Delavci čakajo na konec agonije v Hotelu Diana, že pred več kot dvema tednoma naj bi odgovorni vložili stečaj. Iz javno dostopnih informacij to še ni razvidno, zato se zna zgoditi, da bodo predlog za stečaj vložili kar delavci sami.

Že pred dnevi smo poročali o tem, da naj bi v Hotelu Diana vladale nevzdržne razmere. Danes so se tako zaposleni v družbi Brede Črnčec, generalne sekretarke Sindikata delavcev gostinstva in turizma Slovenije sestali z vodstvom družbe.

"Na tem sestanku nam je bilo povedano, da je bil že 14. maja vložen predlog za stečaj. Žal dvomim, da lahko tej novici verjamemo, saj na Ajpesu še ni bilo zaznati nobenega oklica stečaja. Ta agonija traja vsekakor predolgo, saj se vleče še iz časa, ko je bila direktorica Olga Belec," nam je povedala Črnčečeva.

Do konca leta 2018 več kot 5500 neizplačanih presežnih ur

Kot pravi, še iz tistih časov izhaja veliko terjatev delavcev, saj niso dobivali redno izplačanega regresa za dopust, prav tako niso bile izplačane jubilejne nagrade in presežne ure, ki jih je bilo konec leta 2018 že več kot 5500. Prav tako ni bil izplačan regres za leto 2019, saj so zaposleni dobili vsega 221 evrov. 

"Z delodajalcem smo se poskuašli dogovoriti, da bo vendarle naredi vse, da bo upošteval zakonska določila, da bo izplačan regres, da bodo izplačane plače, ampak danes vidimo, da iz te moke ni bilo kruha. Sledila je še epidemija in ker delodajalec ni plačeval vseh prispevkov in obveznosti, seveda ti delavci niso bili upravičeni do subvencioranja nadomestila plače za čas čakanja na delo".

Meseca marca je bilo izplačanih 60 evrov akontacije, nekaterim zaposlenim pa je dal delodajalec 200 evrov na roke, ostalo pa naj bi dobili kasneje. Črnčečeva dodaja, da v kolikor pride do stečaja, se bo agonija vendarle končala, saj bodo delavci dobili določena finančna sredstva, a opozarja, da bo to trajalo še vsaj dva meseca.

"V kolikor pa informacija o stečaju ni verodostojna, lahko delavci podajo vlogo za stečaj, ali pa dajo delavci izredne odpovedi delovnega razmerja".

Serec: Prodajne napovedi nakazovale uspešno poslovno leto, zgodila se je epidemija

To, da je celotni zgodbi naposled vendarle prišel konec, je potrdil tudi zdajšnji direktor Boštjan Serec. Ta pravi, da ko je prevzel podjetje, je bila situacija že alarmantna.

"Z dobrim poslovnim načrtom smo želeli sanirati zadavo, vendar ni šlo. K temu je pripomogel tudi novi koronavirus. Meni je v prvi vrsti žal delavcev, saj smo živeli v upanju, da bomo zadevo vendarle uspeli rešiti," pravi Serec, ki dodaja, da čakajo na zaključek lastniškega prevzema družbe Heta Asset Resolution, ki je lastnica stavbe, v kateri deluje Hotel Diana. 

Serec ob tem pravi, da za nakupom še vedno stojijo družbe srbskega poslovneža Miodraga Kostića. Postopkov glede odprtja novega podjetja, ki naj bi delovalo v isti stavbi, kjer je trenutno še Hotel Diana, pa za zdaj še ne more komentirati, saj se posveča reševanju sprotnih zadev. Glede plačevanja na roke, je dejal, da je plačilo s podpisom, ki ga bodo lahko kasneje zagovarjali, "kajti po zakonu lahko 420 evrov plačamo v gotovini".

Za konec pove še, da so prodajne napovedi, ki so nakazovale uspešno poslovno leto, z epidemijo padle v vodo. Med najpomembnejšemi rezervacijami in pogodbami pa je naštel sledeče:

- Za 40.000 evrov samo za dogodke v hotelu v mesecu marcu
- Dogovori za projekt Kmetija v maju za 150.000 evrov
- Nočitve za 600 udeležencev šahovskega prvenstva
- Dva tedna polna zasedenost hotela za Svetovno balonarsko prvenstvo
- Po 2.000 mesečnih nočitev na osnovi skupin in individualnih gostov preko agencij, portalov in drugo.

Komentarji (16)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
12 (nepreverjen)

Korona je pripomogla k slabem rezultatu a vzrok je nekje drugje.Pa zgodba se veje kot jara kaca

Torca (nepreverjen)

Serec direktor?? Je kdo sploh verjel v uspešnost te zgodbe?

kuntakinte (nepreverjen)

... plus zapuščina Olge Belec ... nej dugo nazaj .... državne sekretarke ...

In reply to by Torca (nepreverjen)

Jjsivv (nepreverjen)

Mrcvarjenje.....

ivi (nepreverjen)

Ne bom komenterala ko to storim me takoj blokirate

Bakovčar (nepreverjen)

Bildanje praznega egoja.

2plus2je4 (nepreverjen)

Koncno je nesce meu jajca pa dau tau firmo v stecaj, nej ka si jo potackajo pa samo izcrpavajo.... Saj drujgo serece nej preostalo... Zalostno, oo drujge strane pa pravilno....

Bakovčar (nepreverjen)

Se dajo kakšne karte za koupanje dobiti? Seveda znijžane! Včasik je tou v Bakovcaj bilou čista normalno.

26 (nepreverjen)

Ge san tude v bakovcaj kupuvo.... Strasne ste vij v bakovcaj....

Murof (nepreverjen)

Ta sindikalna se zna dobro promovejrate, zdaj da je vse vrage slo se una slika v rdece majce.... Ka je pa do zdaj delala? Glavno ka cepa 4000 namejsec

sero (nepreverjen)

Kelko de še te kekec lidi nategno? Idi v boxmark za kriznoga meneđera nazaj - LOL!

Lp890 (nepreverjen)
kuntakinte (nepreverjen)

... dobra lokacija za zbirni center migrantof ... soboško mrtvilo ... fajn bi bilou ka bi objavili kelko nočijtev je bilo v zadnjon leti ...

nagicigan (nepreverjen)

zaposleni v Diani pa toga SERECA malo tan v kleti v kmici malo rebra preštite in jajca če ma eno ali dve....vej pa samo vam nekaj obečavle brez veze.

p3p (nepreverjen)

če ne bi delavci tako poslušali sindikat
bi bili na boljšem
Halo

Srčiiiiiii (nepreverjen)

Hahah serec bravo car >sploh lahko derektira z takim hotelom če je pravnomočno obsojen goljufije iz časov kart muravskih toplic😎😎😎🤔🤔🤔🤔🤷‍♂️SLOBODA GOVORA

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice