Biti zaposlen v Hotelu Diana v zadnjih mesecih naj bi predstavljalo pravo nočno moro. Delavci preživljajo pravo agonijo, prisiljeni naj bi bili delati zastonj, na drugi strani pa jih zaradi neplačanih računov mečejo iz stanovanj.

O težavah Hotela Diana smo v preteklih mesecih poročali že večkrat. V zadnjem času pa naj bi situacija postala tako nevzdržna, da so se nekateri zaposleni odločili, da bodo svojo zgodbo delili z javnostjo. 

"Razmere so nevzdržne. Ker obveznosti do države za nazaj niso poravnane, nismo upravičeni do denarja iz interventnega zakona. Ostali smo brez vsakršnega dohodka. Zadnjo plačo smo dobili za mesec januar, za mesec februar pa smo dobili 60 evrov akontacije. To je vse, kar smo dobili v letošnjem letu," nam uvodoma zaupajo zaposleni. 

Izsiljevanje, grožnje in prazne obljube

Toda kljub temu naj bi bili prisiljeni še naprej prihajati na delovno mesto, kjer zadnje mesece delajo zastonj. Zakaj? Kot pravijo sami, naj bi bilo temu tako zaradi izsiljevanja direktorja Boštjana Serca.

"Izsiljuje nas in nam grozi, da moramo priti na delo, saj smo v delovnem razmerju. Ko vprašamo za plačilo, pa dobimo odgovor, da bo denar konec tedna in podobne obljube, ki pa se seveda nikoli ne uresničijo".

Kot pravijo, so na beraški palici, nimajo za položnice, nekateri so tik pred tem, da jih vržejo iz stanovanja zaradi neporavnanih obveznosti. S tem, ko pridejo na delovno mesto sami sebi povzročajo škodo, saj delajo zastonj, ob tem pa imajo še stroške za bencin, malico in podobno.

"Obupani smo. Vse to smo prijavili tudi pristojnim službam, inšpekcijam, toda nihče se ni zganil. Pozabili so na nas. Direktor je obljubil, da nam bo tedensko plačal za delo, ki smo ga opravili. Enkrat smo dobili plačano za teden in to je vse. Enkrat".

Zaposleni: Ob prihodu novega direktorja se je krivulja obrnila navzdol

Situacija se je po njihovih besedah poslabšala s prihodom novega direktorja. V preteklosti so bile vse obveznosti, tudi s kakšno zamudo, vseeno poravnane.

"Dokler je bila direktorica gospa Klepec, smo dobili vse plače, obveščeni smo bili kaj se dogaja s podjetjem in hotelom. Res je, vmes so plače zamujale, ampak smo jih na koncu vendarle dobili. Ko je bila napovedana deložacija, smo dobili nekaj denarja nakazanega že vnaprej, da ne bomo ostali brez vsega. S prihodom zdajšnjega direktorja pa je šlo vse navzdol," se sprašujejo zaposleni.

Rešitev zanje bi lahko predstavljal stečaj, saj bi bile zaostale obveznosti nato poravnane iz jamstvenega sklada. To je tudi razlog, da večina njih še vedno vztraja. A v nedogled ne bo šlo. 

"Zdaj čakamo na stečaj in se lahko nadejamo, da dobimo vsaj nekaj denarja iz jamstvenega sklada. Ljudje nam govorijo, da naj vročimo izredne odpovedi. Lahko bi jih, a to bi pomenilo, da se odpovemo odpravnini, da se odpovemo vsemu in to tudi v primeru stečaja. Dobili bi nadomestilo, če bi šli na zavod, kaj pa ves denar za nazaj? Ni tako enostavno. Povejte nam, je to normalno, da nas nekdo izsiljuje, da moramo delati zastonj, ker smo v delovnem razmerju, on pa svoje obveznosti ne izpolnjuje? Pa kdo je tu nor?," povedo za konec.

