli se pojavi kot sindikalista podjetje gre 100% v DREK. Pa oni sindikalist iz propadle MURE, Jože Türkl ki je postal sekretar tako, da so na volitvah preVARALI (Danilo ŠIPOŠA)...vse do kretena UTROŠE Milana iz Lendave člana Levice, ki je mirno gledal propad pomurskih podjetij (Mura, Nafta, Panonka, Varstroj, Elrad, Gidos, Gradbenik, Primat, ABC Pomurka itd...).

grbanj (ni preverjeno)

Edini sindikaist Danilo Šipoš je vseraj umrl žal

In reply to by Rdečeberzijanec (ni preverjeno)

yea (ni preverjeno)

kelko je bil star?

In reply to by grbanj (ni preverjeno)

pištekotek (ni preverjeno)

Star je bil.

In reply to by yea (ni preverjeno)

Statistik (ni preverjeno)

Ajajaj, zaj te še FURS kriv, da plač ni.... Vsi krivi, vključno z miklaužem in božičkom, samo velecenjeni pametnjakovič Joc je čisti kot solza...

Sobočka (ni preverjeno)

Hvala gospod Joc, da si rešil to sranje! Najlepša ti hvala♥️😘😘😘😘

Lukčev Mesec (ni preverjeno)

Joc je samo podaljšal agonijo podjetja, ki je že davno bilo obsojeno na propad.

FURS pa so tudi lopovi ❗❗❗

Ko je prispel denar za plače FURS blokira račun.

.. (ni preverjeno)

Prvo de šlo njemi za poplačilo pa te delavcon.

In reply to by Lukčev Mesec (ni preverjeno)

.. (ni preverjeno)

Nejjihje prezaposlo, ka bi karte delili v njegovi igralnici? Neje bil navajeni, smo prekmureci drugačni, njegovi odvisneži od iger na srečo, ki jih je sam vzgojil, pridejo v petek pa svetek, če so koline ali krstitke, pa oddelajo svoje.

Mimotres (ni preverjeno)

Delavci so edini, ki so delali, pa ne zase, doma, marvec za placilo, nekje pri sodnisko itd. urejenih zadevah. Zaj pa, ko so oddelali in niso bili placani, ker bla petek blabla, grejo place v stecajno maso? Kaj zaj, bojo edini ljudje, ki so kaj delali v tej firmi, dobili denar vsaj za oddelano delo, al se to nis(m)o vredni vec, ko so vecje ribe poleg? Ker nisem ziher, ce smo res ze tam, ko si upajo to naredit vec kot 5 ljudem naenkrat

Starejše novice