Slika je simbolična.
V občini Puconci bi lahko kmalu začeli z gradnjo novega šest oddelčnega vrtca, projektna dokumentacija izdelana že leta 2020.

V studiu televizije IDEA je v mesecu aprilu gostoval župan občine Puconci Uroš Kamenšek.

Med najpomembnejšimi projekti v občini Puconci je izpostavil izgradnjo vrtca v Puconcih. Pri tem je dejal, da je prejšnjemu vodstvu na razpisu uspelo pridobiti del nepovratnih sredstev.

Preverili smo, kako je s projektno dokumentacijo, koliko oddelčni vrtec bodo zgradili in kdaj naj bi bil projekt dokončan.

Projektna dokumentacija izdelana že leta 2020

Kamenšek je za Sobotainfo pojasnil, da je bila projektna dokumentacija izdelana že leta 2020 in je bila osnova za prijavo na razpis Ministrstva za vzgojo in izobraževanje.

Šestoddelčni vrtec, zaključek izvedbe projekta predviden do konca leta 2024

Trenutno so v zaključni fazi konkurenčnih pogajanj, dela pa se bodo začela takrat, ko bo podpisana pogodba med naročnikom in izvajalcem.

»Dinamika izvedbe projekta predvideva zaključek izgradnje do konca leta 2024 z možnostjo podaljšanja do sredine leta 2025,« je pojasnil Kamenšek.

V sklopu projekta izgradnje novega vrtca bodo v občini Puconci pridobili novih šest oddelkov. Poleg tega bo v objektu prostor kuhinje, ki bo v začetku opremljen kot delilna kuhinja.

Nove prostore bo pridobilo tudi vodstvo vrtca in administracija.

»S strani ministrstva za vzgojo in izobraževanje bo projekt sofinanciran v višini 1.170.000 evrov,« je dodal Kamenšek.

Starejše novice