Serec: Vsak je tu prostovoljno, podjetje Hotel Diana bo šlo v stečaj

Za komentar situacije in kaj meni o obtožbah, smo poklicali tudi direktorja Boštjana Serca, ki nam je dejal, da trenutno v kavarni svoje delo opravljajo štirje zaposleni, še dva sta na svojem delovnem mestu v kuhinji.

"Zaposlenih imamo okoli 30 delavcev. Jaz v življenju nisem nikogar izsiljeval in niti ne morem nikogar prisiliti, da bi delal. Zadevo poskušamo sanirati. Situacija je slaba, poskušamo se organizirati kolikor se pač lahko. Delamo vse na tem, da bi obdržali čim več delovnih mest," pravi Serec, ki ob tem dodaja, da se bo hotel v mesecu juniju odprl pod novim lastnikom. 

Podjetje Hotel Diana bo šlo v stečaj, predvsem zaradi tega, da se bodo lahko poplačali dolgovi delavcem. "To je bil tudi dogovor z delavci," pravi Serec. 

"Naslednji teden bo novo podjetje in nov lastnik. Pripravljamo zadeve, da bo prišlo do prezaposlitve zaposlenih. Ostro demantiram, da bi kogarkoli silil, da dela zastonj, to je neumnost. Vsak je tu prostovoljno. Zadnja plača je bila februarja. Vsi, so imeli možnost odpovedi, pa so me prosili, da jih zaposlimo  nazaj in smo poskrbeli za razveljavitve odpovedi. V kolikor gre podjetje v stečaj, iz jamstvenega sklada dobijo zadnje tri plače. Jaz žal ne morem pomagati, če ni gostov. Podjetje je bilo ranljivo že od prej, potem je tu še nastopila epidemija. Vse smo delali v skladu z dogovorom z delavci, nič ni šlo mimo njih, vse so se strinjali. Ravno tako je bila s tem seznanjena in se strinjala lastnica Jasna Klepec, saj nič ne delam na lastno pest. Vse delam v dogovoru z njo," pa očitke zavrača direktor Hotela Diana.

Komentarji (70)

Karl Marx (ni preverjeno)

Slovenci smo znani po ton, ka bivši zaporniki, šverceri pa kriminalci lejko daleč prijdejo. Eden je zdaj cilou predsednik vlade. Najprlej je šverco z orožjon, te s Patriami, zdaj pa z maskami pa respiratori. Naśa drüjžba ma rada kriminalce, zavüpa njin najvišja mesta, lejko so predsedniki vlade, direktori Diane, župani Radenec, svetovalci predsednika vlade za finance. Kak so naj lidgej načiši, če pa je premier bivśi pravnomočno obsojeni švercer Patrij. Njegovi kriminalni sodelavci v Avstriji pa na Finskon so še zdaj v zapori, on pa vodi državo. Jebiga, tou je Slovenija.

hklopp (ni preverjeno)

ne pozabi da tudi komedijant z vaskih veselic je dalec prisel, in tudi mesec, ki sploh se ni nic reakno delal v zivljenju in prispeval v proracuna je dalec prisel, da ne govorim od SD in 400 tisoc evrov nakupa za nogometasa. Slovenci so zanini po tem sploh skrajni levi pol, da bi ziveli dobro na racun drugih, da bi bili Venezuela, da ne bi imali za wc papir. Da gojijo kult osebnosti, kot je diktator tito, da se klanjajo nekim bronstim skulpturam, kaksni primitivizem. Bolano do konca. Da placujemo nevladne organizacije, beri in pisi z skoraj milijardo evrov iz proracuna, ki ne ustavrijo nobene dodane vrednosti. Kjer podpiramo kvazi kulturnike, ki to niso in jih trg ne prenasa, niti jih ceni, tistih ta pravih umetnikov in umetnosti pa rinemo v marginalo. Karli Maerxi get a life.

In reply to by Karl Marx (ni preverjeno)

komunistka Olga (ni preverjeno)
Komentar je zaradi velikega števila negativnih odzivov skrit.

Serec je car
Če bi delavci bolj delali in manj sindikat poslušali bi še danes imeli delo

In reply to by hklopp (ni preverjeno)

aaaa... (ni preverjeno)

Se eno vprasanje za Karli-ja in pertijske ovce. Zakaj SD ne podpira predloga o zaprtju trgovin ob nedeljah?
ker hocejo nagajati skrajni Levici in SDS.

In reply to by Karl Marx (ni preverjeno)

lesrtre (ni preverjeno)

Se dobro da v Sloveniji ni vec toliko slovencev, ker potem tudi ostali slovenski drzavljani NE podpirajo nebuloz Marxa. In niso samo slovenci taksni.

In reply to by Karl Marx (ni preverjeno)

laznipostanci (ni preverjeno)

Kdo se je drl kot kura, “Poslance na minimlace” preden je on sam imel 3000 evrov in vec place. Potem pa vse tiho. Naj se delavci na minimlaci sami je...

In reply to by Karl Marx (ni preverjeno)

desničarski lažnivci (ni preverjeno)

Violeta tega ni nikoli rekla! Spodaj si preberite članek kjer se je časopis Reporter za te laži moral opravičiti. ampak desničarji bodo po svojem starem motu 1000 krat ponovljena laž postane resnica lagali še naprej.

https://reporter.si/clanek/slovenija/zahteva-za-objavo-popravka-695520

In reply to by laznipostanci (ni preverjeno)

Ingjomb (ni preverjeno)

haha, krivosodje, to bo držalo in potem svizec vstopi v sindikT.

In reply to by desničarski lažnivci (ni preverjeno)

KATASTROFA TUD… (ni preverjeno)

Marsikaj je možno v tej naši lepi deželi. Dati 3 zaporedne odpovedi delavki in je še kazensko ovaditi, mastno lagati na sodišču, spraviti župnijo v dolg od cca.150 000 eur in za vse to in še več, biti nagrajen s PODPORO in maximalno ZAŠČITO, od koga drugega kot od ŠKOFA štumpfa! NEZASLIŠANO! "VSA ČAST" Mateju Zavcu ( sicer ravnatelju glasbene v Beltincaj) na tako NEČLOVEŠKEMU ravnanju kot tudi njegovemu VELIKEMU PODPORNIKU ŠKOFU! Za nesebično IŽIVLJANJE nad delavko si je Matej Zavec zaslužil SPOMENIK pred glasbeno šolo, da ga ( kot vse ostale) vedno spominja, da na temelju krščanskih vrednot in kulture s svojim poslanstvom dela PROTI človeku! Tudi gospodu škofu ta spomenik bo " v ponos", ker je sam OGROMNO PRISPEVAL k temu NEZASLIŠANEMU IŽIVLJANJU RAVNATELJA MATEJA ZAVCA!

In reply to by Karl Marx (ni preverjeno)

Marcmarx (ni preverjeno)

Predlagam Karl Marxa za direktora Diane, strokovnjak.

In reply to by Karl Marx (ni preverjeno)

Laznivci levicarji (ni preverjeno)

ampak levičarji bodo po svojem starem motu 1000 krat ponovljena laž postane resnica lagali še naprej.

In reply to by Karl Marx (ni preverjeno)

Odv (ni preverjeno)

V primeru, da delavec da izredno odpoved zaradi krivdnih razlogov na strani delodajalca, kar neizplacilo plac ter prispevkov definitivno je, ga pripada odpravnina ter vse ostalo, kar po zakonu mora dobit. Dragi delavci, predlagam, da se o takih zadevah posvetujete z osebami, kredibilnimi za pogovor o situaciji v kateri ste in ne s sosedovim “lujzekon”.

esrtgh (ni preverjeno)

Kaksna je zgodovina tega direktorja? kdo ga je nastavil in zakaj? pa kaj ste vsi na glavo padli in noben vec ne razmislja moralno in logicno. Kdo, da volku cuvat ovce?

vlada2020 (ni preverjeno)

Borut Pahor !!!

In reply to by esrtgh (ni preverjeno)

Gost23232 (ni preverjeno)

Nori so pa delavci ka jih od januara nateguje pa še vedno delajo. Meni če ne dajo plače, naslednji dan več ne delam.

2plus2je4 (ni preverjeno)

Vejpa Serec nema nika s ten tau se of male komandejra, of štajerec, telko ka je serec na papire! Vejpa ta firma je ze eno leto za v stečaj.... Neven ka so Serece obecale ka glavau ta drzi

Amigo (ni preverjeno)

Te pa povej sto je ta stajerec. Me praf zanima.

In reply to by 2plus2je4 (ni preverjeno)

2plus2je4 (ni preverjeno)

Tu je ze 2 lete s cejlof familijof Hotinger se pijse.... Fuj

In reply to by Amigo (ni preverjeno)

Suhe gate na d… (ni preverjeno)

Ta pravi je direktor.što ga glij nastavo na mesto direktora?v sloveniji treba nujno sprejeti zakon keri je bil v kazenskem postopku ali pa v zaporu nemre biti direktor,poslanec,pa vodja uprave pa tak dale.

ifgometer (ni preverjeno)

a zupan je pa lahko? ali tudi ne. in obcinski svetnik.

In reply to by Suhe gate na d… (ni preverjeno)

vlada2020 (ni preverjeno)

In predsednik vlade?

In reply to by Suhe gate na d… (ni preverjeno)

Sanjač23 (ni preverjeno)

Intelektualec nemaš kaj......

ltetruth (ni preverjeno)

Potem je Diana ze v komunizmu in imajo TOZD - Tovaris Oprosti Zastonj Delas.

uki (ni preverjeno)

v tozdih bi direktora že zdavnaj skinili. tan je nej bilo zajebancije s proletarci. tam so za svoje delo prejeli plačilo , v tem turbo kapitalizmu pa so delavci zadnji ki pridejo na svoj račun. če ne štejemo rdečega križa pa karitasa ko čakajo v vrstah.

In reply to by ltetruth (ni preverjeno)

komunistka Olga (ni preverjeno)

Serec je car
Če bi delavci bolj delali in manj sibdikat poslušali bi še danes imeli delo

In reply to by uki (ni preverjeno)

Www (ni preverjeno)

Haha, tovariš zastonj delaš. Skinula jih je udba, danasnja mafija.

In reply to by ltetruth (ni preverjeno)

Lol lol (ni preverjeno)
Komentar je zaradi velikega števila negativnih odzivov skrit.

Karl marx eni so politični zaporniki kere so obsodili takše gnilobe kak si ti, eno so pa krimanalci keri so kradnoli pa lejko še skos delajo ka ščejo tidi zaradi takših gnilob kak si ti, zato ka ste vi komunisti pač govna smrdeča.

bar (ni preverjeno)

Pa tudi predsednik vlade nemre biti (zapornik JJ)

par. (ni preverjeno)

kaj pa Jankovic in njegovi odpisani milijoni. in njegove nedokoncane Stozice, kjer so delavni ljudje delali samomor ker niso dobili placil?

In reply to by bar (ni preverjeno)

vlada2020 (ni preverjeno)

Je što vložo tožbo proti njemu??? So kakšni postopki proti njemu na sodišču? Si ga ti prijavo? Je že obsojeni? Na lopova Jankoviča mislin.

In reply to by par. (ni preverjeno)

Amigo (ni preverjeno)

Premier kriminalec, ministri kriminalci, sekretari kriminalci, direktorji kriminalci...
Kaksen vodja, taksen zgled!

Fdd (ni preverjeno)

Ka ste pa cakali od njega???

živo truplo (ni preverjeno)

Serec de ešče daleč prišo. Nemre pa več biti čistilka v Osnovni šoli, ker, kak znamo, je biu že idnouk obsojeni. Vij se pa fajn talajte na lejve pa desne. Na biciklin ite, kak Truplo Spalding Moelding.

goostt (ni preverjeno)

Podobno kot Tišinski župan, pravnomočni obsojenec, še vedno ostaja župan !?

In reply to by živo truplo (ni preverjeno)

Anaid (ni preverjeno)

Serec je nej nika krijf, dobro nan je sceu samo nebi smeu poslujsate ovoga cigana.... Jes neman kaj pravite prek mjega, pa tude nikdar me je nej sijlo delate ali ka bi me žalo.... Tau bi lagala ce bi pijsala, pa marsi sto lajko tau potrdi...

PRAVA ISTINA (ni preverjeno)

Ka se sekerate zdaj te meli 4 največje spomenike v mestni občini Murska Sobota, kartonaža,pomurka,mura in diana lejko se javite pri župani Jevšeki za skupinski ogled.

AAAAAAAAA (ni preverjeno)

Ka pa ma Jevšek s ten veze.

In reply to by PRAVA ISTINA (ni preverjeno)

Bbw (ni preverjeno)

Ima, ima in to veliko.

In reply to by AAAAAAAAA (ni preverjeno)

vlada2020 (ni preverjeno)

Te pa povej ka ma?

In reply to by Bbw (ni preverjeno)

2plus2je4 (ni preverjeno)

Bojte gvusne ka de diana dale funkcionejrala, samo malo nacek.... Mijslen pod drujgo firmo, bojte brez brige tau je zdaj zlata prijlika.... Pa Serec je doktor za vse vas.... Zmanjsa stevilo delavcov pa fajn pomale dale

robert91

Serec pa v lederfabriki na bolniški,prinas pa direktor tou je majster

Jansa debeluska (ni preverjeno)

Kradnejo lazejo mi boge pa nastradamo,gele janezek ti opica ena

ttttr (ni preverjeno)

Če imaš borčevsko pokojnino in si bil v plenicah med ali po vojni, nisi nič boge, ampak kar elita.

In reply to by Jansa debeluska (ni preverjeno)

Gost23232 (ni preverjeno)

v prekmurji bi radi promocijo turizma, pa niti hotelov nemamo.

Bof (ni preverjeno)

Zdaj me zanijma či de ti Velenjcan ob strani stau Boštjan, ka te je ze od oktobra vlejko za naus, ka ste se izpostavlale zatau ka so se une fajn mele..... Nej un nej njegova hcerka pa nej njegova zena nemajo pojma od gostinstva in turizma, velke place so dobijvale tau je vse pa sebi zepe punile, pa iz nas delafcov so se smijale pa nan komandejrale

tovarišica Zdenka (ni preverjeno)

samo pokončno tovariš

In reply to by Bof (ni preverjeno)

Friedrich Engels (ni preverjeno)

No, najlepša reklama Pomurja. Spet se bo veliko govorilo o Pomurju v medijih, mogoče pritegnemo kakšen turistični vavčer več.

Tovarisica milena (ni preverjeno)

Pokoncno tovaris serec

Poratis (ni preverjeno)

Tovariš zastonj delaš. Postani nevladnik tam je denar.

In reply to by Tovarisica milena (ni preverjeno)

Tovarisica Majda (ni preverjeno)

Drzi se direktor

Sodelavci ex (ni preverjeno)

Rejsi se ovih B. S. samo dobro ti scejmo.... Tij se ok....

informiran (ni preverjeno)

JJ bo rešil Diano. Vougri že pripravljajo uradno rezidenco za Orbana. Prekmurje bo madžarski protektorat

someone1 (ni preverjeno)

bogme san rajši pod madžarami kak pa v socialističnoj komunističnoj navezi stricov iz ozadja evropskoj Venezueli ge de mi Mejsec mejsec kazo v vodi.......

In reply to by informiran (ni preverjeno)

AAAAAAAAA (ni preverjeno)

someone1 Te se pa odseli na Madžarsko nika ne čakaj.

In reply to by someone1 (ni preverjeno)

Ugasam svece (ni preverjeno)

Idi pa delaj tan za 300e. 😁 Pa Janeza naloži s seuf

In reply to by someone1 (ni preverjeno)

To je... (ni preverjeno)

To je pravi primerek slovenskoga SDS domoljuba, keri bi se dao prostovoljno tujcon odati, zasužnjiti in okupejrati. Čestitke slovenskin desničaron, nejste izneverili tradicije. Še vedno ste pravi pristni domači izdajalci.

In reply to by someone1 (ni preverjeno)

carinik (ni preverjeno)

izvoli. ti že gnes mejo odpremo. viszlát!

Luster1 (ni preverjeno)

Bostjan daj spregledni ze inouk! Vejpa ce bi tej tvoji kompanjoni sami meli jajca tebe ne bi nucali. V drek so te namocili, san svoj hrbet za njih drzis ka te drugi kolejo non stop. Cela njihova familija se tu napaja iz hotela ka je soboski ponos. Sto pa so uni? Seposedi ge so bli so sranje zmejsali pa spizdili.

pajdo (ni preverjeno)

serec je itak svoje mafno delavci pa sužnji diano ne rejši nihče več enkrat prideš na slabo vejo in gotovo lejko bi probali pajdoji prodati diano za prozvodnjo pleskavic saj pa itak pomali mc bo gotov in te bo sobota zarva vsi v btc na hamburgere res žalosno

. (ni preverjeno)

če je res tako, so sami krivi, da ne vedo bolje pritisniti na pristojne, da se zganejo in pa da ga ne tožijo. ali da mu vsaj omenijo tožbo, sem prepričan da bi se jim kaj na bolje obrnilo. tako pa se sami pustijo , da jih ima dir za ovce. kaj res vas ni tolko v gatah da bi ga pritisnili ob zid? sobotainfo vam že ne bo znala pomagati pri tem.

šarvedi (ni preverjeno)

Zdaj lejko Prekmurci rišimo Diano - idemo z bonami na dopust v Diano...

Murekkk (ni preverjeno)

Vuki dati naj ovce pazi,....pa je!

Murof (ni preverjeno)

Znankar ste nej naure ka te zdaj za vse sereca krivijle.... Tu se ze 2 lete pasejo vuke kere pomale unicujejo diano, serec je zrtev pa norc ka glavau ta drzi za te loleke... Najprle je Klepcova bijla zrtev, zdaj pa serec, malo njuve slike gor denite, cigane velenjski

Bakovčar (ni preverjeno)

Dajmo ga v Razvojni center. Ka se še malo razvije.

Djddjddj (ni preverjeno)

Super ce jih vrzejo iz stanovanja ker stanovanj ni jaz bi pa rad eno kupil

Nešče. (ni preverjeno)

To je nej D od direktora...

Leftislaznivi (ni preverjeno)

Posrance na minimalce, so se drli potem pa pobrali veliko plačo in bili tiho. Skrajna levica.

Bonge (ni preverjeno)

Zaposlene , bejžte z Diane kelko vas nogej nesejo. Končali boste kot Murini delavci brez del. dobe in brez odpravnin. V Diani so že dugo mutni posli.....

Bindi (ni preverjeno)

Težko vorvlen, ka nobena institucija ne bi nič naredla. Če nas delovni inšpektorat nič ne naredi, trbej javiti v Lj. Isto pri ostalih, furs itd. Ce pa rejsan nič ne pomaga - televizija. Včasih se štorije zacajo reševati edino na taksi način. Skous obstaja pot.

goostt (ni preverjeno)

Direktor naj bi izsiljeval zaposlene, da delajo zastonj !
Saj bi šli, a nimajo kam ??

Starejše novice